Градинарство - моето хоби 26

• 33 400
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
От тези цветните и аз купувах, при мен не покара нито една грудка от целия пакет, 10 или 15 бяха Confused Май са някакви дефектни хибриди.

Белите долу вляво при мен са устойчиви. Лилавата съсънка от снимката ти също е устойчива, но аз имах предвид ето това анемоне немороза.

# 106
  • под тепетата
Моята анемония си изкарва без проблем на студа. Освен бялата има и други цветове.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 20:36 от bilqna_69

# 107
Да, тази бялата си е наша типична и вирее на студ,аз си бях взела от старата къща,но не оцеля пренасянето. А много я обичам,но уви.

О лилавата се води котенце, пулсатила вулгарис и много търсих дали я водят анемоне,но не открих еднозначен отговор, явно има някаква минимална разлика,щом я класифицират различно, но тя си вирее на студ при мен.

# 108
А варианта да сложа лютичета и фрезии в пластмасови саксии, които да сложа в кошници или метални съдове по време на пролетта и лятото, а после да прибера вътре за зимата? Живея на морето, североизточната част на България. Последните 2 години климатът ни е много мек.

# 109
  • Бургас
Бялата анемония, която цъфти напролет, а есента има някакви единични цветова- тя е голям катил. Трудно се отървава човек от нея. Хубаво растение. Другите, с нестандартните луковици, не можаха да оцелеят при мен повече от 2 години, но и аз не съм ги вадила през есента. А съм гледала една анемония с прости цветове /не кичеста/ която е местно растение, от Странджа, но не расте в нашия ареал, и тя оцеля 2-3 години и изчезна. Затова си мисля, че и съсънката иска своите си специфични условия. Изваждала съм вид местна орхидея, която растеше и цъфтеше ежегодно на една поляна, на 10 км от селото, в което ходим. Появи се първата пролет и после изчезна. Искат си своето.

# 110
Орхидейке, ако ги прибираш, разбира се всичко можеш да гледаш.  Можеш в саксиите да сложиш и някое ниско цвете, за да не стоят празни след като прецъфтят луковичките. Имай предвид само, че саксиите се поливат редовно през целия сезон Grinning
Момичета от морето са споделяли тук, че не прибират дори саксиите с мушкати през зимата, може и при теб да се получи. Не знам как е на север, но по южното черноморие е друга България Grinning

За анемонето, аз съм на друг климат, мек и хладен. Тук есенните анемоне хупенсис са най-разпространени. Цъфтят много и се разрастват като буренче. Във всеки двор ги има. Ако се сетя, ще снимам утре.

# 111
Много ти благодаря за съветите, а за поливането през целия сезон какво имаш предвид? Да го поливам редовно, докато са навън или да ги поливам и докато са вътре?

Орхидейке, ако ги прибираш, разбира се всичко можеш да гледаш.  Можеш в саксиите да сложиш и някое ниско цвете, за да не стоят празни след като прецъфтят луковичките. Имай предвид само, че саксиите се поливат редовно през целия сезон Grinning
Момичета от морето са споделяли тук, че не прибират дори саксиите с мушкати през зимата, може и при теб да се получи. Не знам как е на север, но по южното черноморие е друга България Grinning

За анемонето, аз съм на друг климат, мек и хладен. Тук есенните анемоне хупенсис са най-разпространени. Цъфтят много и се разрастват като буренче. Във всеки двор ги има. Ако се сетя, ще снимам утре.

# 112
Имах предвид, че саксиите изсъхват по-бързо докато са навън. Посадените в градината луковици не искат никаква грижа, за разлика от саксийните.

А след като листата на луковиците увяхнат, ако са само те в саксията, почти не се полива, те спят тогава. Чак на следващата пролет ги събуждаш с леко поливане.

# 113
st. Dobri, благодаря за уточнението за мини-багерчето. Аз не предполагах, че може да е чак толкова мини. В такъв случай може и да се получат нещата.

# 114
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"...човек от зор и птичка става, и почва да хвърчи..."
както е казал поета. Simple Smile

# 115
  • Бургас
Отново за пъновете : От два дни съседът разбива "нещо" непосредствено до тръбата на сондата, която биха преди няколко седмици. Рече да залива една малка площадка и се натъкна на корен от ореха, който отсече преди няколко години, защото му надигна стената на лятната кухня. Като чета и вашите постове- обречена работа.

# 116
  • have faith and be patient ..
Добри, искам японска  пръчка и ягодка Simple Smile ако още имаш

# 117
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имаш ги. само дай адрес. Simple Smile
нали съм обучавана за защитата на личните данни - изтрила съм адресите на всички, на които нещо съм изпращала.

# 118
  • have faith and be patient ..
Писах Simple Smile

# 119
  • У дома !
Искам да попитам за тази щамбована роза, къде да я наседя в двора? На колко дълбоко и нужно ли е да я наторя и с каква тор точно, ако е нужно? Мислите ли, че е хубава? Поръчах я онлайн от една жена във фейс бук, намали ми я от 30 на 25 лв. Каза, че е розова.

Общи условия

Активация на акаунт