ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 681
  • 780
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Според мен е редно да информират при случай на карантиниран клас/учител. Липсата на информация води до много повече несигурност и спекулации.
При нас веднага изпратиха съобщение за първия клас. Дано се задържи тази линия на поведение. По-спокойно ми е като има официална информация.

# 406
  • Отвъд алеята зад шкафа
Писах на лични за лазерната операция.

# 407
  • София
Би било най-удобно да има платформа, където да се обновява информацията за карантинирани класове в съответните училища! Да се поддържа общо за страната. Да се вижда кога почва и кога свършва карантината. Така и обществото ще е участник в следенето на сложените под карантина. Но сигурно е много трудно да се измисли и осъществи...

# 408
  • София
И в НПМГ май вече има. Поне така е разбрал синът ми от негов приятел. Тази година явно ще е така. Лошото е, че вчера чух от три различни места (единият е класната, която е споделила с децата), че не се знае как ще учат след 15 окт.  - присъствено или онлайн. Даже другата седмица ще им провежда ЧК онлайн, за да пробвали системата.

# 409
Аз не виждам кое може да е сложно. Всяко училище си има код в някаква платформа/информационен портал. Веднъж дневно административният зам. директор влиза и обновява данните и въвежда ако има паралелка под карантина с датата до края на карантината. Но кой ти да се сети преди 3 месеца да пусне заявка за направа на портал...
То няма кой да следи да се въвеждат всички задължителни нормативни документи по сайтовете на училища, пък какво остава за ежедневно въвеждане на информация. Ужасно са тромави тези училища с информационния си поток. И очакваме да научат децата на информационни технологии, а те не могат един електронен дневник да подкарат или един сайт да обновят. Sad

# 410
  • София
Няколко пъти чета официални изявления на Вълчев; не мисля, че към момента има тревожна обстановка, която да доведе до промяна на текущия план на министерството за локално превключване към ДО в единични класове/ училища.
Тези слухове как от как от отомври или ноември се затварят училищата мисля, че ги създават учителите.

# 411
  • софия
Не знам, ама така като карантинират цели класове за по 2 седмици, в един момент може да се окаже, че постепенно всички са минали на ДО.
Според мен трябва да преразгледат мерките със специалисти.

# 412
  • Между гори и планини
Явно под сурдинка се обсъжда минаването на онлайн обучение. Моя син се обади да ми каже, че учителката по английски му споменала, че му трябва по добро телефонно устройство, че скоро може пак да са онлайн. Моя има телефон за 30лв - зелена и червена слушалка. Аз пък яхнах метлата, казах, че ако ѝ е толкова проблем, да ми звънне на мен, у дома сме с няколко лаптопа и мобилни с инсталиран Тиймс, моя няма нито закъснение на онлайн обучението. Дори и да спре тока по време на буря, минава на 4G моментално. Много загрижена, че не можел да си прави снимки на домашното, ама без домашни не е отишъл нито веднъж! Тая година е нова и непозната, да не пратя мъжа ми да я изпита! 👹

# 413
  • София

Иначе лещите са Bausch & Lomb, едномесечни, добра марка са.

Опитай с Cooper Vision, по-висок клас са от Bausch & Lomb, макар че аз само такива нося, просто от година съм свикнала с тях.
Ако наблюдаващия лекар е съгласен, можеш да пробваш с ето тези:
https://www.alensa.bg/biofinity-toric-3-leshti
Водят се по-стабилни и че не се разместват или хлъзгат, мисля, че това ще улесни слагането.

# 414
Като коментирате лещите, си спомних преди години брат ми как се бореше с тях пред огледалото, докато се научи да ги слага. Дълго време откривахме по земята загубени лещи.
За учещите нови думи. Мога да похваля това приложение за телефон WordTheme. Въвеждаш си думи на езика, значението на български. Могат да се организират тематично или по уроци. После има разни игри и тестове за изпитване. Подобно е на Куиз. Бях го сложила по телефоните на моите, уж да учат по-лесно нови думи и по забавен начин, обаче почти не са го ползвали, защото изобщо не намират за забавно да учат думи по принцип. Ама за съвестни и ученолюбиви деца сигурно ще е идеално.

# 415
Скрит текст:
Бубче, toric ми ги препоръча доктора ако има астигматизъм. Сега е с обикновените на биофинити и няма оплаквания. Чудех се дали да поръчам от модела Energys, но се отказах. Аз съм с B&L от години и съм си свикнала с тях.

# 416
Ех, тя щерката и с дуолинго има голям напредък,ама...ученолюбиво дете. Другото и без ДНК тест знам, че не е мое Joy то бива, бива, ама пък и една молекула моя да няма....

# 417
Аз пак имам въпрос за стипендиите - в заявлението трябва да напишем успеха от свидетелството за основно образование, т.е. 5-6-7 клас, а не само успеха от 7 клас, нали така? На сайта има два вида заявление за успех, но вероятно едното е за по-големите ученици.

# 418
Бети, и аз питах същото, защото и в нашия правилник пише оценките от свидетелството. Но sanaka ме препрати към ПМС-то, което регламентира стипендиите, в което пише, че е на база оценките само от миналата година. Голяма каша е с тези документи, които са ги копи-пействали години назад, когото в свидетелството не е имало оценки 5-7 клас. Но как пък втора година не си оправят документите ми е много странно!

# 419
Освен това, че вече са налични оценки от целия прогимназиален етап, сега няма и общ успех от основно образование, за разлика от преди ( по старата програма). Тогава си беше изчислен и вписан.

Общи условия

Активация на акаунт