Фермата сезон 6 Тема 3 / 20.09 - 27.09/

• 40 925
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И според мен Веселка е циганка, като ни показаха родителите й, съвсем. Нея не я харесвах, абсолютно я добутаха нея и накрая цигански вот имаше. Докато ето сега имаме едни циганин, който за момента се държи заслужаващо наградата.

# 526
Ако е умен Боби, изобщо повече няма да отваря приказка за цигани и проблемите им в обществото (а те са големи). Просто ако не спре с темата, ще си навлече мноооого повече негативи, отколкото с това, че сподели от какъв произход е.

# 527
Почна Боби да философства как държавата им била виновна на циганите, айде баста - за това са на социални помощи и ток без пари.

# 528
  • София
Боби е прав. Той казва точно неща, които много българи искат - да не гласуват хора без образователен ценз, да не се дават социални помощи на родители, чиито деца не ходят на училище, че циганският вот се купува от политическите партии. Това са все неща, които държавата може да премахне - ако иска. Само че на управляващите през последните 30 години не им изнася. Въпрос на политика. По бай Тошово време нещата бяха много по-различни - пак въпрос на държавна политика. Ама това е една друга и много пространна тема - а тук пишем за забавление.

Ако всички цигани бяха като Боби - никой нямаше да отразява етническия им произход. Ама не са.
Дано той наистина да бъде добър пример.
В един от предишните сезони имаше един циганин - Цецо май беше.... И той влезе с големи заявки - да даде пример на своите хора, ама се издъни с някакви изказвания за мястото на жената, за домашното насилие..... забравила съм вече. Не оправда очакванията. После го гледах как го пробутваха за лице на някакви цигански протести за нещо си....  Много се надявам, че Боби няма да се промени - не само в рамките на това предаване, както и че няма да разочарова нито зрителите, нито съфермерите си.

# 529
О, да, Цецо от четвърти сезон, който успя бързо да се скара с Росица, пълен простак.
Той беше и някакъв проповедник в някаква си църква. Но той си беше типичен циганин, тип Кондьо.
А този Боби е много бял (на дуела ми направи впечатление, че е бял като мляко), няма и типично цигански черти - ни голям нос, ни стърчащи зъби, ни изпъкнали очи. Големите уши не са характерен белег за ромите. Joy
 Но, да, семейството му наистина си приличат на роми, не ги бях загледала преди.
Надявам се и аз да се представи добре Боби.

# 530
  • Sunshine state
Ох, тоя Цецо и аз си го спомням, точно на Кондьо ми мязаше. Хич не го понасях и се радвах, че си тръгна рано рано.
Боби е на светлинни години и от него, и от Веселка.

# 531
Права е Ензимчето,че Боби трябва да приключи с тази тема. Преекспонирането й ще му донесе негативи.

# 532
Ох, Жанета нямала 300лв, да си плати курса за модел! Joy То тва било изкуство! Учили са я как да позира, как да се държи пред камера... Ми, не си личи. Да ѝ върнат парите.

# 533
Ми, кво, я виж как хубаво се е научила да се къпе пред камера. Има ли право да се къпе еротично, докато е ратайка?

А бе, ледников период ли е имало през лятото, та днес всички у фермата по едно време бяха със зимни дрехи?!

От продукцията изообщо не са го организирали това с въпроса за циганите - Точно в седмицата на Боби. Те не знаят за произхода му, нали?! 😂

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 01:11 от Ензим

# 534
Ама ся всеки ден ли ще се говори, че той е циганин и е успял? Щото аз в София познавам стотици успели/нормални цигани. Голямо внимание се обърна на въпрос, който не ги касае, защото са в ТВ предаване. Щом има камери - всичко е ок, много се обичаме, споделяме си всичко.

# 535
  • Sunshine state
Аз не познавам ни един успял циганин, ама може и да не знам, че са такива. 🤷🏼♀ Да не говорим, че съм живяла и в меката на ромите Столипиново години наред. 😂 Там има само лоши примери. Нашият блок бе един от малкото без мангали. Сега има едни на 8-мия етаж наематели. Ходим си само за няколко седмици през лятото, та не ги познавам.
И пак да кажа, че много ги хрантутят - то казани с храна всяка сряда, а те само мрънкат как били без храна. 🙄🤦🏼♀

# 536
Семейството ми имаше имот в Орландовци - "българската част" и повечето роми в квартала (които не живееха по поляните в края на квартала на палатки, разбира се), бяха нормални, работещи хора, що годе образовани и възпитани. Скандали и проблеми в "района" на квартала, който ми е познат никога не е имало. Тихо и спокойно е било винаги (това преди 10-15 години, сега не знам как е)

# 537
Припомнете ми, къде е фермата, до кое село=местност

# 538
  • София
Ай стига бе :о Боби ром? Че той е по-бял от повечето фермери вътре. Би трябвало поне единия му родител да не е от ромския етнос. А и е работлив, добряга е и вижте какъв ясен и правилен изказ има. Всичко му се разбира, мисълта му тече равно. Ами той по-добре ораторства от адвокатката, която впрочем много повече мяза на ромка и като външност и като действия. Изобщо не съм си променил мнението за Боби, продължавам да му симпатизирам и да ми е един от фаворитите през сезона. Останалото си зависи от него.
Иначе днес като цяло бе най-позитивния епизод от началото на формата. С кеф си го изгледах, даже някои сцени ги връщах по няколко пъти. Нямаше скандали, свършиха много работа, бяха задружни, хубава и обилна вечеря за финал, изобщо идилия. Много ми хареса епизода. Simple Smile
Дано само Боби избере Жана за дуелист или просто някоя друга, която вече да предизвика Жанета или Тони и да почне да се чистят, че искам за финала да има яки дуели между силни и равностойни участници, че до тук минуса на сезона е малкото дуели и екшън.
И ето как се представя вечерята на баба. Дана даде пример за това как неутрално се представя сготвената гозба (с нейното дейно участие). А не както направиха Даяна и Антония миналата сряда, когато супер дразнещо се самоизтъкваха и натъртваха в 1 лице, ед. ч.

# 539
  • Другата България
Нямам проблем с това, че Боби е ром. Въпреки, че ги ненавиждам, признавам си.
Но малко ме загуби с това с кокошката.
Значи щом българите окрали държавата, на ромите е простена  кражбата на ЕДНА кокошка? Кокошка? Една? Те опоскаха селата на страната откъм не само животинска фауна, ами и откъм всякакви видове, вкл.и човешки.
Самотни старци пребиват за по 5 лева, изнасилват, убиват....и са безнаказани. Защото са избиратели.
Какви кокошки, какви пет лева....добре е Борислав да не заиграва по тази лайсна, че лъскавия автомобил ще се окаже ромска талига накрая.
Жена му и дъщеря му си изглеждат като ромки.

Общи условия

Активация на акаунт