ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 664
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
  • София
В СМГ има всякакви школи също. Всички са безплатни за учениците. Имаше и по рисуване даже миналата година, едната ми дъщеря ходеше и на нея. Това е едно от нещата, които много харесвам в това училище.

# 451
  • София
Финансовата част е неразделна от другата. Все някой трябва да плаща. Има разни програми, де...
В НПМГ има школи, обикновено се провеждат в събота и са безплатни...

# 452
  • у дома...
В 30-то има - народни танци, театрална трупа, имат си онлайн емисии новини, правени от ученици. Май имат и кръжоци по рисуване.

# 453
Да допълня esma, че в СМГ освен школи, има и клубове по интереси, както и спортни тренировки. Безплатни са. Сигурно най-много ще пострадат от ковидската история. 🙁

# 454
  • София
В 18то също има - в момента се чудят как да ги организират, защото принципно преди са ги посещавали деца от различни класове, а това сега не отговаря на насоките...

# 455
  • София
Преди малко ми сподели Ваня, че в техният клас имало момче, което учи от вкъщи. Доколкото разбирам има лаптоп на бюрото на учителката и слуша какво се говори, но май само чува няма видео, както и може и  да пита или отговаря. Днес на въпрос на учителката по математика, то се включило и отговорило на въпроса. Доколко е ефективен този начин на обучени не мога да преценя, според мен не толкова, колкото беше по време на ДО, но явно търсят варианти и пак е нещо.

# 456
Записвам се и аз, макар да нямам много време да чета, но да не ви загубя Simple Smile
Дано няма пак ДО и да са здрави децата и учителите!

# 457
  • София
И в Испанската има школи или клубове по интереси /не знам как ги наричат/ - танцов състав, хор, волейбол, туризъм, театрална трупа, журналистика и още. Водят ги преподаватели от гимназията. Моята при записването луда ме направи, че била пропуснала да се запише и няма да има места до септември, ама сега не съм чула да е избрала нещо.

Много се надявам да се разминем с ДО. Още се ослушвам, но май ще трябва да закупя лаптоп поне за осмокласничката.

# 458
Много бързо изписвате страниците, едва успявам да ви изчета. Аз изпадам в ужас, че могат да почнат скоро ДО. Решила съм да ходя и да протестирам. И не мога да разбера как може да си вярват и постоянно да повтарят, колко успешно било. Ние нямаме още електронен дневник, а те за успешно ДО ми говорят.
Школи мисля, че нямаме никакви и го карам да се запише някъде другаде поне на спорт.
И ние сме с очила и отскоро започна да премигва често все едно нещо го дразни, явно пак ще трябва да го водя на преглед.

# 459
  • у дома...
Имаме Школо още преди 15-ти септември. Аз чак съм изумена - след края на всеки час се попълва от учителя какви теми са преподадени. В стратото училище все още има ненанесени оценки в школото, а и бележниците не върнаха.
Вчера са правили входно по математика. Много било лесно според наборката. Ще видим. Учителката обаче ги е успокоила, че много няма да обръща внимание на оценките от него, а иска да види нивото им. И дори и да имат ниски оценки на входното, ще имат достатъчно възможности да се коригират през срока, когато започнат да учат новия материал. Иска им по една тетрадка малък формат, за да си записват правилата, определенията и теоремите които ще учат. Харесва ми подхода. А и явно заради това Ани не беше никак стресирана вчера. Днес ще правят и входно по БЕЛ.

# 460
Aila , снощи на РС в СМГ , класната на големия каза , че в училището има 12 подадени заявления за ОЕСР ( общо за всички класове от 5-ти до 12-ти).Обясни, как ще става този вид обучение , но хич не беше доволна от начина, както и от факта за карантинирания клас...
Днес набора имаше домашно в тиймс по БЕЛ ( дали е практика или "репетират" за ДО/ОЕСР ? ) .От школо-то и съвестното му попълване и аз съм очарована , перфектно е за родители на разсейковци и такива , които биха казали " ми, не сме взели нищо"...

# 461
  • София
В НПМГ редовно се използваше moodle. Качваха се материали от учителите там, задаваха се домашни, предаваха се проекти. Всъщност и сега може да се използва, знам ли? Трябва да питам синковеца. Той редовно се възползваше от качените материали, защото не пише в час, слуша, а после учи от moodle. Абе, пести хАртия! Joy
Сега е възможно, вместо moodle, да са се преместили в тиймс.
За Школо, заради редовното попълване, от някои дори в аванс, миналата година бях пред скандал, как ще учат нещо си по информатика, като това нещо е част от материал, който се взима във ФМИ. Бях убедена, че децата няма да се справят... Оревах всичко един месец. Даже на преподавателя писах. Резил!  Joy
Мина, замина с доста добра успеваемост... От тогава съм си казала, че не поглеждам вече разпределенията на материала. Nerd

# 462
  • София
Хаха, Слънчевата, точно преди малко бях изнервила атмосферата у дома, защото по разпределението пишеше, че са минали входното ниво по математика, а мойта упорито твърди, че още не са имали такова.

# 463
  • софия
Значи, ужасни майки сте. Каква ви е работата да ровите по материала?
При нас предстои първи ден ДО утре, но това е по план-график. Страх ме е да се зарадвам, но ми харесва това, което разказва мрън. Имат 3ма чужбинци 🙃 Милите си ходели само те. Казах й, че не е лошо да се опитат да ги присъединят.
Ако нещата са така, както е през тази седмица, доволна съм. Това е подходът и атмосферата за учене, които мисля, че са най-подходящи за моята ужасно срамежлива и неуверена мрън.
И е попаднала в рая на феновете на 1Д. Има още 4 деца в класа, които са им фенове. До сега я беше срам да каже в клас на глас, че ги харесва.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 04:47 от zvаnchе

# 464
  • София
Моята девойка е лаконична, но май е супер ентусиазирана и страшно много ѝ харесва в новото училище.
Започнали са да излизат заедно за по час-два след часовете. 😊
Иначе тази сутрин цъфна на вратата на спалнята в 6:30 да ни се обади, че излиза. Казахме ѝ да почака поне 10 минути, че е безобразно рано. Виж това вече трудно повярвах, че се случва. 😁

Общи условия

Активация на акаунт