Градинарство - моето хоби 26

• 33 404
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Засади я толкова дълбоко, колкото е и в саксията. По това време на годината не се тори. Изкопай по-голяма дупка и сложи в нея компост и хубава пръст.

# 121
Имай предвд,че около 5 години ще изтрае и после избива шипката ,на която е направена присадката.

# 122
Имам 50 рози в градината. Но нямам щамбова. Доколкото знам са нетрайни...

Да ви се похваля тази година с реколтата - имаме в двора една праскова дивачка - поне аз така я наричам, защото е по-различна, плодовете са някак зеленкави на цвят и зрее по това време. Тази година даде доста плод и успях да си направя някое бурканче сладко и няколко буркана компот. През пролетта и лятото един съсед минава да я пръска с нещо. Ние с мъжа ми нищо не разбираме от пръскане. Така плодовете тази година не гният, както предишната. Против пръскането сме, но ето, че понякога се налага...

И една круша имаме в двора - и тя е доста странна. Плодовете й са много твърди и зелени. Обикновено е те изгниват преди да станат за ядене.  Обрах малко в събота. Май ще ги опазя и тях от изгниване. Крушата не е пръскана.

# 123
  • Карлово

Такава ли? Това е попска круша. Тя узрява след брането, като мушмулите.

# 124

Такава ли? Това е попска круша. Тя узрява след брането, като мушмулите.

Не. Нашите са по-кръгли и по-зелени. Но явно и те узряват след брането. Relaxed

# 125
Трябва да са наредени така, че да не се допират една в друга, върху хартия, на сухо и проветриво.

# 126
  • Русе
Момичета, как се съхранява откъснато зелено домати, за да доозрее? Трябва да чистим вече градината и да се прибираме в града, а ми свиди да го изхвърлям, особенно по-едрите домати. На тъмно ли трябва да е, на студено или на нормални температури, каквито са в къщата? Мисля да ги откъсна с дръжки? Под навес или в стая?

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ние наредихме в стая - светла, нормални температури, на маса, върху хартия и без доматитЕ да се допират един до друг. Simple Smile
не съм късала с дръжки, но и не съм махала зеленото ако домата се е откъснал с него.

# 128
ralnik, моите зелени домати миналата година ги държах да доузреят на терасата /открита/ под един стелаж, в тавичка, покрита с вестник. Учудващо - узряха. За пръв път ми беше.

dariVale, точно така ще процедирам. Благодаря.

# 129
Здравейте!
Имам едно питане. Някой може ли да ми даде съвет, който е проработил при него с цикламите? Страхотни цветя са, всяка година ми подаряват, скъсват се да цъфтят, но в един момент умират. Как да ги гледам, в саксия или в двора? На хладно, на слънчево? Страхотни са, но уви не мога да се справя с тях. Видях в момента в Lidl доста красиви и искам да си взема, но не ми се ще след 2-3 месеца да са умрели Sad

# 130
Виж темата нашите цветя, в последните дни много коментирахме циклами. Те не умират, само заспиват.

# 131
  • Русе
st. Dobri, utro77, благодаря за отговора. Миналата година бях оставила домати върху вестник, на поднос на масата в кухнята на вилата, но някои домати се развалиха и при всяко ходене ги прочиствах. Затова търся алтернативи.
st. Dobri, посадихме японската дюля, разделихме пръчките и ги сложихме на две места, да видим къде по ще им хареса. Още веднъж- Благодаря!

# 132
Отново с питане за лоницерата. Намерих на вилата ето това. Има няколко вкоренени са и искам да попитам дали според вас е лоницера? Направо да си я взема и пресадя в двора.

едит: сега видях, че не е никаква лоницера, а е един храст, който има черни малки плодчета. Нищо де, ще си взема клонче, ако се хване - хване.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 12:18 от orchid.xx

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по-скоро е лигуструм.

# 134
може и снежноплодник да е, пак от семейството на лоницерите, но трудно да се каже още. Трябва мъничко да порасне и ще се разбере по листата.

Общи условия

Активация на акаунт