ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 283
  • 780
  •   1
Отговори
# 225
В старото училище на малкия виждах само директор, класна и няколко учители, а можех да комуникирам само и единствено с класната по някаква причина.
Във фег пък виждах и родители, вече не помня детайли
Сега виждам само учители на малкия, и не само, доста учители. Според мен зависи от училището.

# 226
Не е от Школо, а е от настройките, които е училището. При нас се виждат и го намирам за нормално. Вместо да има вайбър или фб групи е разумно училищната комуникация да е в една платформа и Школо е удобна.
Ние имаме вайбър група с класната и фб група на випуска, в която обаче има външни хора, пиша там, но не ми е комфортно. Тук също има външни, но някак ми е уютно.

# 227
  • София
Аз съм се оплаквала преди как по едно време Школо се беше превърнало в спам от съобщения за забравени несесери и анцузи, пускани на принципа "от всички до всички", та не знам дали в по-редуцирания вариант няма да ми хареса повече.

# 228
Аз никога не съм писала нищо Simple Smile освен няколко съобщения за отсъствия. Чудно ми е какво има да се пише
Но днес писах на класната за онова,дето ти казах Joy

# 229
  • София
Хепи, според мене си успяла да се проявиш. Надали някой друг е успял да им пише за тези около 24 часа активно Школо. 🤣🤣🤣
Ама хубаво, че си писала.
В крайна сметка е доста по-удобно така отколкото официално да им се натресе човек в приемно време примерно.

# 230
  • София
Дикси, ако не те затруднява ще ми препратиш ли изискванията за стипендия? Благодаря! Не знам дали има шанс, да видим. Моят чул, че нещо коментират, но си го пропуснал покрай ушите. Няма навик и да си записва някои неща и сега съответно не знае мейла на учителката по ИТ, а нещо трябвало да й се праща. Като муха без глава е. Вчера си беше забравил тел в училище и се върна да го търси. Бил си е на същото място, където го оставил - на бюрото отпред. Много ми стана странно, защо изобщо са им ги събирали. Не са в малките класове, че да се изкушават в час да си цъкат на тях. При вас как стоят нещата?
Физическото винаги съм го мразила, защото ми беше много потискащо с тези нормативи. Нелепо ми е да се оценяват такива способности. Както и рисуване, пеене, не всеки има талант. Моите обичат обаче спорта, като баща си.
В Школото на децата не им знаем паролите, само аз имам достъп. Виждах в старото училище другите родители и учители. За 127мо не съм разглеждала.

# 231
Прецених, че не е спешно за телефон или среща. За съобщение става. Ако поправят, поправят. Simple Smile
И какво като е активно едва 24 часа
Аз пък не разбирам как първите две седмици от училище вечно са полуработни Sad

# 232
Преди виждах учителите, които преподават на класа, т. е.  не всички, децата и регистрираните родители. Сега виждам децата и само двамата с баща му сме там. Самият той никога не се е регистрирал, защото ползваше моя акаунт на телефона си, но явно от училището е вкаран.
Това в списъка. Като избереш някое дете обаче, оттам на практика пак му виждаш родителите.

# 233
Сега погледнах в Школо, в раздел администрация. Всичко има -  ученици и родители, и в двете училища Grinning Не виждам с какво може да ми послужи тази информация.

Elwing, пратих.

# 234
  • Sofia
Сега погледнах в Школо, в раздел администрация. Всичко има -  ученици и родители, и в двете училища Grinning Не виждам с какво може да ми послужи тази информация.

Elwing, пратих.
И на мен, моля, че и аз не разбрах условията.

# 235
  • Отвъд алеята зад шкафа
Привет. Поизпуснах почти 2 теми, но ни подхвана работно и училищно ежедневие. Всичко е наред при нас, много съм доволна от училищата на децата, учителите, базата.. Хубаво е, че двете са една смяна и голямата изпраща малката до нейното училище. Ема е много ентусиазирана, пише домашни с желание, тази седмица имат входно по Мат. Класната им е по АЕ и каза на РС, че до края на учебната година ще вземат 3 учебника от Legacy, A1,A2 и B.1 1. Имат по 18 часа АЕ + 1 час допълнителен в Час на класа. Всеки понеделник тест, всеки вторник - оценка от участие в час от миналата седмица. Иначе изглежда много мила 😆
Ние направихме един дълъг уикенд в Гърция, но не на море, а на планина, в една непозната част - планината Пинд. Минахме за 1 ден и през Метеора. Толкова завои накуп не ми се беше случвалоэда минавам досега. И то не завои- талиатели, както казва Ема:

Връщам се да чета, че доста поизпуснах.

П.П Видях, че обсъждате стипендии - в "нашия" клас 3 деца от 26 няма да вземат стипендии. Тези, които нямат 14 г, ще си ги получат на ръка от канцеларията. Ема е много доволна, че ще получи за първи път нейни си пари:)

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 23:56 от gadamer

# 236
  • София
Добро утро Flowers Sunflower .
Младежът учи до нощите, но като не си е разпределил силите в двата дни, сам си е виновен. Реших, че няма да се намесвам. Да се спасява. Освен многото думи по немски, имаха и доста задачи, а днес ще правят и входно по информационни технологии.

# 237
Моят младеж изобщо няма навици за учене. Почвам да се чудя дали прави нещата по правилния начин. Вчера писа по- малко от два часа думи и това е. После стоя навън до 20. 30 часа, според него си го е заслужил за "многото учене". За него явно и два часа е много.  Аз ги бях преброила думите да са около 60, но той каза, че са по- малко, защото е записвал и в множествено число.

# 238
Elwing, класната ни прати в Школо подробни указания за отпускане на стипендиите. ....Като цяло съм доволна как се поддържа Школо и в двете училища на децата. Имаме съобщения за входните нива, и към родителите и към учениците. На набора по БЕЛ е следващия вторник.
Ние пък нямаме никакви съобщения в Школо - нито за входни, нито за стипендиите, в същото училище нали сме. Май притесненията за класния ще ми се окажат основателни все пак...
И ние ИТ още не сме имали, във вторник е.
Ще имат входно по музика. Този предмет в старото училище не се учеше, пееха примерно нещо, май някакви контролни имаше, но ги правеха сякаш под диктовка. При ДО е излишно да казвам какво беше - чуйте това и това произведения в ютуб... Какво ще включва входното сега предстои да разберем по трудния начин. Simple Smile
А днес ми се е свила душичката отново - пътувахме заедно сутринта, всичко беше наред. После ми писа, че страшно я боли вратът, никога не я било боляло толкова. Мислех, че жилка нещо се е преметнала и ще отмине. Да, ама първото междучасие каза, че все още я боли...
Слънчевата, мъж по физическо, класен, възрастен - предстои да разберем с девойката що е то.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 08:31 от Betty L.

# 239
  • София
Добро утро и от мен!
Дикси, благодаря! Много съм "умна" обаче и съм забравила да снимам свидетелството за завършен 7ми клас, да видя точния успех. Дали си стоят в онзи сайт за приема в 8ми клас? Или пък в Школото? Ще видя.
Бети, ние имахме съобщение само онова за даренията, но не е от класната. Нашата е по АЕ, на вас кой ви е?
Мъжете май така учат. Много енергия ми коства обаче да се ядосвам за тези неща и може вече да го оставя да си "троши главата".  В другото училище го познаваха, беше един от най-добрите ученици, но нивото беше доста по-ниско. Той явно си лежи на тая страна.

Общи условия

Активация на акаунт