ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 286
  • 780
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Честита да си, gadamer, и скоро да можете да осъществите всички пътешествия, които искате!

# 271
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за пожеланията, момичета!

Пожелавам си да се намери ваксина срещу този вирус и да ни се махне вече от главата, животът да се върне в нормалното си русло. "Проклятие е да живееш в интересни времена."

Децата са толкова щастливи, че ходят на училище, с такъв ентусиазъм се приготвят, заради тях ми се иска да имаме нормална, присъствена учебна година.

# 272
Честита да си, Гадамер!
Здраве, късмет и мното интересни пътешествия ти желая от сърце!

Доброто за един , не винаги е добро за друг. Както отбеляза Ред, няма универсална рецепта.
Целите са ясни, но начинина  за постигане им  и подхода е различен.
За мен няма правило, което да е валидно за всички.🙂

# 273
Николета обаче ме кара от няколко седмици да намеря къде може да играе волейбол. Не търсим някакви спортни постижения, а просто да може да играе. Ако някой има предложения в района на Младост или в НСА  ще се радвам да сподели.
Доколкото разбрах ще има волейбол в училище, ако няма някаква промяна покрай коронавируса. Понеже и младежът има интерес и мисли да ходи. Но не знам има ли делене момчета/момичета.
В СМГ винаги е имало много силни волейболни отбори за момчета и момичета. Марик организира тренировките. Не знам сега с тези мерки как ще им се получи. Дано да намерят начин.
В Младост знам, че отборите на Стойчев-Казийски тренираха в Българско школо. Не знам тази година дали ще са още там. Другото близко място е ЦСКА на 4-ти км, може там да звъннете също.

# 274
  • Между гори и планини
Elwing, аз съм много доволна от Тиймс, или поне от организацията на нашето училище.
Всеки клас си има стая, учителите влизат в класовете, а не децата да търсят тях. Всеки учител си е направил папка с файлове по предмета, там се качват помощни материали и онлайн учебници и вече преподадените презентации. Отделно им пускат задачи със срок за изпълнение с фиксирана дата и час. И така не се натоварваха да правят големи домашни пред компютъра. Пускаха и контролни в реално време, попълваха се директно в Тиймс. По математика, химия и ИТ имаха споделен екран с учителите, учителката по математика пишеше и чертаеше на таблета и всичко излизаше пред децата като на дъската. По химия така им пишеше уравнения. Другите учители правеха презентации много интересни , чак аз слушах. Домашните по повечето предмети пак бяха във вид на презентации, на моя син много му харесва. Случвало се е да седи 6 часа да прави презентация за характеристиките на бозайниците по биология. Най добрите презентации , учителите слагаха до техните във файловете за учене, но с името на ученика - голяма гордост!
Но пак казвам, може би зависи от училището и учителите. Много мислех дали да не го пратя в Търново ,в Американския колеж, но се отказах, тук има разкошни даскали!

# 275
  • София
Честит празник и от мен на gadamer Simple Smile
За намесата в ученето, нямам шанс по никакъв начин. С две деца и две местоработи, мога да следя и да контролирам какво и как правят, да не се ходи без домашни, дали изостават някъде, ако ме помолят за помощ да се включа. Евентуално с малката мога да седна по-често, но с наборката абсурд.
Аз се прибирам в 6.30, тя в 7 тръгва на репетиция, тоест дотогава трябва да е приключила. Да не говорим, че по испански пък грам не мога да се включа Simple Smile Сега уикенда сестра ми й помагаше, обясняваше, поправяше, тя е завършила испанска филология.
За гимназията съм убедена, че сама си учех, ни по мои спомени и отпреди това нашите не са ме изпитвали или да са учили с мене. Те си бяха на работа, аз си се прибирах и се подготвях сама.

# 276
Доня Черешова, има ли още катерачна стена в салона на училището? В Елена съм ходила последно преди повече от 20 години за състезания по спортно катерене. Училището обаче ми беше направило страхотно впечатление. Имахте и голям плувен басейн, който обаче тогава не работеше. Ползва ли се сега? За басейна страшно завиждам.

# 277
И аз и брат ми сме учили сами, само ако не можем да решим някоя задача по математика или физика ни помагаше чичо ни.
Децата и двамата учат сами, помагам аз, ако нещо не могат да направят или искат да изпитвам по някой разказвателен предмет.
С набора добре, но малкото какво ще го правя незнам, това нито се води, нито се кара Flushed ще се избием с него в 7 клас. Засега всичко беше ок, но класната им беше супер изискваща и ги държеше много из късо.

# 278
  • Между гори и планини
Доня Черешова, има ли още катерачна стена в салона на училището? В Елена съм ходила последно преди повече от 20 години за състезания по спортно катерене. Училището обаче ми беше направило страхотно впечатление. Имахте и голям плувен басейн, който обаче тогава не работеше. Ползва ли се сега? За басейна страшно завиждам.
Стената е там, в същият салон се провеждат занятията по джудо. И басейна е там, но не съм сигурна, ремонт ли трябва, поддръжката ли му е много скъпа. Но има шанс да го пуснат. От миналата година - две поетапно правят ремонти - смениха отоплителни системи, радиатори, дограма, осветление, покрива, тоалетните и чешмите в коридорите, обновиха стаите това лято, боядисаха училището, правиха салоните. Вън се сещам за поне 3 игрища. Освен това има следобедни занимава за всеки ученик до 12 клас, да учи и пише домашни с учителите, безплатен училищен автобус за всички които живеят извън града (като нас), общината поема голяма част от купона за обяд, родителя плаща 1 лв на ден. Та - доволна съм.

# 279
  • у дома
Много съм "умна" обаче и съм забравила да снимам свидетелството за завършен 7ми клас, да видя точния успех. Дали си стоят в онзи сайт за приема в 8ми клас? Или пък в Школото? Ще видя.
Бети, ние имахме съобщение само онова за даренията, но не е от класната. Нашата е по АЕ, на вас кой ви е?

# 280
Първата оценка за тази учебна година е факт. 5 на входното ниво по английски. Имало четири петици, шестици нямало. Доволна съм като за начало. През последните години редовно имаше 5 на контролните и 6 на устните изпитвания. Така за края на срока/годината винаги беше между 5 и 6, но му пишеха 6.
Е, поне оценките му досега съвпадат с настоящата.

# 281
Как така входно по АЕ, който се започва от нула? Пък и 5 за дете, което не е на нулата по ае. На нашите ако им фраснат входно по фе, масово ще са с минус 20.

# 282
  • софия
Доня Черешова, звучи като необщинско училище, както и отношението на учителите, за което пишеш е това, което трябва да има всеки учител, независимо къде преподава. Ако имах подобно под ръка, вероятно и аз не бих се напъвала да ходи в друго.
Днес първи ден с класа, учителите и нищо не пише. Дано е добър знак. До 3.30 ч. са и после ще ходи да се записва/проверява за някакви танци. Не знам ще имат ли домашни, кога ще ги пише?

# 283
Мария, писах вече, че нашите не започнаха английски от нулата. Няма дете, което е учило език, различен от английски до осми клас. Миналата седмица - сряда, четвъртък, петък - преговориха всички учени дотук времена и в понеделник беше първото, доста сложно според Мрън, контролно. Учебниците още не сме ги получили, та не знам какво представлява като ниво първият от тях. Радвам се обаче, че не започнаха от нулата.
На учителя му се носи славата, че гони възможно най-високото ниво и хич не се съобразява с тези, които не могат да издържат на темпото. Известно ми беше това предварително и се радвам, че точно той пое математическата паралелка. Ок съм с този подход специално за английския тази година. Едно, че ще работи за моя мързел, и второ, че ми писна от учители, които определят нивото на преподаване и изискванията според изоставащите.

# 284
О, браво на този учител и много хубаво, че такъв клас се е случил! Изпуснала съм го този момент, когато си го писала, сори.

Общи условия

Активация на акаунт