Фермата сезон 6 Тема 3 / 20.09 - 27.09/

• 40 980
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 600
  • London
Сериозна е контузията и няма как да остане. Жалко.
Ма ко, юристи са всички,завършили специалност Право. Милена е била - юрисконсулт в община, а после се е впискала в адвокатска колегия и понастоящем е адвокат. Но. Тя наистина говори отвратително. Шъ съ напраи... бляк. Юристи, журналисти, учители - задължително трябва да говорят правилен български език.

На теория да, но на практика трудно.

Ако са Жана и Антония на дуел, тая седмица може спокойно да се пропусне съботата.

# 601
Имам приятелка от Банско. На бански диалект превключва само в лични разговори. Богатството на езика ни включва и диалектите. Но определени професии изискват да се говори на книжовен език.
И ето, ромът Борислав говори по-чисто от претенциозната юристка Милена. Показателно и за двамата.

# 602
  • London
На мен само говора на Мария ме напряга, защото там е направо плачевно положението. Другите пред нея са направо с правоговор. Изключвам Митко само...

# 603
Не ме напрягат диалектите. Да си говорят кой както знае. Само дето Мария и Митко могат да си го позволят. И Милена може, ама тогава да свали тогата и да сложи сервитьорска престилка.

# 604
Аз съм от Разлог. И тук говорим на диалект. Сега когато съм сред хора от друго място се съобразявам и  не говоря на диалект, щото нищо няма да ми разберат. Е, понякога може и да метна някоя, но общо взето се съобразявам. Но не ме е срам от това и това не ме прави нискоинтелигентна

# 605
  • Sofia
Оттук става ясно, че един дразнител вече е вън.

Скрит текст:

# 606
То и Митко не говори постоянно на диалект, а го включва чат-пат за разкош. Не ме дразни неговият диалект, нито този на Баба Дешка. Simple Smile Даже ги обичам тези диалекти. Какво да направя - всеки си има пристрастия, аз поне имам, признавам си. Simple Smile И северозападния го обичам, и шопския, разбира се... Трънския не го разбирам достатъчно, но е много готин. Simple Smile
Но, да, както казва Мравчица - публични личности да говорят на диалект - не ми допада... Министър на образованието да казва изпичичи....

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 20:32 от Ензим

# 607
Джоли, това вашето е страхотен колорит.

# 608
  • София
И мен не ме дразнят много диалектите, стига да не е нещо изключително фрапантно де. Но съм съгласна с Мравчица и Ензимчето, че за някои позиции и при определени претенции звучи просто нелепо. При Мария, освен диалект, има и много бързо говорене или изяждане на части от думите и почти не я разбирам.
Иска ми се тази вечер Боби да избере за първи дуелист евтиното Жанче и в неделя да я изпратим натам, откъдето е дошла. Но не ми се вярва фермерът да си причини доброволно втори подобен панаир.
Реакцията на Жанета много силно ми напомни за циганина от някой от предишните сезони, който влезе със заявка, че ще ни промени коренно мнението за етноса и само няколко дена по-късно започна да се тръшка, че ако го изберат за ратай, ще напусне формата, защото това щяло да е дискриминация. Close

# 609
  • София
Милена какви ги плещи пак...

# 610
Милена е много гадна. И Дана ме дразни. Щом дойде пазара и все мрънка за нещо. Не че иначе не мърмори де.
Милена какви ги плещи пак...
Умря от яд, че при нея нямаше народни цени. Умря от злоба това е

# 611
  • София
Избива ме на агресия да слушам Милена... Това за Боби беше 🤢

# 612
Милена е пълен отврат... първо това за Боби, което каза, после как с Антония говори "Жанета ще остане, ако избере правилен противник", а с Даяна "Жанета ще падне при всички положения, важното е да падне с достойнство".

# 613
За малко показаха Милена с ратайски дрехи.

# 614
Аз не мога да разбера, кому е нужно да ходиш да се обясняваш и да надъхваш и даваш кураж на Жанет, след като си я предложил за дуел, т. е. решил си, че няма да ти липсва, че е безполезна и т. н.
Та поведението на Боби ми е непонятно, де. Направи една силна стъпка, ама после пак омеква..

Общи условия

Активация на акаунт