ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 284
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
  • София
И аз се отървах от диктовки. Хванах брат й за тази дейност и съм много доволна от това. Той ходи при частна учителка по НЕ, която много добре му обяснява граматиката, но няма как да му натъпче думите в главата. Така с един куршум два заека - той преговаря думите с нея и двамата заедно ги учат, и най - важното - аз не се занимавам 😉.
За волейбол в Младост, имаше в 81-во.

# 256
  • софия
Никога не сме се месили или седели на главата ѝ. От първи клас си подрежда сама раницата за училище. Помагаме, основно баща ѝ, ако нещо не разбира по математика или природните науки. Моята роля е била да ми разказва уроците по разказвателните предмети, когато започваха да ги учат или да я изпитам по урок, като ползвам въпросите от него. Но само ако изрично поиска. Нито имам време и нерви за нещо повече, нито, да си призная честно, капацитет. Когато учех и с мен никой не се е занимавал. От първи клас се стараем и нея така да научим.

Честит празник, gadamer! Бъди щастлива, обичана и удовлетворена  от нещата, в които влагаш сърце и душа да бъдат така, както искаш.

# 257
  • София
Николета обаче ме кара от няколко седмици да намеря къде може да играе волейбол. Не търсим някакви спортни постижения, а просто да може да играе. Ако някой има предложения в района на Младост или в НСА  ще се радвам да сподели.
Доколкото разбрах ще има волейбол в училище, ако няма някаква промяна покрай коронавируса. Понеже и младежът има интерес и мисли да ходи. Но не знам има ли делене момчета/момичета.

# 258
Кой беше снимал входните нива от Архимед? Ако може да снима и отговорите, че не ми се решават задачи 🤣
И с двамата се занимавах много докъм 4-и клас. След това си оставих само математиката. Сега дребният е шести клас и при него освен по математика ще помагам и по БЕЛ (значи и аз трябва да го науча), защото няма да има възможност да ходи на уроци. По останалите предмети следях само в началото на пети клас, докато видя как ще подкарат нещата при новите учители. Насреща съм за всичко, което решат да ме попитат, разбира се.
При набора ще продължа да наглеждам математиката, но най-вече, защото ми е приятно да го правя.

# 259
  • Между гори и планини
Къде ги виждате тия учители и родители в Школото? Аз виждам само програмата за деня, календар със събития , за сега само ваканциите, миналата година бяха писани и всички контролни и класни с ден и час. Виждам дневник, бележки, отсъствия, закаснения и общ чат на цялото училище.

Благодаря! В телефона ми няма нищо такова, ще видя чрез компютър, там наистина е по - подробно , но и миналата година не съм видяла такива екстри. Не че много страдам. Почти всички учители и директорката да ми приятели във ФБ - чара на малкият град с шепа хора.

# 260
  • София
Това с намесата на родителите е нож с две остриета. От една страна не се изпускат нещата от контрол и се вижда, ако се омързеливят, от друга - свикват някой да ги подбутва и по-трудно се организират сами.
Аз съм от намесващите се в умерена степен - не следя какво учат през по-голяма част от времето - но му помагам да си организира времето за самоподготовка и ако закъса нещо по математика и език. Но е време да се оттеглям и да се оправя сам вече.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 10:34 от zazu1

# 261
  • софия
Десктоп версията и мобилната са различни. Мразя мобилни версии на приложения.
Благодаря, че ми напомнихте за входните по мат. Сега ще ходя и аз да ги търся и разпечатам. Днес ще има първи часове и със сигурност ще са полезни.

Ето ги входните на Архимед - https://bg-mam.ma/p/1252679/41421481

# 262
Не виждам с какво се меся или нарушавам педагогически подход като се отзовавам да диктувам на български думите от тетрадката речник. Нали все пак трябва да си (ТЯ, не аз) провери дали ги е научила. Вариант е да закрие едната графа, но човек помни подредбата, ако някой ги диктува в разбъркан ред е по-различно. Както писах вариант са листчетата, но не й се реже, а на мен не ми тежи да чета думи на бг. Не мисля, че детето ми не е самостоятелно, че има някакви нужди от обгрижване или че не е отговорно.
Математиката, уви, явно ще е моя грижа. Дано да греша с първото си впечатление. Всичко останало нито мога, нито някога съм се бъркала, нито имам желание. Слушам, когато разказва по нейно си желание разказвателни предмети, но от едното ухо ми влиза, а от другото излиза. Дори не зная дали е вярно това, което говори (само за съвременната история водехме дебати). Не мисля, че е някаква драма един гимназист да обсъжда наученото с родителя си. Дори мисля, че е полезно, но хората сме с различни възприятия.

# 263
  • София
Честит рожден ден на Гадамер! Много щастливи моменти с любимите хора, здраве и късмет! 🎂🍀🌷
Аз нямам почти никаква възможност да следя учебния процес в ежедневието, само уикендите. Ако съм втора смяна често се налага да останем до късно. Мъжът ми също. Моят баща е по-свободен и от малки децата са с него всеки ден. Там се прибират след училище, обядват и пишат домашните, големият още от 5ти клас. Аз съм помагала за проекти. Едно време нямам спомен дали някой се е включвал активно в моя учебен процес. 🤔
Доня Дафина, как се работи с Тиймс? Ако имало ДО са им казали, че са чрез тази платформа. Моята колежка се оплакваше от него. От самото училище правят регистрация на детето там, нали?

# 264
  • София
Това Школо е много бъгаво. Преди два дни се беше актуализирал профила, наборката беше в новото училище, големият беше премахнат. Сега влизам пак старото положение. Изпратих заявка за добавяне на новото училище.

# 265
  • София
Не знам, аз на тия години Smiling Imp вече някак не мога да бъда категорична за нищо.
Няма универсални рецепти и правила, всеки частен случай е всъщност по-нюансен и сложен отколкото изглежда описан в две изречения. Simple Smile

Честит рожден ден на Гадамер!

# 266
Дикси, благодаря!
Честит празник и от мен на Гадамер!
Този документ за сметка, който се иска за стипендиите, предполагам от банката ще ми го издадат... Явно трябва да се ходи до някой клон. Теоретично, ако взимаме стипендия за успех, има ли смисъл да се подава за социална? Четох Мария по-напред беше писала, че се взима само една стипендия.
Аз съм от подпомагащите учебния процес. Моята девойка малко явно мързелива го раздава и не е много амбициозна. Но и аз бях същата, затова предпочитам да държа нещата под контрол. Не уча с нея. Но проверявам какво е свършила. Миналите години я изпитвах периодично. При въпроси от нейна страна участвах активно. Но аз работя на дежурства и съм до обяд. Тази година ще е по-различно, вече е в гимназията. Пък и вторият срок, дано са присъствено, ще ни се разминават смените. Така беше и с баткото, но с него постепенно в осми клас спрях да се занимавам. Нямаше вече нужда.

# 267
  • София
Ние обичаме да си говорим за нещата, които се учат в училище. Покрай това изникват още неща, които споделяме.

# 268
Бети, можеш да кандидатстваш за всички стипендии. Обикновено те са с различна левова стойност. Като първо желание пиши по-високата. Освен това при тези за успех може да има различна граница. Прави се класиране и на база бюджета и кандидатите си теглят чертата.

# 269
Гадамер, да си жива и здрава! Още много красиви пътешествия!
А Илит къде зачезна?

Общи условия

Активация на акаунт