ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 680
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
  • у дома
Я, да ви попитам, защото си мисля че ме баламостват.

В училище са с тиймс. Голямата си е забравила паролата (не е единствена), а малката в предишното училище работиха със зуум.
Техният администратор твърди, че не може да се възстанови профила, не може да се създаде нов, а малката да си търсила нейния, защото нямало начин да няма, МОН били направили на всички ученици.
Аз ли нещо не разбирам или някой ги будалка. Ми то в НАСА сигурно имат бекъп вариант, ние един прост тиймс не можем да оправим.

Нашата класна е обяснила, че до октомври месец важат старите регистрации. Трябвало да се влезе в тях, за да не изчезнат профилите и да могат да си изтеглят материалите от тях. В изчакване са да пуснат новите регистрации.

# 421
Е, като виждам Дидева се сещам да споделя потреса си от броя на часовете по история в 9 клас. Ч-Е-Т-И-Р-И. Повече от от БЕЛ и математика. СТЕМ думата как им легна на образователните спецове и как я ползват, ама тези науки са в девета глуха на фона на историята по брой часове.

И нещо весело. Учебникът по математика на Просвета, вече за големи хора. Липсват идиотски картинки, както в много учебници о 7 клас. И изведнъж прелиствам и гледам, че коефицентите на квадратното уравнение "говорят": аз съм коефициента пред х, аз съм свободния член. Смях се с глас. Joy

# 422
  • София
Това с историята го открих и аз преди няколко месеца и писах тук. На никой не му направи впечатление. Но аз пак си се дивя и смятам, че има място за подобрение на учебните планове. Интересно  на тези дето правят учебни планове не им ли се набива на око, че историята е повече от другите науки.

# 423
Проблемът с историята не е ли само при тези с ИИЧЕ? Защото догодина трябват да преизпълняват петилетката, като вземат две години за една.
На моя сега му е широко около врата, но в девети клас ще реве с крокодилски сълзи.

# 424
  • софия
Това не е ли за компенсация, че в ЕГ в 8 клас нямат или е за всички училища?

# 425
  • София
От една страна е така,  но и другите науки (разказвателните) са с компенсация,  но пак часовете са два пъти по-малко от историята.
Ето например 4 часа история в 9. клас и 3,5 в 10. клас, срещу 2,5 и 2 за биология, химия, физика и география.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 13:27 от bazel

# 426
Ми другите предмети не са компенсирани. В 10 клас часовете са 3,5, при математика 2 часа.
Всички гледахме учебните планове за профилирането, и ИУЧ и ФУЧ за интересуващите ни училища. Разказвателните не им бях обръщала внимание, защото са еднакви навсякъде.

# 427
  • София
Ако им се падне добър учител по история, децата много могат да научат от тези часове и обикновено са им интересни.
Моят сега казва, че всички слушат със зяпнала уста учителка, която води История на японската култура. Даже казва, че би се радвал да има повече часове.
За мен би било проблем ако не ги оползотворяват пълноценно независимо дали история, биология, физика и т.н. Всеки час с добър учител е ценен. Наскоро четох за дете от природо-математически профил, което последен клас в гимназията било запленено от нов учител по философия и тотално сменило професионалната си ориентация.

# 428
Това с историята го открих и аз преди няколко месеца и писах тук. На никой не му направи впечатление.
На мен няма как да ми направи впечатление, защото го знам от години. Joy Така се получава, когато в рамките на една учебна година трябва да се покрие материалът за две.
Математиката се изучава всяка година, така че на нея няма какво да й компенсират.

# 429
  • София
Аз много се надявам  именно на такива учители.Защото има  такава неприязън  към доста предмети, че  в случая няма значение съдържанието на материала, а просто  като се чуе " история" например,  реакцията е отхвърляне и ненавист...За нашето училище за щастие чувам за  доста  учители, които  са запалили искрицата и са променили  предубеденото негативно отношение на децата.Разчитам.

# 430
  • София
Въпросът е защо биологията не е с 4 часа ? Тя също е две години в една.

# 431
  • София
Joy да, за теб знам. Joy

Защото като човешки вид, сме направили повече съзнателни глупости, отколкото сме се развили като биологични видове. Joy

# 432
  • София
Слънчева, мисля, че това е съвсем логичен отговор Joy

# 433
Защото по учебен план е с по-малко часове общо за двете години? 270 срещу 162?

# 434
Joy да, за теб знам. Joy

Точно.
Да, че и в 10 клас продължава да е с най-много часове от всички "разказвателни".

Грийн,  за всеки предмет важи, че с точния учител може да стане любим за детето, да е полезен, че и пътя нататък да предопредели. Ама защо не са сложили 4 часа география и 2 история и пак да си го говорим това.

Защото по учебен план е с по-малко часове общо за двете години? 270 срещу 162?
Дидева, да не си програмист? Sweat Smile
Точен отговор, ама не върши работа. Питаме се какво си е мислел този, който го е родил това 270 на 162?

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 13:47 от solnichka

Общи условия

Активация на акаунт