ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 281
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
  • Велико Търново
Привет и от мен! Simple Smile И аз поизтървах няколко теми, но покрай училищните емоции и предстоящ конкурс в работата, не ми остава много време да чета...
При нас училището започна малко стресово - София се притесни сериозно, защото се оказа, че почти всички деца са изкарали компютърни курсове, а тя е още боса в тази област. Хубавата новина е, че попадна в хубав клас /нали ви казах, че са само две момичета в класа, другото момиче е англичанка Wink/, имат и един филипинец, другите са 18 момчета и поне засега няма проблеми с общуването. Първата седмица започна да се тръшка, че май е трябвало да се запише в езиковата паралелка, но си поговорихме и се разбрахме да видим как ще потръгне първият срок, а може и годината - преместване е възможно по всяко време. Отнася се сериозно към домашните, поне засега, и е доволна от учителите. Входни нива още не са правили, но пък имат вече проекти по информатика и информационни технологии.

# 241
  • София
В класа на набора са идвали единайсетокласните, които тази година отговарят за организицията на празника Бункасай. Наборът вече си избра в кои стаи ще участва - суши и gaming. Рови из нета да търси рецепти, защото иска да пробваме първо вкъщи. Много било важно как е сварен оризът...
Иначе, ученето за момента е доста лежерно. Ходи по-рано, защото имало и други деца от класа и се събирали да си говорят преди часовете. Някакво приятелче от байкърите тази година е 7 клас и той го обработва да кандидатства в 18то японски:) Ако го чуят от ръководството, трябва да му плащат за реклама Simple Smile

# 242
Много съм "умна" обаче и съм забравила да снимам свидетелството за завършен 7ми клас, да видя точния успех. Дали си стоят в онзи сайт за приема в 8ми клас? Или пък в Школото? Ще видя.
Бети, ние имахме съобщение само онова за даренията, но не е от класната. Нашата е по АЕ, на вас кой ви е?
В нашето свидетелство няма изчислен успех.
Класният ни е по физическо Wink .
В Школо аз виждам тази година учителите, учениците и родителите само от нашия клас. В предишното училище виждах същото.

# 243
  • София
В Школо и при мен няма нито родители, нито учители и деца. Единствено аз, Митко и класната. В 105то не беше така. Вчера сутринта писа домашно, после излезе и вечерта в 10 отново писа думи по френски. Бил забравил, че има още. Чета, че правите диктовки. Опитах се, но ме отряза. Това не било моя работа, така че аз определено трябва да се оттеглям. Не че някога съм му висяла на главата (с изключение на математиката миналата година) и сам си е гонил нещата – къде по-успешно, къде не толкова. Нещо не харесва учителите дотук, които е видял с изключение на класната, но това е положението. Добре поне, че нея харесва.
По отношение на ФВС – господинът бил фелдфебел и часът преминава все едно е в казарма. Явно има защо да се носи славата на учителите по ФВС във ФЕГ. Все още няма нормативи и играят волейбол. Той обича, така че това не е проблем.
И да издам Гадамер, която днес има рожден ден. Жива и здрава да си момиче!

# 244
Аз правя диктовки защото тя иска, така й е по-лесно да научи. Другият вариант е да реже листчета. Този с диктовката й спестява време.
Странно. Ния в Школо вижда и всички нейни учители, не само себе си. Аз още си чакам да ме одобрят.

# 245
  • София
В старото училище имахме много готин учител по физическо. Има медали от републикански първенства в 8 различни спорта, последният е в самбо. Синът ми един ден ме сюрпризира, че нямало днес да учи, защото бил включен в отбора на училището по шах. Аз учудена питам как така стана подбора за отбора и как изобщо разбраха, че можеш да играеш шах. Учителят попитал кой играе, нашия вдигнал ръка, след което изиграли една партия, детето победило, учителят щастлив му подал ръка и му съобщил -в отбора си! Много го харесвам този учител, дори и днес го видях на двора в час като водя първокласника в училище. Всички родители на малките се суетим около децата и изведнъж замръзнахме от едно гръмко "здраве желаем!" Simple Smile

# 246
  • Между гори и планини
Къде ги виждате тия учители и родители в Школото? Аз виждам само програмата за деня, календар със събития , за сега само ваканциите, миналата година бяха писани и всички контролни и класни с ден и час. Виждам дневник, бележки, отсъствия, закаснения и общ чат на цялото училище. Иначе пощата и паролата са дадени още миналата година на сина ми, с тях се регистрираме в Школо и Тиймс. Аз от миналата година както съм влязла чрез компютър и телефон, си стоя , само сме преместени от 7а в 8а и толкова.

# 247
Аз прочетох, че Мария прави диктовки на Ния и реших да пробвам. За един ден ми се получи, после отказа да му се намесвам, каза, че има учителка за целта.
Миналата учебна година разбрах, че децата, които постигат сериозни успехи, са със силно ангажирани родители към образованието. Ние го бяхме оставили без надзор от 2 до 7 клас. Даже не знаехме какво учи по основните предмети. Проблемът е, че той така е свикнал и сега е късно да се намесваме, а годината е важна.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 10:07 от Amanda.D

# 248
  • София

Миналата учебна година разбрах, че децата, които постигат сериозни успехи са със силно ангажирани родители към образованието.

По принцип е така, но си има много съвестни деца, които си гонят нещата. Е може би твоят и моят не са от тях, но здраве да е Simple Smile

# 249
Е гимназията все пак предполага ангажирани учители. Особено по език. Ако е свестен педагог, няма никакви грижи. Има си методика и само ще обърквате детето, особено ако не владеете езика или нямате педагогически опит. Лично мнение

# 250
  • Пловдив
Аз прочетох, че Мария прави диктовки на Ния и реших да пробвам. За един ден ми се получи, после отказа да му се намесвам, каза, че има учителка за целта.
Миналата учебна година разбрах, че децата, които постигат сериозни успехи са със силно ангажирани родители към образованието. Ние го бяхме оставили без надзор от 2 до 7 клас. Даже не знаехме какво учи по основните предмети. Проблемът е, че той така е свикнал и сега е късно да се намесваме, а годината е важна.
+1. И аз това го разбрах едва тази година 😀, и никога не съм знаела какво учи и изобщо нищо, и, да, късно е за намеса, май. Лошото е, че като съм свикнала така и малките съм ги оставила, а те са не толкова способни като баткото и ще закъсат. Много е трудно да се занимава човек, не знам откъде намирате мотивация. Че на мъжа ли да обърна внимание, къщата ли да си гледам, да се разходя ли, с детето ли да уча. И то не е едно, ами 3. Ми не искам 😥. Гледам и допълнителните спортове са огромен ангажимент, и по същия начин не си представям да си убивам уикендите заради тренировки, заради състезания, а на големите спортисти родителите наистина са много отдадени. Срам, срам. Не ми е ясно как ние сме се справяли без никаква подкрепа. Иначе, днес набора го закарахме една идея по рано и 5 минути по - късно ми написал да ходя да го взимам. Ходело му се до WC, представете си, а там нямало къде. Те училищата нямат тоалетни, да. Лошо чак му станало. Абееее какво да тези деца, не знам. Не го взех, де, но се ядосах. В старото училище също не стъпваше в тоалетната, била гадна. Ами гадна, гадна, ама като няма друго, какво. Смешна работа. Както казваше татко, пусти бой 😀 шамарите им идват малко, ама ха.

# 251
  • София
Основният език, по обясними причини, ще го оставим изцяло на учителите да водят и на неговия интерес (засега).
Ще следя само математиката, защото с този малък брой часове не ми се иска да изпусне или недоразбере нещо.
Другите предмети ги оставям на меркантилното му желание за стипендия...

# 252
  • софия
Къде ги виждате тия учители и родители в Школото? Аз виждам само програмата за деня, календар със събития , за сега само ваканциите, миналата година бяха писани и всички контролни и класни с ден и час. Виждам дневник, бележки, отсъствия, закаснения и общ чат на цялото училище.

# 253
  • София
luba_rizova напълно те разбирам и на мен времето не ми стига напоследък за нищо.
За ангажираността на родителите и постиженията на децата не винаги има пряка връзка. Николета се справя и то добре в 95 процента от случаите сама и рядко има нужда да помогнем или да видим нещо. На Ваня и аз и мъжът ми от началото и висим на главата, помагаме, подбутваме и нивото, което постигаме е прилично по този начин. Малката е пети клас, опитах се да почна да следя какво прави и да помагам по математика с някоя и друга задачка от сборник или преглед на учебника, но резултата е че ми се реве. Всяка втора задача е грешна, дори и да може да я реши. Дано се изчистят поне малко от малко нещата с времето.
За спорт се надявам от тази година поне големите да се справят самии да не ги водим. Ще ходят на плуване в съседно училище, което е наблизо и могат спокойно сами да ходят. Николета обаче ме кара от няколко седмици да намеря къде може да играе волейбол. Не търсим някакви спортни постижения, а просто да може да играе. Ако някой има предложения в района на Младост или в НСА  ще се радвам да сподели.

# 254
На мен ми е трудно да си представя родител да се меси в обучението в гимназиален етап, особено ако детето не желае. Ами самостоятелността и отговорността за кога ги отлагаме?
Честита, здрава и щастлива да си,  gadamer!

Общи условия

Активация на акаунт