Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 269
  • 795
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Ами нали точно за това са тези мерки, за да не се разболяват децата. При нас се спазват мерките, но явно е все тая. Няма никакъв ефект.
Мерките са срещу един конкретен вирус - ковид 19. Ефективни мерки срещу хрема не знам да е измислил някой.

Ами той ковид вируса се предава по същия начин - по въздушно-капков път и в по-малка степен чрез допир на заразени повърхности. Или греша? Ако мерките са ефективни срещу един такъв вирус, трябва да са ефективни срещу всичките подобно разпространяващи се. Нали?

# 541
  • пустинята Гоби
В нашият клас също липсват 7-8 деца, което е малко повече от 30%. За съжаление една част от тях са върнати от училище, явно никой не е счел за нужно да си ги остави вкъщи, въпреки симптоматиката и всекидневните молби от учители и ръководство.

Абсолютно еднакво се предава корона вируса и останалите вируси. И е редно родителите да проявим малко разум, ако не искаме пак цяла зима да висим вкъщи пред компютрите. При наличието на сополи и кашлица, мястото ти е вкъщи. Хремата е вирус, ако някой не знае, да вземе да го научи.

# 542
  • Бургас
Това явно са от онези родители, за които това е световна конспирация и всичко е за пари.

# 543
Ами нали точно за това са тези мерки, за да не се разболяват децата. При нас се спазват мерките, но явно е все тая. Няма никакъв ефект.
Мерките са срещу един конкретен вирус - ковид 19. Ефективни мерки срещу хрема не знам да е измислил някой.

Ами той ковид вируса се предава по същия начин - по въздушно-капков път и в по-малка степен чрез допир на заразени повърхности. Или греша? Ако мерките са ефективни срещу един такъв вирус, трябва да са ефективни срещу всичките подобно разпространяващи се. Нали?

Ами да, всички лекари така казаха, очаквахме да са ефективни и срещу грип.

Ако в момента има много болни явно мерките много не се спазват в училище, те мерките са едни и същи. Но това също си го знаехме, най-големите бациларници са именно училищата.

# 544
Това с 20% болни и аз го четох, но явно още не е влязло в сила. При нас липсват 7 деца от 27. Въобще и не се мисли за ДО. Всички са с температура, кашлица и хрема. Може да е всичко, съгласна съм. Но това са деца 6 клас. До момента така масово са се натръшквали в 1 клас и през грипните епидемии.

# 545
При нас засега, почти 5 седмици, няма  болни и липсващи деца, въпреки че са без маски в междучасията.

Дано не стане затваряне пак,  както в други части на страната.

# 546
И в класа на дъщеря ми няма болни деца. Те уж спазвали мерките. Дано да продължат така.

# 547
В нашата гимназия отказват да поемат ангажимент за ДОЕС. Седмица никой не се сети за децата, подали заявления. Последните дни на пощите им дойдоха първите входни нива. Мисля си, че при това положение ще сме принудени да само организираме обучението им - главно с ЧУ по основните предмети.
Ние утре ще подаваме заявление за Дневна форма на обучение в електронна среда
Някакви насоки или съвет?
Свободен текст ли писахте

# 548
  • София
Хремата е вирус, ако някой не знае, да вземе да го научи.
Ъъъ... неинфекциозен, бактериален, гъбичен синузит, вазомоторен ринит, алергичен ринит, индуциран от студ ринит, бактерии, гъбички, по-редките - клъстерно главоболие, реакции към пикантни храни, парфюми, лекарства... Съвсем не е задължително да са риновируси.  Ако някой не го знае, да вземе да го научи.

# 549
  • Бургас
Хремата е вирус, ако някой не знае, да вземе да го научи.
Ъъъ... неинфекциозен, бактериален, гъбичен синузит, вазомоторен ринит, алергичен ринит, индуциран от студ ринит, бактерии, гъбички, по-редките - клъстерно главоболие, реакции към пикантни храни, парфюми, лекарства... Съвсем не е задължително да са риновируси.  Ако някой не го знае, да вземе да го научи.

Като гледам тази хрема колко бързо се разпространи сред децата, едва ли е някое от изброените.

# 550
  • Варна
Не зная колко е вашият клас, но 7 деца звучи като критично ниво.
23 са по списък. Почти 1/3 от класа, а тази седмица май са още повече.

# 551

Грешите. Хремата може да се предизвика и от обикновена настинка, както се случи с дъщеря ми миналата седмица. Сутрин студено, на обяд топло, явно се е изпотила, но няма как да се преоблече в училище и я е лъхнал вятъра, че нали сега повечето време изкарват навън. Нищо общо няма с вирус, при вирусни заболявания обикновено има температура. А това, че в самият клас няма никакви мерки, няма защо да отричаме, което значи, че при един какъвто и да е вирус ще се натръшкат всички.

# 552
  • Варна
Стига с тези настинки, моля ви се, в 21 век живеем Grinning Настинката се предизвиква от вирус. Обикновено при изпотяване, преохлаждане, стоене на течение и т.н. организмът става податлив на вируси, това е връзката. Далеч не всеки вирус протича с температура, хремите най-често са точно вирусни, но температура при тях се вдига рядко.

# 553
Стига с тези настинки, моля ви се, в 21 век живеем Grinning Настинката се предизвиква от вирус. Обикновено при изпотяване, преохлаждане, стоене на течение и т.н. организмът става податлив на вируси, това е връзката. Далеч не всеки вирус протича с температура, хремите най-често са точно вирусни, но температура при тях се вдига рядко.
Ако сам здрав човек например навън в планината го навали хубав студен дъжд, обрули студен вятър и няма къде да се скрие и стопли часове наред и като се прибере няма как да се стопли със сигурност хремета няма да е от вирус. Мен редовно ме боли гърло от студено безалкохолно или кисело мляко, също и от ядки се е случвало. Може да съм сама в къщи от седмица, приложа ли си това няма пропуск.

# 554
Хубаво, но в случая става въпрос за няколко човека/деца, които общуват по няколко часа всеки ден. Очевидно си предават нещо, ако в класа има няколко болни деца.

Общи условия

Активация на акаунт