Фермата сезон 6 Тема 3 / 20.09 - 27.09/

• 41 012
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз се чудя защо не вкарват резерви във Фермата.

Доста е глупаво да не излиза никой след дуела, само защото бройките не се връзват.

# 586
  • Другата България
Ако и макето излезе ще вкарат.
И дано го направят.

# 587
Сериозна е контузията и няма как да остане. Жалко.
Ма ко, юристи са всички,завършили специалност Право. Милена е била - юрисконсулт в община, а после се е впискала в адвокатска колегия и понастоящем е адвокат. Но. Тя наистина говори отвратително. Шъ съ напраи... бляк. Юристи, журналисти, учители - задължително трябва да говорят правилен български език.

# 588
Но не го правят и Милена не е изключение. Не е оправдание това, просто отбелязвам.

# 589
  • при късмета
Сериозна е контузията и няма как да остане. Жалко.
Ма ко, юристи са всички,завършили специалност Право. Милена е била - юрисконсулт в община, а после се е впискала в адвокатска колегия и понастоящем е адвокат. Но. Тя наистина говори отвратително. Шъ съ напраи... бляк. Юристи, журналисти, учители - задължително трябва да говорят правилен български език.
Наясно съм какво са завършили, въпроса е в какво се изразява работата им след това. Голяма част от юристите стоят в едни офиси и тълкуват закони и промени, само писмени документи и становища се изисква от тях, а тогава имаш време да сглобиш едно изречение. Най-вече в съдебна зала не влизат или много рядко. Адвокатите, които са в съдебна зала, независимо по какви дела, все пак говорят там и често по нещо, което изниква на момента. Няма време нито да мисли речи, пледоарии и отговори, а трябва на момента, освен гладко да му тече мисълта, така и да се изразява. Много е различна работата на юрист консулта и адвоката

# 590
  • София
С мисъл за новата тема, предлагам да има редовни анкети. Мина вече сериозно време от началото на сезона.
Например, кой участник сред мъжете се харесва най-много. И после същото, но за жените. Може и общо за всички участници, но са твърде много и според мен по-добре по полове.
Иначе ето пак за заглавното мнение за 1-та тема. Статистика за всички ключови неща от началото на сезона.
Ще я ъпдейтвам ежеседмично.

Дуел мъже срещу жени
за определяне на първия фермер на седмицата.

Габи, Милена и Надя срещу Данчо, Миро и Калоян
10:1 точка за мъжете! Дамите спечелиха само 1 рунд за 1 точка.

Дуелисти

1. чичо Митко - Асен 10:0
2. Боби - Илиян 10:0
3. ?

Игра за имунитет от дуел за елиминация

1. Илиян ''Йогата''
убедителна победа. Втори след него бе Ангел, но играта вече бе спечелена от Илиян.
-
2. Йордан
отново убедителна победа. Данчо бе първи и в двата етапа и спечели с 18 точки (9+9)
-
3. ?

Тест за спасение от ратайство

1. Митко (5 от 5) и Надя (4 от 5)
2. Митко, Калоян и Боби (4 от 5) // Надя, Даяна и Жанета (3 от 5)
3. Митко и Калоян (3 от 5) // Даяна (2 от 5) и Мария (2 от 5)

Социални въпроси - 'какво са посочили болшинството от запитаните'
Фермерът на седмицата има право да заложи определена от него сума и ако дадат верния отговор, то тази сума се удвоява. Ако дадат грешен отговор, губят тази сума от народната каса.
1. -50 лв.
2. -50 лв.
3. -50 лв.

Напуснали

1. Габриела - травма
2. Илиян ''Йогата'' - елиминиран от Боби

Фермер на седмицата

1. Илиан Кустев
Избран почти единодушно от мъжете. Негов съперник бе чичо Митко. Илиан избра за дясна ръка, Ангел.
Оценка на свършената работа - Много добър при средна зададена ставка.

2. Милена
Избрана с голямо предимство спрямо Митко. Само три жени гласуваха за Митко (Надя, Мария и Ванчето)
Милена избра за дясна ръка Йордан.
Оценка на свършената работа - Добра при максимално висока ставка. Наложена глоба от 126 лв. за използване на нерегламентирани дъски за пода. По време на фермерството и бе наложена още една глоба от 50 лв. от народната каса, защото ратаят Ангел хранеше кучетата с пилешки кокали.

3. Боби
Избран с 10 на 7 гласа като негов опонент бе Илиан Кустев. Боби избра за дясна ръка именно Илиан.
Дадена му е висока ставка за седмичните задачи.

Ратаи

1. Асен и Антония
2. Ангел и Дана
3. Ангел и Жанета

Работник на седмицата
номинираните получават 50 лв. за пазар от лавката.
1. Боби, Калоян и Надя
2. Петър, Асен и Дана
3. ?

Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 17:28 от Diavolo

# 591
  • София
Идеално!Благодарности за положения труд!Наистина ще ми е полезно.

# 592
Жена трябва да е. Някоя измежду Жанета, Антония или Поли. Непотребни са и трите.

А, не мога да се съглася. Те СА полезни, ама нямат настроение. Знаеш ли колко добре ще дойдат едни хепи енд масажи на тея строители, след 2-3 седмици суша? Joy

# 593
Милена говори така от лиготия. Струва ми се, че нещо я режат от предаванията, защото тя винаги гледа да е център на внимание, все около нея да се въртят нещата. Не вярвам да е спряла да върти интриги и да обгрижва хората от нейния кръг. Исках да чуя за страховете ѝ и защо е влязла, но не я плказаха.

# 594
Е, то е ясно за какво е влязла Миленчиту - да спИчели, разбЪра се.

# 595
  • USA
Аз пък много харесвам диалекти.Галят ми ухото,пъстри са и красиви.Много от тях не разбирам добре,но като ги слушам и ми става драго.
На мен Петър много ми харесва,и визуално и като представяне досега.Коментарите му са точни,ясни,с 2 изречения изказва позиция.
Милена си го каза съвсем в началото.Там е,за да спечели играта.Аз въобще не я броя във финалната 6-ца дори,за мен не е силен играч.И да отиде на финал кой ли пък ще гласува за нея,нито зрителите,нито фермерите.Бита карта е!

# 596
  • Sunshine state
И аз смятам, че трябва да вкарат някой нов, ако и Миро напусне. Капят като круши тия пишман фермери.
Не съм съгласна за диалектите в говора - в две държави съм живяла дълго време, и в двете това НЕ се приема като нещо срамно и на мен лично не ми прави никакво впечатление.
Според мен Боби ще направи женски дуел.

# 597
Не, аз имам предвид едно такова....кълчотене на езика като все едно с акцент говори, все едно е англоговоряща и говори български.
Много, много дразнещо, за мен си е поза и пренаслък /северозападен диалект е моето/.Joy
И на мен ми направи впечатление. И хълца или вдишва/издиша шумно по средата на думите, някак успява да накъса речта.
Дребни неща дразнят, когато личността е дразнеща.

# 598
  • София
И аз очаквам женски дуел.
Стана ясно, че има някакво шушукане между жените да гонят мъже. Логично е при това положение мъжете да решат да гонят жени. Дори исамо заради подобни уговорки между жените.
Има излишни жени във фермата. На този етап - когато нямат покрив над главите си, когато имат толкова много "мъжка" работа, някакви кифли, дето си мислят, че са там само за красота, са напълно безполезни. Колкото повече мъжки ръце работят - толкова по-лесно ще им е на всички мъже. На мястото на Боби ще избера за първи дуелист жена. Това би било много логично решение и никой не трябва да му се сърди. Пък и не го виждам да има някакъв особен сантимент към съфермерките.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 18:27 от Vivi

# 599
И аз мисля, че ще е женски дуела.
Според мен всяка жена би избрала Жанета за съперник, а самата Жанета би избрала Антония - поне да е с "приятелка" на дуела.

Общи условия

Активация на акаунт