ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 678
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз бих реагирала по същия начин и на подобно разпределение, защото вярвам, че добрият учител е добър в преподаването не само строго на предмета си, а на други неща от заобикалящия ни свят. Може би ако имаха 4 часа ФВС, а 2 математика бих се "озадачила", защото не виждам ползата. От личен опит - няма по-ужасно нещо от много часове хорариум с кофти преподавател (не дай Боже да е математика).

# 436
  • София

Дидева, да не си програмист? Sweat Smile
Точен отговор, ама не върши работа. Питаме се какво си е мислел този, който го е родил това 270 на 162?
Е, Слънчевата нали обясни? Толкоз история сме натворили като вид, че няма научаване. А биологията ни си е все същата. Joy

# 437
  • София
Това, което го написа Слънчевата, отвсякъде погледнато е лафът на годината! 😁
Умрях от кеф като го прочетох, точно така е.

# 438
  • София
Въпросът е защо биологията не е с 4 часа ? Тя също е две години в една.
Защото по учебен план е с по-малко часове общо за двете години? 270 срещу 162?

Това е ясно, но защо историята е избраникът от разказвателните с най-много часове? Около 100 часа повече Dizzy Face Това е много голяма разлика.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:03 от bazel

# 439
  • София
Вероятно количеството история е по-голямо, защото надеждата да поумнеем, учейки се от грешките си, умира последна. 🤣

# 440
Не съм програмист. Ще дам още един отговор, който вероятно не върши работа, но и по старата програма историята беше с най-много часове в гимназиален етап ( тогава беше само един етап), но тогава се изучаваше година повече от биологията. Разликата според мен идва от две неща. Опитът да се изравни броят на часовете по природни науки и география и те да приключат в рамките на първи гимназиален етап и от това, че осми клас вече не е част от основното образование. С други думи е резултат на промяната в учебните програми.

# 441
  • Между гори и планини
Моя син вчера се беше спекъл от мисълта, че догодина трябва да наваксва разказвателните които няма тази година. Въобще няма да го мисля, ще се насладя на леката почивка след зора на седми клас. Да си наляга парцалите и да си запълва липсите по български език, математиката да я решава по бързо, че като гледам и информатиката не лъже.

# 442
.... Ще дам още един отговор, който вероятно не върши работа, но и по старата програма историята беше с най-много часове в гимназиален етап ( тогава беше само един етап), но тогава се изучаваше година повече от биологията. ...

Извън шегите това май обяснява нещата. Материалът за 8, 9 (за езиковите само 9) и 10 клас за история включва една година повече.

Но все така ми е лишено от смисъл. Кога какво е било е било. Сега когато се натъманяват нещата в новите рамки, това рапределние на часовете по предмети куца, според мен.

# 443
  • София
Оф, изтървала съм ви покрай ваканцията, че и вълненията покрай началото на учебната година пропуснах. Отивам да чета Simple Smile

# 444
  • София
И за мен куца. Огромна разлика. Да я прехвърлят на БЕЛ по-добре.

# 445
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз пък си чудя къде отидоха едновремешните кръжоци в училище?

# 446
Аз пък си чудя къде отидоха едновремешните кръжоци в училище?
Там са си. Школи се казват 🙂

# 447
  • Отвъд алеята зад шкафа
В училището ни до 7 клас не се сещам да има нито една школа. Има нещо като Алианс, частен. В гимназията има клуб по информатика, ще проуча дали има други активни в момента. В това отношение АК е за пример - имат най-разнообразни клубове в училище и доколкото знам са безплатни. Шах, театър, Космос, италианско кино....

# 448
  • София
Трудно бих нарекла нещо в АК безплатно... Joy

# 449
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, така е, но можеше и да ги няма, а таксата пак да си е същата. Или да се доплащат, така, както в други ЧУ. Да оставим плащането, просто тези допълнителни дейности  изцяло се изнесоха извън училищата. В моята гимназия поне един хор имаше навремето, сега не знам дали още съществува. В 1 АЕГ четох, че има клубове също.

Общи условия

Активация на акаунт