ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 654
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
  • Между гори и планини
Моя има входно ниво по математика във вторник, по български и той не знае. И на мен ми е странно - преди всеки ден български и математика, тая година по 2 пъти на седмица. Реално не могат да си направят преговори както преди за входното ниво. Това ще правим сами почивните дни.

# 481
  • София
Reni, нашата ортодонтка е на Румънското посолство, много сме доволни, наборът от втори клас ходи при нея, първо носеше шини, сега е с брекети. Плаща се веднъж или на 2 вноски и нататък всичко е безплатно за цялото време на лечението.

# 482
  • София
Ние махнахме брекетите миналата седмица   вече.Девойката е супер щастлива.
Вчера се прибра с оценения първи тест по френски...Тъпи грешки,но като за начало можеше и по-зле да е Simple Smile Поне й стана ясно че всяко ударение и буква имат значение ни не трябва да се неглижира заучаването.Вчера в час по физическо  е споделила с учителя за проблемите с краката си и болките след наказателните клекове от миналия път.Тя си е с диагноза шлатер.Учителят си е записал.Сега правели ремонт на салоните в училището и ще карат часове само навън.

# 483
  • софия
сани, ритейнъри има ли?

# 484
Renni79 , с две ръце препоръчвам д-р Яна Пападопулу , ако искаш ще ти дам контакти.

Наборката е добре, чуства се страхотно в новото училище. Атмосферата е страхотна, а най-много харесва учителката по латински и класният, който й преподава по история на музиката. записала се е в клуба по народни танци и театралната група, а класният я покани с още няколко деца в хора. Ще видим дали ще може да съчетава и трите , но тя е толкова ентусиазирана .
Правиха входно по БЕЛ и география, а другата седмица ще е математиката. Всеки петък ще са онлайн , от днес започват .

Първият учебен ден беше най-смисленият такъв , на който съм присъствала последните години. Страхотно и вдъхновяващo обръщение на директорката , без да чете и без заучени фрази . Истинско и емоционално. Вечерта гледах класният на детето , беше гост в Шоуто на сценаристите и съм щастлива , че такъв млад , зареден с желание и вдъхновение човек ще й е класен.

Иначе кака й е в карантина от вчера, сутринта като отиде на училище и върнаха целия клас , заради положителен съученик. Тя е в друго училище. Засега трябва да е вкъщи до 1.10 . Дано няма други случаи скоро, че ако така го подкарат седмица след седмица и ще си откараме цялата година онлайн. Това са и притесненията  на директорката от вчера.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:23 от mama vili

# 485
Не знаех, че е имало програма "Без свободен час". Открива се колелото. Едно време това не е стояло на въпрос въобще. Ако не е в последния момент нещо да се налага на учителя винаги може да се направи разместване. В старото ни неелитно училище влизаше психолога и си говореха полезни неща. Не ми беше хрумвало, че трябва програма.

# 486
  • Пловдив
Трябва програма за едни пари, иначе ако се организира, и без програма е ясно, че не бива. В старото, елитно де, училище на набора никога не са имали и един свободен час, винаги идваше някой заместник. И ги изпитваше и въобще всичко нормално. Нямат програма.

# 487
  • София
Вчера е минало входното по ИТ - масово преписване - хем било лесно и нямало нужда, но ... Днес е входното по БЕЛ - да видим. По японски нарочно не им дали домашно за днес, за да си преговарят по БЕЛ. По математика са преговорили еднаквите триъгълници и неравенство на триъгълника. В понеделник - успоредници и другия четвъртък - входно.
Доколкото разбрах като мине и входното по математика, ще започнат редовни контролни по японски всяка седмица.
Засега сме доволни и ние, и той.

# 488
  • у дома...
Вчера ни мина и входното по БЕЛ. Запънала се е само на страдателния залог, но те май или въобще не го взеха, или беше съвсем преди НВО-то и смята, че там не се е справила. Имали са теза върху "Немили недраги".
В понеделник ще ѝ бъде първото контролно по испански.
Най-после се реборихме с Тиймс. Алелуя!

# 489
  • София
сани, ритейнъри има ли?
Има.Мръщи се нещо че не й е особено комфортно,но ще свикне.Има ли избор

# 490
  • софия
То, `щото с брекетите е мега удобно.
Ще свикнат и с това Simple Smile

В моя родителски профил не виждам никъде кога ще имат контролни, но детето си знае. Има 3 дати по английски при американеца (горе-долу са през седмица) и по БЕЛ ще бъде върху нещата, които трябваше да попълват в правописното букварче, т.е. всички правила за всичко и теза по някое от произведенията, които госпожата ще им каже. Мрънка, естествено. Мислеше, че е приключила завинаги с тезите.
Сега се сетих по повод любопитните майки - в родителския профил няма информация кога какво, но в ученическия било имало всичко. Такъв профил за слънчевата трябва!

# 491
Добро утро и честит петък! Така не съм чакала последен работен ден за седмицата от години!

Относно платформите има някаква заповед децата да се логнат, ако не знаят как да търсят акаунтите и паролите си ,  резултатите ще ги отчитат днес, а в понеделник трябва да сме ги предали в РУО, МОН. Отчита се готовност за кантини и свързаното с тях ДО

Ученето как върви не знам, надявам се да се справя. Кога ходи на тренировки, кога учи, кога играе и гледа клипчета.. май си е негова работа. Така де поне до първите резултати

Много харесва учителките по основните предмети. Вярно, че сега е лежерно по БЕЛ и мат. Само г-жата по БЕЛ казала, че входното ще включва всички произведения и ако не са ги учили да гледат поне материала в Уча.се.
Математиката и на мен ми е мноого лежерна, малко часове. Но ми казаха, че е така в 8 клас, дори в МГ малко разхлабвали примката и в 9 клас пак ги хващат за гушата.

# 492
  • София
При нас имаха БЕЛ само веднъж миналата седмица и вчера изненадващо имаха входно ниво. Дали са им първа част от НВО от няколко години назад. Тя го е разпознала, тъй като сме го правили, но смята, че има 1-2 грешки. Каквото-такова. По Мат правят усилено преговор и предполагат, че другата седмица ще е входното. По история също ще е другата седмица, за другите предмети не знам. Най-вероятно ще се съберат всички другата седмица.

# 493
Днес ново контролно по английски. Учи уж повечко вчера. Изречения с подчертани думи и задаване на въпроси към тях. Кара ме да му измислям изречения, а аз му връчих една от книгите с английски текстове и му казах, че е свободен да си избира изречения и думички и да си задава въпроси колкото си иска 🤣
Няма при нас някакво изискване за бързо логване където и да е. Нашите обаче работят с Moodleи там си имат профили и пароли. Миналата година им раздадоха и паролите за Teams, но така и не са ползвали платформата, бяха си с Moodle.
Надявам се, ако има периоди на ДО да е за кратко. На моите не им се отразява добре.

# 494
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Минавам набързичко да ви почерпя виртуално за рождения ден на гимназиста! Ей, порастнаха дечковците! А какво "бутонче" ми беше...Роди се в 12.10 ч., много лесно естествено раждане. Беше много мъничък - 2560 и 46 см и имаше мъничко чипо носле...Първите месеци му виках Бутонче точно заради нослето, беше ми една такава миниатюрка....Ох, отдала съм се на милите спомени от днешния ден преди 14 г ☺️...
Относно училище - мина входно по МАТ, не е разказвал какво е направил...Вчера взели нов урок вече...
Класната казала, че на РС (на 29.09) щяла да дава инфо за каквото и да било...
Ще сме с някаква платформа Админ плюс...профили нямаме още..дори не съм я теглила на телефона. ..
Днес тийнът ще празнува на заведение следобед..Поканените са само момчета - нямало нищо по-хубаво от колелото и съня (каза го сутринта на ставане), защо му били момичета, само да му крадяли от времето ли?! 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт