Дистанционно обучение за учениците-Teмa 8

• 33 245
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Аш, как го минаха децата?
Ако знаеш?

# 571
  • Бургас
И аз вече се замислям да пусна сина ми ДО (5клас). Дори и да е асинхронно. Тази седмица си е в къщи, нали е с хрема. Гледаме в Школо какво са взели и учим. Днес му обясних новия урок по математика. Разбра го. Каза, че обяснявам по-добре от госпожата. С английския също се справихме.

Това чакане да видим какво ще стане ми прилича на игра на руска рулетка. Щом във всеки клас има по няколко хремави вече, ми се струва, че ако някой вкара ковид в училище, ще пламне всичко за нула време.

# 572
Нищо няма да пламне никъде. На страха очите са големи, без да искам да обидя никого.

# 573
  • пустинята Гоби
И аз съм на мнение, че нищо няма да пламне, ако се спазват елементарни правила - настиналите вкъщи, здравите на училище. При нас на работа имаше случай, който малко късно се откри и всички бяхме контактни. Но все пак човекът имаше самосъзнанието да се изследва като е видял, че не са добре нещата. Само двама от 30 човека излязоха положителни, което е едно голямо нищо. Нямаха симптоматика. Обаче, ако всички се влачеха сополиви и кашлящи, щеше да е друга картинката.

# 574
  • Бургас
Нищо няма да пламне никъде. На страха очите са големи, без да искам да обидя никого.

Завиждам ви на оптимизма.

# 575
  • пустинята Гоби
И аз на Вашия. Сякаш е толкова просто - спираме си децата от училище (незнайно как ще ги гледаме) и почваме да ги обучаваме вкъщи. Всичко е прекрасно, работодателите влизат в положение, децата учат, та пушек се вдига, а през останалото време кротко си играят самостоятелно (без таблети и компютри).

# 576
  • Варна
А кой е казал, че е просто? Ако беше просто нямаше да има толкова дебати по темата. Всички съображения са верни. Точно затова е толкова трудно да се прецени кое е най-доброто.

# 577
Аз нещо не разбирам- идва един суперзаразен и заразява поне 80%. Тези заразени( по - слабо заразни) прехвърлят на нови, но да кажем 50% от други групи и т.н.
Излиза, че силата намалява и откъде очаквате да дойде този суперзаразен?
Не виждате ли, че дотук никакви прогнози не се сбъдват!
А смъртоносен е доста и сезония грип, защо не разисквате и това?

# 578
  • Варна
И какво да разискваме нещо, което се знае от години? Знаем кога върлува сезонният грип, има лекарства, които му влияят, знаят се усложненията и лечението. За тоя вирус нищо от гореизброените не се знае. Плюс, че по смъртност задминава сезонния грип точно щото не се влияе от сезоните. Та защо изобщо правим аналогия между двете неща?

# 579
Сезонният грип изобщо не е малък проблем, надявам се вече да не държат децата до последно в училище и само хън-мън материал щели да загубят, за какво им била грипна ваканция да се мотат по моловете. Не знам какво гледаха и смятаха РЗИ-тата, ама последните години грипна обявяваха все след като почине някое дете. Реално докато се стигне до ваканция, половината деца се чудеха как да наваксат след седмица-две на легло, да не говорим за онези, които стигаха с тежки усложнения да болниците и се възстановяваха с месеци. А по молове и кафета си се мотаха едни и същи, които и в учебно време стоят повече там, отколкото в училище.

# 580
И не ви ли прави впечатление , че за смъртността при ковид се тръби непрекъснато, а всяка година при сезоните грипове никой не ви проглушава ушите с брой починали вследстие на т.н. грипове.
Аз не отричам ковид и него го има, както има и други болести за които не се говори с тази масова психоза и, които са също не добре познати и не се знае ефекта им върху човек.
 Всичко малко или много ни вреди, важно е да запазим здрав разум и да си спазваме елементарна хигиена,за която като гледам доста хора не са чували преди ковид
 Та цялото ми писание беше да запазим здравия си разум и да не изпадаме в крайности, да не ставаме мисля се казваше хипохондрици.

# 581
Така, а сега след тези думи за грипа,  напълно верни, тази есен се прибавя и още едно такова заболяване, поне толкова опасно, а може и повече. Без ваксините, лекарствата и опита, който имаме в боледуването и лечението от грип.

И могат да се хванат и двете.

Та не знам защо реши, че  напомнянето за грипа ще е успокоително за хипохондрици.

# 582
И какво да разискваме нещо, което се знае от години? Знаем кога върлува сезонният грип, има лекарства, които му влияят, знаят се усложненията и лечението. За тоя вирус нищо от гореизброените не се знае. Плюс, че по смъртност задминава сезонния грип точно щото не се влияе от сезоните. Та защо изобщо правим аналогия между двете неща?
Е как нищо не се знае?! И усложнения се знаят, и лекарствата, които му влияят... Ако не беше така, всеки заразен щеше да е умрял. Най-малкото всички с усложнения щяха да са умрели, а не са. От грип в момента са болни много повече хора, ама не го чувам по телевизията, ковид та ковид, аман.

# 583
Моя грешка за напомнянето на хипохондриците за грипа, но просто не се сдържах заради това масово коментиране и затормозаване на хорския мозък с тази “ единствена” болест- ковид

# 584
Да, да, разбирам изкушението непрекъснато да се напомня, че има още 1001 неща, от които можем да се гътнем.

На някого може и да действа успокоително, знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт