Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 270
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Когато работих в офис през лятото на нито една от колежките и не и пукаше дали е или не е с маска. С едната колежка се разбрахме да слага маска ако смята да пуска климатик. Е,другата я задушавало. Ми най - демонстративно си тръгнах. Мога да си позволя да работя на отворени прозорец и врата без пуснат климатик, защото има добра дистанция. Обаче да ме карат да затворя и да пусна климатик, без да благоволят да си сложат маски, ще ме извинят. Имат пълно право да се заразяват, но е и да ме карат да им дишам бацилите.

Не, всъщност НЯМАТ такова право. Имат - ако си ходят на гости... не и на обществено място, офисът се смята за такова. По същия начин нямат право да пушат в него, колкото и да им се пуши и колкото и да са се разбрали, че така им харесва.

Това ми е ясно, но не помага. Просто ставам и си излизам. Набеждават ме за куку и толкоз.
Иначе ми е ясно, че точно една проверка от РЗИ ще възпита правилно отношение, но още не ми е прекипяло.

# 481
За съжаление, все още си чакаме ДО-то, за което съм подала заявление преди цели 2 седмици!

Ох, и при нас е така. Чувствам се в ужасна безизходица. Детето ми е 7ми клас и изпуска материал. Със страшна клизма имаме качени 3-4 задания в класрум и то защото едно дете е в карантина, а други 3-4 болни.
А в каква форма се водят?
Или се оправят сами с учебниците.
И към вашето училище ли ще бъде?

# 482
Дневна. ОЕСР не води до смяна на формата на  обучение.
Вчера министърът спомена, че е изпратил наредбите, но още не са обнародвани. Предполагам, че е въпрос на време да се  появят в ДВ. Едната със сигурност е Наредба 10, другата мислех, че е тази за приобщаващото образование, но измененията в нея досега бяха с ПМС...Вероятно във вторник ще разберем.

# 483
ОЕСР Какво е ?Образование в електронна среда ли?

# 484
Обучение в електронна среда от разстояние. Често абревиатурата ДО се използва в този смисъл, макар че формално има разлика.

# 485
  • София

В 119, любимото училище на медиите, има карантиниран клас... Е, или поне положителен ученик. Директорът "помолил" колегите да си направят сами тестове... и всички били отрицателни, цветя и рози.

# 486
Сега чух по новините че тези центрове за електронно обучение май нямало да се използва.Учениците предпочитали преподаватели от тяхното
Това дали означава че ако подам за ДО ще ни обучават от нашето училище

# 487
Ако отговаряте на условията за ДФО, ще ви одобрят, но предполагам, че имате предвид ОЕСР.
Не, не означава, въпреки че е възможно.

# 488
В нашата гимназия отказват да поемат ангажимент за ДОЕС. Седмица никой не се сети за децата, подали заявления. Последните дни на пощите им дойдоха първите входни нива. Мисля си, че при това положение ще сме принудени да само организираме обучението им - главно с ЧУ по основните предмети.

# 489
В нашата гимназия отказват да поемат ангажимент за ДОЕС. Седмица никой не се сети за децата, подали заявления. Последните дни на пощите им дойдоха първите входни нива. Мисля си, че при това положение ще сме принудени да само организираме обучението им - главно с ЧУ по основните предмети.

Не можете ли да подадете жалба някъде?

# 490
И в тази тема- нашето училище мълчи по въпроса за дистанционното вече трета седмица. На 01.10 имаме родителска среща. Храня минимална надежда за някакво развитие по темата.

# 491
  • София
Според мен отлагат и едва ли ще направят нещо. Като слушам какво говорят, ей го сега и Кунчев го слушах с половин ухо, ще се ходи редовно на всяка цена. Предполагам, че ще вложат повече усилия в това хората да се откажат от ДО и децата да се върнат в клас.

# 492
Според мен най-минималното, което могат да направят е поне да изпращат в ел. дневник или платформа по всеки предмет какво е работено за деня. Ако не е по учебници, а по листи, да се качват съответните материали.
При нас днес има някаква светлина в тунела, но не знам дали е еднократно, дали ще бъде за всички часове, или само за някои и т.н.

# 493
Според мен отлагат и едва ли ще направят нещо. Като слушам какво говорят, ей го сега и Кунчев го слушах с половин ухо, ще се ходи редовно на всяка цена. Предполагам, че ще вложат повече усилия в това хората да се откажат от ДО и децата да се върнат в клас.

Всъщност позна, точно това се случва. Въртят, сучат, протакат, отказват те. Гледах репортаж за едно столично  училище, въвело частично ДО, за всички. В момент на нужда веднага ще превключат изцяло и всичко ще е гладко, лесно, качествено, защото в момента си го тренират и работят. Като бяла лястовица го даваха, ясно е, че не е масово и нямат ама никаква готовност и възможности, защото много късно се подхожда към ДО и то с натиск. Учители се дърпат, директори се дърпат, но иначе го разписали и можело. Може грънци.
Тази година пък за новите профили след 10 клас не са готови всички поредни нови учебници, те не знаят какво ще учат още, какво ДО, какви 5 лв.

# 494
Скрит текст:
Когато работих в офис през лятото на нито една от колежките и не и пукаше дали е или не е с маска. С едната колежка се разбрахме да слага маска ако смята да пуска климатик. Е,другата я задушавало. Ми най - демонстративно си тръгнах. Мога да си позволя да работя на отворени прозорец и врата без пуснат климатик, защото има добра дистанция. Обаче да ме карат да затворя и да пусна климатик, без да благоволят да си сложат маски, ще ме извинят. Имат пълно право да се заразяват, но е и да ме карат да им дишам бацилите.

Не, всъщност НЯМАТ такова право. Имат - ако си ходят на гости... не и на обществено място, офисът се смята за такова. По същия начин нямат право да пушат в него, колкото и да им се пуши и колкото и да са се разбрали, че така им харесва.

Това ми е ясно, но не помага. Просто ставам и си излизам. Набеждават ме за куку и толкоз.
Иначе ми е ясно, че точно една проверка от РЗИ ще възпита правилно отношение, но още не ми е прекипяло.

А при нас пък в работата една стана и си тръгна, защото не можела да търпи маска, но не физиологично, а по идейни причини. Имаме добри мерки и се спазват, още повече, че има и дистанция и който е сам може да стои и без маска, може да излиза и навън и въобще, никой няма да загине от мерки. И тази стана и напусна, като преди това мина през всички стаи - без маска - да обясни на всички как трябва критично мислене, как ни репресират и т. н., знаете репертоара.
Ето това е куку.

Иначе, по темата, в нашето училище мерки няма особени, някои от учителите са без маски, те още на родителската бяха така, включително и директорката -  на закрито беше, освен това във физкултурния салон са били с друг клас, от друг випуск.
Не си дават особен зор, явно и те карат на късмет. Да ги пази Господ, защото иначе са симпатични хора.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 09:20 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт