ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 312
  • 780
  •   1
Отговори
# 330
  • о`майна лунна нощ е
Люба, говорете, търси съдействие, досаждай.
В класа на дъщеря ми малко след началото на учебната година в първи клас дойде момиченце със специални потребности. В началото децата бяха стресирани от държането й, но още от първия ден говорих много с щерката, обясних й положението и я "назначих за пазител" на момиченцето. Това беше нейната мисия в класа и тя я прие с интерес.
На общата родителска среща майката се изправи пред всички, благодари  за търпението и обясни ситуацията. От тогава около въпросното дете се формира нещо като щит от съученици и сме стигали до завеждане на цялотото кокошо войнство до класната на съседен клас, защото момичетата скочили и защитили момиченцето от лошо поведение на други деца спрямо нея, но агресорите се оплакали на въпросната класна и тя привикала нашите момичета да им се кара, вместо да направи забележка на своите деца. Както и да е - нашите си отнесоха кавгата, но дъщеря ми яде сладолед за награда, че е защитила съученичката си.

Силно се надявам около твоето дете също да има такива съученици. Много малко им трябва, за да се почувстват в безопасност, да се отпуснат и да дадат всичко от себе си, че и да се надскочат.

# 331
  • София
Люба, не ги оставяй така нещата.
Няма да забравя скока на коза. Покриваме нормативи аз скачам, но се озовавам на пода извън постелката върху лявата си ръка. Следващото нещо, което помня е как ме води моя приятелка към вкъщи. Накрая акостирах в Пирогов и 10 дни лежах в детска травматология като два пъти на ден махаха гипса и отново наместваха ръката. После три месеца гипс и поне месец и отгоре раздвижване. Не повторих никога повече козата.
П.П. Дано не набъбват паралелките. При Митко са 27 деца.

# 332
  • София
Е, Мария, що така подценяваш междублоковото в Люлин?
Бързо тичат в наше село, да знаЙш! Joy

# 333
  • Между гори и планини
Моя син тренираше няколко години лека атлетика. Сега да ги карат да скачат на дълъг скок - добре, но да дадат условия - настилка, пясък, ако трябва и трамплин. А не на голия асфалт на двора. Така само набиват пети, пръсти и страдат глезени, стави, гръбнак. Моя е индивидуален играч и хич го няма във отборните спортове. Миналата година по физическо той и няколко момчета са играли пинг понг в съседство до салона. Няма лошо, пак е движение. Беше се записал на спортно ориентиране, но започна карантината, онлайн обучението и се размина.

# 334
  • София
Warwick, позволи ми да не се съглася!
НПМГ години наред не е имало такъв завишен прием и не мисля, че Ушагелов се е борил за нещо!

# 335
В началото на четвърти клас един от съотборниците на малкия ми син имаше 4 на нормативите по физическо. Месец по-рано беше станал републикански шампион в многобоя по спортна гимнастика. Та толкова за измислените "нормативи.
Съученик на набора с един куп златни медали от ДП по ориентиране не може да покрие нормативите за бягане за 6.
Не съм се вживявала, защото в нашето училище винаги са компенсирали по-ниските оценки от нормативите с шестици за участие, старание и т.н. Реално всички деца, които вземат активно участие в часовете, получават шестици за годината.
В училището на баткото, където сега е малката, госпожата по физическо е същата, нормативите и те и съответно многото ниски оценки. Самата тя е казвала, че са нереални, но трябвало да се придържа към тях. Много деца трениращи усилено не могат да ги покрият. Опитвали сме се да променим нещо, но без успех. Дори са ни казвали, че както не всички деца са отличници по другите предмети, така не може всички да са с шестици по физическо. На тези предмети като физическо,  музика, рисуване трябва да е с "зачита се", а не да страдаш, защото не можеш да пееш или рисуваш.

# 336
  • sofia
Какъвто и да е начинът за надпланов прием, искам само тези деца да желаят съответното училище и да искат да се развиват точно в тази посока, защото иначе е мъка и за тях, и за съучениците им.

# 337
  • София
Люба, не съм ти дочела поста. Сега се върнах да прочета. Може да потърсиш съвет от Антонина Кенова (във фейсбук)- тя е доста активна в защитата на правата на децата в градинска и училищна възраст. Има и дете със СОП. То и оттам е тръгнала гражданската и активност. Просто са тръгнали да я разиграват покрай детето със СОП при приема в градина. Може би ще може да ти съдейства.

# 338
Люба, аз бих говорила с директора директно. Изискай да влезе в час. Съвет от всички лица в училище. Ресурсен, който може, всички. Много добре знаеш, че и децата без соп понякога имат проблеми с такива "учители". Ако искаш пробвай отдалече, кажи, че дамата явно има нужда от съвет от опитни колеги Wink

# 339
  • София
Много ми харесва названието на темата. надявам се наистина да се справят лесно.

# 340
Нормативи! Ах, нормативи!
Помните ли ги ония стокилограмови кожени топки, които трябваше да метнеш на някакво разстояние.
4-ти или 5-ти клас. Грабнах топката, вдигнах я над главата си и почти се прекатурих назад. Толкова за злощастния ми опит да я хвърля. ... По норматив. Естествено ми лепнаха двойка, просто защото нямаше как да ми поставят отрицателна оценка за постигнатия успех.

A миналата година моят не тупнал, а усещайки че ще се катурне я пуснал зад гърба си Simple Smile Не е тежкоатлет детето, редовно прави упражнения с гири, но разчита на повторенията, а не на масата на гирата.

# 341
Била съм активен спортист в ранните ученически години. Имаше бягане на 30 м и то не измислено от МОН. Така че със сигурност норматива има смисъл. Идиотско е да покриват какви да е нормативи при положение, че не ги готвят за такива.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 17:40 от solnichka

# 342
ЧРД, gadamer! Balloon
Жива и здрава да си, да се сбъднат желанията ти!

По отношение на помощта при подготовка за училище, сигурно ще ви втрещя, но напуснах работа миналата година, познавайки сина си и мързела му за подготовка за НВО. Ролята ми бе единствено контрол и ръгане в ребрата, защото принципите на баща му са - "остави го, ако ще", което мен по никакъв начин не ме удовлетворява. До 7-ми клас всичко си е правил самостоятелно, не е изпитвал затруднения, покриваше си материала и без моя намеса. Само когато е искал моето съдействие съм му помагала.
Както е казал Юнг - "Обувките, които стават на един, убиват на друг. Няма рецепта за живот, който да е удобен за всеки.", та и аз се съобразих с обувките на моя син, като знам къде го убиват. Joy

За нормативите по ФВС. До 7-ми клас класният му беше по физическо. Спукваше ги в часовете си. Прибирал се е едвам ходейки. Но така ще да е като ежедневните упражнения са от дивана на компютъра и обратно, нищо че тренира айкидо. Иначе е изключително разбран човек, страхотен спортист и винаги съдейства когато някое дете има проблем. Но искаше да ги научи на дисциплина и издръжливост.
Разбира се, на никого не му е приятно да прави нещо, което е извън физическите му възможности и няма смисъл от такова нещо. За това и въобще не следва да има оценки, а само като беше преди "зачита се".
И в кръга на шегата, добре че за норматив не ги карат да тичат до хоризонта и обратно, че тогава щяха да загазят. (по наше време и такъв норматив имаше).

# 343
  • Пловдив
Здравейте, малко късно се включвам в темата Bowtie

Калина много си хареса класа, класната, учителките - надявам се да се справя с немския, защото по никакъв начин не мога да й помагам с него.
Благодаря за входните нива по МАТ, ще ги прегледа тези дни за подготовка за нейните входни.

За съжаление нашето присъствено обучение ще бъде прекъснато поне за 14 дни - от утре целият ни клас е под карантина, тъй като има положителен ученик Cold SweatCold SweatCold Sweat

# 344
  • о`майна лунна нощ е
Ох, Змейковица ... Дано остане единствен.
В Хуманитарната обявиха, че са карантинирали само двете деца, чиито родители са положителни. Класовете си учат присъствено и реално в училището няма болни ... все още.

Общи условия

Активация на акаунт