ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 655
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ама не е хубаво така!
Когато има за какво да мрънкаме, хубаво било да си казваме кривките, а когато има за какво да се радваме, не смеем!
Я, се зарадвай! Още повече, че доколкото си спомням, това беше най-желаното място!

# 466
  • Някъде в Европа...
Бърз въпрос и се връщам на 27 стр да ви чета..
При издаване на първа ЛК иска ли се присъствие на родителите (и двамата)? Бащата трябва ли за нещо? Че той (бащата) мисля, че е някъде в чужбина и не съм се чувала с него, откакто ми върна детето след ваканцията при него....

# 467
  • В ЛЮтеницата
Бърз въпрос и се връщам на 27 стр да ви чета..
При издаване на първа ЛК иска ли се присъствие на родителите (и двамата)? Бащата трябва ли за нещо? Че той (бащата) мисля, че е някъде в чужбина и не съм се чувала с него, откакто ми върна детето след ваканцията при него....
Един е задължително да присъства - без значение кой.

# 468
Само един родител е необходим заедно с детето.

# 469
  • София
Толкова интересни и полезни неща сте писали, ще ви препрочитам като се прибера от морето, че съм изкуфяла и забравям.🤷‍♀️ А, и сега не ми е до школо, 19то и 32ро, да е жива и здрава майка ми, че ми отгледа децата и продължава да помага.

# 470
  • София
Добро утро Flowers Sunflower !
Младежът се сдоби вчера с първите оценки от входно ниво по български език и по литература.

# 471
  • София
И Митко вчера са имали входно по БЕЛ, което ми е доста странно. Правили са съчинение „Какво не обичам да правя?” Каза, че последно съчинение е писал в 5ти клас. По математика преговарят 7класния материал и тогава ще правят входно, което ми харесва като подход. Вчера са пристигнали и учебниците по езика (досега учеха по преснимани), събраха се и пари за граматика, която се очаква в понеделник. Днес ще се запознае с още две учителки – по философия е френски ИУЧ и дано да му допаднат. Иначе аз мнооого, мноооого тихичко ще кажа (нали щастието обича тишината), че детето ми се чувства прекрасно в новото си училище. Страхотен клас били даже и момичетата, което от неговата уста е много и само две момчета не се вписвали все още. Пред стаята имат диванчета и междучасията целият клас заедно ги окупират и бърборят. Има неуредици във ФЕГ от гледна точка на своевременна информация, но това са ми бели кахъри щом момчето ми е доволно. Сега оценявам колко е важно да попаднеш там, където си искал и да не се разочароваш. При него точно така се получи, а аз бях толкова притеснена за пустата му адаптация.
Надявам се децата, които споделихте, че не се чувстват добре  лека полека да са започнали да се адаптират.

# 472
  • софия
Диванчетата са вълшебно място през междучасията. В старото училище имаха пред стаята и беше голямо стълпотворение на тях.

# 473
  • у дома...
Снощи до 23 ч. се опитвахме да се регистрираме с новия профил в Тиймс. Точно снощи трябваше да стане тази работа. Но явно имаше някакъв проблем след смяна на служебните пароли с нашите и не можа да се получи. Какво беше това пришпорване, не ми стана ясно.

# 474
  • sofia
Мама Мони, дано всички деца да се чувстват така в новите си училища👍
   Нашият гимназист снощи беше на Клуб по социализация, та се прибра към 21.00 часа. Беше много доволен, клубът е организиран от по- големите ученици, с идеята да приобщят зайците. Всеки се е представял, имало е малка почерпка и са си говорили. Клубът планира училищно парти за Хелоуин. Добре, че децата не гледат новините😉

# 475
  • София
При девойката нещата за сега вървят чудно. Програмата и организацията на блоковите часове в ТУЕС много й допада, на мен също. Вчера, девойка от съседен клас имала рожден ден и тя решила да я изненада - мъфин със свещичка. Бях впечатлена, явно след зеленото с някои деца се чувства доста близка за няма и две седмици, а моята принципно е доста обрана откъм емоции.  Има си групичка от деца, които са в една посока и пътуват заедно.

# 476
  • София
И Соня се чувства все по-добре в новото училище. В началото класната ѝ се беше сорила ужасно строга, но сега вече дири я харесва. 😀

Моля да ми препоръчате ортодонт, който ползвате за вашите деца. Вчера бяхме на една консултация за брекети, но ми се ще да чуя и друго мнение и цени.

# 477
  • софия
Аз мога спокойно да препоръчам нашия ортодонт, който ми беше препоръчан от сани - д-р Наджакова. Кабинетът ѝ е на удобно място (в центъра), спокойна, обяснява, след година брекети има търсения резултат, но има още работа. Преди да я изберем ходихме на консултация при други 2-ма, без да броя клиниката, в която бяхме от 2ри клас.

# 478
Нашето входно по бел е днес. Интересно ми е каква тема ще се падне на нашия клас. Наистина е странно входното да е съчинение, но това някак не ми е проблем. Ния също се чувства страхотно във ФЕГ. Меко казано харесва целия клас, задружни са. Харесва класната, харесва учителката и по ФЕ иуч. За философията писах - фурор. По фвс са правили входни само на скок от място и хвърляне на 3 кг топка. И на двете е за 4. Няма драма с фвс-то, каквото - такова.
За МЕН е голям проблем, че нямат часове по математика. Вероятно госпожата е в болничен, но не идва заместващ учител (гледам за 2019 фег са били в програмата "Без свободен час", но за 2020 не видях списък на училища), не ги уведомяват, за да не носят излишни тежести. По линията на тежестите ми е проблем, че и двата седмични блока по бел са от 1 час БЕ и 1 час Л. Децата са повдигнали въпроса, но отговорът е бил, че така се провеждат часовете, за да не им е скучно.
Голям дискомфорт ми е липсата на елементарна информация.

# 479
  • София
Точно за математиката не виждам защо изобщо се притесняваш. Ния има капацитета да си мине сама учебника и 1-2 сборника. И без друго не е ясно какво точно ще научи в клас и дали пак няма да трябва да си ги минава сама допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт