Фермата сезон 6 Тема 3 / 20.09 - 27.09/

• 40 901
  • 1 027
  •   1
Отговори
# 510
  • София

Фермата - Сезон 6, Епизод 16 (23.09.2020)

# 511
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам, като ги слушах, не мисля, че щяха да гласуват за човека, а за етнос. Аз лично сега повече го харесвам. Евала, че е съумял да излезе от гетото и въобще не му личи, даже визуално.

# 512
Боби е симпатяга, но цялата тази история е cheap trick. Като в новините - показват млад ром/ромка, завършили висше образование, работещи и т.н. и казват - Срамувайте се заради вашите предразсъдъци, лоши хора. Но хората не са виновни заради възприятията си, защото изключенията са точно това - изключения.
Сега всички вътре са поставени в позиция да се чувстват гузни заради изказаното мнение преди въпросното "разкритие".

# 513
  • На морето!
Това беше кофти номер, да.
Но циганин отдавна не в въпрос на етнос, а на манталитет, също както и селянин и гей. Това са метафори, които характеризират някакво поведение.

# 514
Ох, пак циганин като Веселка миналата година, след някоя и друга година ще има изискване по един циганин във всеки български филм и тв формат.
Аман от тези продуценти и етническата линия, която застъпват. Сигурно и Боби го гласят за победител, с три деца откъснал се от гетото. Пак ще разбиват клишетата за циганите. Ужасссс!

# 515
  • Вестерос
На мен не ми прилича на циганин и много се изненадах. Frowning
На мен пък ми приличаше малко Simple Smile Поне си каза, а не кри като света Веселка Grinning

# 516
Така е, изключенията са си изключения. Ако всички цигани бяха такива, нямаше да имаме причини да ги мразим.
Ако знаех, че е циганин от самото начало, със сигурност щях да имам друго отношение към него. Сега продължавам да го харесвам. Само да не прекалява със защитата на циганите и как основно българите имат вина за положението на циганите като цяло. Кой каква вина има, не знам, но на всички ни е ясно, че ние храним циганите, затова изобщо не ми се слуша как били онеправдани и дискриминирани. Айде, нема нужда.

Принцесата-ратайка много кратко стачкувá, вече ѝ се работело и била осъзнала, че не може да бъде в ущърб на другите там, много трогателно. Така са ѝ казали от продукцията - малко шоО, после да станеш добричка. Но каква беше тая страшна закана, че всичко се връща... Тръпки ме побиха. Scream

Бабата, дето влезе да готви, ме стреснá и тя, по говор така ми наподоби класната на сина ми, че подскочих, а тези дни ми се наложи да я видя на живо, което ми е достатъчно веднъж годишно. Joy

# 517
  • London
Много се радвам ,че Боби така поднесе изненадата си.Колко сме лицемерни и расистки настроени .Веселка беше точно с характерните за етноса черти- мрънка,моли се ,мързелива- беше ми много неприятна.А Боби е като всички останали хора,които се борят всеки ден и успяват.За мен е достоен  българин от ромски произход.
А Ангел - мързелив,лаладжия - и какво като се пише българин.

# 518
  • при късмета
Веселка беше всичко друго, но не и мързелива. Немърлива да, особено в кухненските дейности, но за другата работа беше доста дейна.
Боби ми хареса като каза, че няма да кара хората да си променят мнението за циганите като не си плащат тока и не пускат децата на у-ще. Признава слабостите на етноса и приема негативното мнение на това основание.

# 519
Мисля точно като Ензимчето. Ще добавя обаче нещо. Харесвах го Боби и съм го казвала преди, харесвах го и когато разбрах какъв е, може би даже повече, защото се е отделил от клоаката,ноооо само да не се опитва да си прокарва идеологиите от сорта “по новините дават Пешо циганина дето откраднал кокошка, а за българите не” Айде моля ти се, Пешо преди да открадне кокошката изнасили бабата и отряза краката на дядото в моето село, същия Пешо по цяяял ден и цяла вечер слуша маанета с родата и пиянски крещят и не се живее от тях. И все пак аз съм достатъчно извисена, за да не поставям всички под общ знаменател и да давам шанс на всеки, който говори добре и се облича добре. Кой е късогледия в случая?

# 520
Ангел каза много добре, че това е страх. Страх, че няма да го приемат, страх, че може да го игнорират, за това си е затраел в началото.
Аз харесвам Боби, въпреки, че е ром.

# 521
  • London
Сетих се и оше нещо - тая Жанета ако е напуснала Фермата / нали преди  месец е снимано това ,което гледаме/ дали чете какво се пише за нея.Как ли се къпе в “ народна любов”?Днес не прочетох един положителен отзив.В даден момент ми дожаля за нея.Ама само за малко.Па и днес като чух,че е починал Хр.Сираков си помислих- не е добре за Ж.- отиде си един спонсор ,докато се “трепе” във Фермата.

# 522
  • Sunshine state
Изобщо не ми дреме дали Борислав е циганин, или не. Аз го харесвам и няма да си променя мнението за него. Свястен човек е и ми е фаворит. Иначе и аз съм от тези, които не харесват НЕинтегрираните роми.На такива като Боби дори не им личи, защото си живеят нормален живот и си възпитават децата. Те и физиономиите им се променят като се поочовечят.

# 523
  • Пловдив
Аз също харесвам Борислав без значение какъв е. Не очаквам и да натрапва тая история.
За Веселка не знаех, че е циганка.
В сряда епизодите ми са най-скучни. Нищо особено не се случва. В другите дни повече има някаква емоция - избор на фермер, игри, избор на ратаи...

# 524
  • Sunshine state
Веселка не го е обявила публично, ама бяха като копанари и особено като й видяхме и семейството, ни стана ясно.

Общи условия

Активация на акаунт