ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 108
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
Добро утро Simple Smile

А моето казва, че учителката им по математика e доста пунктуална - не става просто да й кажеш първи признак като две страни и ъгъл между тях , а трябва "Ако две страни и ъгъл между тях в един триъгълник са съответно равни...."
Според мен това е най-добрият метод да ги научи да изразяват начина си на мислене - да обясняват подробно и ясно какво точно имат предвид. Тя за това учителката обяснява добре, защото обяснява, а не маркира. Simple Smile

Моят син страшно много си харесва учителката по математика. Има чувство за хумор, обяснява перфектно. Часовете по математика са му приятни.
Последните две години (6 и 7 клас) също беше при страхотна учителка по математика - изискваща от децата, обясняваща перфекто, креативно поднасяне на информацията и т.н.

Аз много се кефя на такива учители. Simple Smile

# 751
  • Между гори и планини
Момичета, моя набор е зодия Близнаци, неговото подредено е пълен хаус в моите Козирожки очи. Аз съм толкова педантична, че като чистя, мъжът ми и детето бягат за ден в Търново 😂🤪 Освен това от малък знае, че всяко нещо което не е на мястото си, отива в боклука. Беше на 6г когато подарих всичките му играчки в наказателна акция, при това той ги слагаше в торбите. С мен шега не бива👹
И да е мрънкал за писането като малък, сега вижда, че му помага. А учителката по математика им дава да гледат формули по време на контролни. Моя и геометрични фигури си е начертал и всички формули, дори теоремите за еднакви триъгълници. Готови пищови 😂

# 752
  • София
Доня Дафина, и аз така пишех и подчертавах едно време най-важните неща с цветни маркери. Просто ми е по-лесно като препиша отново всичко, уча пишейки и трябва да ми "мине през ръката" нещо, за да го запомня. Телец съм. Та може би не е до зодията, а до начин на учене и помнене. Иначе имам колежка Козирог и направо ни е подлудила всички с това подреждане и изхвърляне. Някой път хвърля и неща, дето ни трябват Simple Smile

# 753
  • Между гори и планини
И аз съм учила чрез писане.
Това лято давах проекти на младежа, да ги прави на Power Point, защото докато сърфира да търси информация, научава нещо. Забелязах това покрай домашните втори срок. Дори екселски таблици си прави. Давах му приятни за него теми - самолети, скъпоценни камъни, динозаври, черни дупки. Като ще стои пред компютъра, поне да научи нещо, не само да се зомбира.

# 754
Доня, моята и на детето ми въздушна душа (аз съм Водолей, детето ми е Близнаци) не би издържала у вас. Направо ми е страшно всичко, което разказваш.
У нас няма нито една забрана и нито едно правило. Който реши, той минава с прахосмукачка, или измива чинии, или бърше прах. Учебниците и тетрадките стоят там, където е удобно за притежателя им, ако стане прекалено разхвърляно, то дразни и се прибират без скандали. Всеки ляга, когато му се спи; всеки гледа тв ако му е интересно и каквото му е интересно. Но сме си отговорни и взискателни към ученето/работата. Детето като види, че не е научило дума я пише докато не я научи, нищо, че учителката иска примерно само ред. Като й кажа, че е добре да реши даден тест - го решава, защото е убедена, че е за нейно добро, никога не мрънка, не казва "ама защо", просто вярва на преценката ми. Предишната й класна й прати едни задачи, за да поддържа форма, детето само си посяга и си ги решава. Естествено, пита може ли да има куче (отказвам), може ли да отиде с колело до някъде си (преценявам дали е безопасно и я пускам/спирам), може ли да си купи нещо (отново изказвам мнение, с което се съобразява). Просто всяко нещо си го говорим и обсъждаме като приятели. Не зная дали греша или не във възпитанието, но вече е късно за промени, а така и на двете ни е ок.

# 755
  • Между гори и планини
Всеки си знае детето и според него подхода. Моя цял ден може да стои пред телевизора, компютъра и телефон. За това е ограничен. Горкия с майка Козирог и баща Телец не му е лесно. Но нали е душица, слуша и изпълнява. Правила и режим има от раждането му, не в от вчера.

# 756
Аманда, изказването на куриера е право в десятката 🤣
И аз така. Купувам справочници, сборници, речници, граматики, тестове и каквото друго се сетя, че ще е полезно и нужно за учениците. За съжаление е полезно и нужно основно в моите очи. Сигурно си мечтаят за майка, която няма да ги кара да правят нищо. 🤣
Е, когато си говорим, разбирам, че си дават сметка, че успехите им се дължат в голяма степен на дружните ни усилия и са доволни. Все пак, първосигнално, биха предпочели, ако може нищо да не правят.
Картончета с формули и аз си правех едно време в училище, но имахме право да ги ползваме по всяко време. Сега май не им дават, което е абсурдно при условие, че на изпит имаш право да ги ползваш.

# 757
  • София
Maria 007 ,ние с девойката сме Близнаци и като те чета - същите сме. С второкласника имам друг подход, няма начин всеки си е индивидуален .

# 758
Maria 007, при вас положението вероятно е "чета". 3-ма вече са " чета с предател"  и организацията бъгва.

# 759
Ние имаме шеф Козирог. Подмята ни да  разчистим бюрата и накрая го заварваме той да подрежда рано сутрин. Непрекъснато търка с мокри кърпи, размества. Всичко по него е изрядно - няма петънце, ръб неизгладен, обувките лъснати. Направо ти става неудобно, ако си по-разсеян тип и такива неща не ти правят впечатление.
Аз съм Водолей, децата са Близнаци и Дева.

# 760
  • София
И аз съм Водолей. Хаусът е моят дом...

# 761
  • Пловдив
Аз не вярвам в зодии, освен за забавление. Но съм също водолей и пълен хаос. 😀

# 762
  • Между гори и планини
Аманда, точно такива луди педанти сме 🤪😂😂😂
Моя хубостник току що получи 2 по английски на транскрипция. Баща му иска спешна среща с директора и учителката. Ще гледам сеир. Мъжът ми е много спокоен човек, докато не го настъпи някой. После е атомна бомба!

# 763
  • София
Явно аз не съм от типичните Козирози. Ужасно неподредена съм и разхвърляна. Добре, че е половинката да чисти и да ни строява та поне някакъв ред да има вкъщи. Той е скорпион. За съжаление децата са се метнали основно на мен. Две лъвчета и едно теле.
Николета е добре вече, така че днес си е на училище. Вчера цял ден с малката бяха на скално катерене с Атмосфера, хареса и но тя и лятото беше на подобен лагер като катеренето се редуваше с водни спортове.
От трите само Ваня напоследък се опитва да се скатава от спорт, но последните две седмици поне склонява уикенда да ходи на плуване.
Дано скоро почнат с школата по език и дано е присъствено, защото Николета нищо не учи. В училище по английски ми беше ясно, но за съжаление и частната учителка по немски има лични проблеми и няма как да имат часове. Щом детето почна да пита дали не мога да и намеря друг учител нещата не са на добре Simple Smile
Моите и двете са забравили много неща лятото, вчера щом Николета на два пъти се връща да и помагаме защото не и излиза по мат един израз. Първо имаше грешки в сметката чак след това констатирахме, че не е два пъти, а с две повече още в началото на съставянето на уравнението. За Ваня пък се наложи и аз и мъжът ми да преговорим набързо комбинаториката за да и я обясним и да помогнем със задачите. Дано следващите раздели са и по-разбираеми, тъй като точно комбинаториката със сигурност и е трудна в преценката какво точно се иска във задачата, дори и формилите да ги знае.

# 764
Вкъщи сме отбор юнаци - от шматка, през мързел до генерал.
ММ е водолей - той не е от тук и е за малко... Синът ми е телец (с него най-добре се разбирам), дребното е овен - къде мине трева не никне, а аз съм рак - денонощно раздавам заповеди и който не изпълнява - избира дали да страда. Защото както знаем - болката е неизбежна, но страданието е по желание. Joy

Иначе си живеем добре... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт