ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 615
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
От къде мога да поръчам платна за рисуване на изгодни цени?

# 556
При нас по немски голема сеч. Под 50% на контролното вярно изпълнение - двойка. Съответно около половината от учениците - тъй. Отличен и мн. добър у класа няма. И всичко се пише в дневника, няма за друг път. Който успял - успял. Който не - другият път. Щели за срок от всяка от учителките по език да имат поне по 20 оценки. Не са свикнали на немския начин на оценяване, той такъв бил - аз идея нямам, вещите лица ще кажат как е по немско. Но в Холандия си е така, например. Минаваш при над 50% изпълнение. Моят от 20 думи има сбъркани 4 - едно съществително с малка буква /туй хабер няма що така го е направил/, две не ги знаел изобщо и един определителен член сбъркан - 4.33 ли, 4,44 - нещо такова, което си е 4 /много завъртяна оценка, как е смятано - хабер нямам/. Ма "Ш'съ учи!", просто няма на къде. Той не е оклюмал хич. Напротив - тръгна да вади думи от двата взети урока, които не знае и да зубри изречения и идиоми. Аз не съм го карала.
Устно ги изпитват да преразказват текстовете от уроците, да питат и да отговарят на въпроси. Имало разни родители, които се оплаквали били вече. Що - това не знам. Не ги бият децата. Не ги късат за няма нищо. Лично аз при това положение не се каня въобще да рева, напротив - радвам се. Дано се стегнат. Моят цели има - наистина да научи. Па дано му се и случи! Laughing
Снощи една позната с ЕГ и филология по немски ни набави речници, че нямахме, за срамотите. Той стигна до извода, че общодостъпните безплатни онлайн такива май не са много-много за ползване баш по този език. По английски било по-добре, но по немски - не. Сигурно е прав. Засичала съм подобни проблеми за холандси, френски и руски. Споделете вие как виждате нещата. Ще ми е интересно.
Какви сборници с упражнения за начинаещи препоръчвате по немски? Извън учебниците, разбира се. Да имат и отговори - за самоконтрол.
На бягането се хлъзнал по чакъла и паднал и ще бяга пак. С топката е на шест, хвърля най-далеч, ма той у ръцете е як /кат го няма на други места... Laughing/ и хвърля. Все пак тренираше хандбал до травмата, сега - фитнес с пестене на коленете. Щели да имат волейбол тази година. Той в ръцете е наистина много добре, но се притесняваме и двамата да не се обади отново травмата на коленете, че е сериозно. Пазим се от операция там.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 16:37 от Judy

# 557
Моят син и в основното училище, и в гимназията беше така оценяван по език(РЕ, АЕ), над 50 % трябва да е, за да е 3.Инсче о ценките по език се изчисляват - дробна черта числител изкарани точки, знаменател общ брой точки, умножено по 6.И наистина, така 50 % е 3.В осми клас при ИИЧЕ - АЕ. имаха наистина много оценки, на два реда в школото бяха

# 558
Благодаря. За мен е логично това и го приемам. Даже се чудя защо не се прилага масово у нас, а се пиша тройки за буквално ненаучен материал.
А препоръки за хубави сборници с упражнения по немски за начинаещи, с отговори, можете ли да дадете?

# 559
  • у дома...
Току що получавам пИсмо в Школото. Г-жата по БЕЛ ни уведомява че на 05.11.2020 г. от 18:30 до 19:10 ще имат контролно. Жива да не бех! А само да каже девойката "ма тя не е казала"...

# 560
  • о`майна лунна нощ е
Току що получавам пИсмо в Школото. Г-жата по БЕЛ ни уведомява че на 05.11.2020 г. от 18:30 до 19:10 ще имат контролно. Жива да не бех! А само да каже девойката "ма тя не е казала"...

Откакто сме с Школо, редовно учителите въвеждат за седмици напред датите на препитванията и няма изненади.

Друго си беше едно време. Влезе учителят в клас, почне си урока и по някое време страховито изрече "Сега извадете по един бял лист и пишете ....".

# 561
Абе добрите стари 5 минутки са си важни, ама знам ли, с тия модерни неща вече

# 562
Друго си беше едно време. Влезе учителят в клас, почне си урока и по някое време страховито изрече "Сега извадете по един бял лист и пишете ....".

Моята мечта като ученичка беше да стана учител и да стресирам децата с горепосочената фраза. Joy
Любима ми е!

Иначе учителите на осмокласника ни информираха, че предупреждават за контролни/класни две седмици предварително. Само по математика ще правят 5 минутки.

Входните нива по английски език, БЕЛ и математика ги минаха още миналата седмица. Днес е получил и първия си резултат от входното по английски език, където се е представил отлично и е доволен от себе си. И аз съм доволна, че той е доволен.

# 563
По колко часа на ден имат?

# 564
  • софия
3 дни * 8 часа и 2 дни * 6 часа.

# 565
  • София
Моят син има класно по мат от 11.01, 10.15 до 13.01, 11.00 Joy
Още не съм го питала, ще има ли нужда от храна, гащи и чорапи. Joy

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 17:58 от Слънчевата

# 566
  • София
Звънче, откъде купуваш готовия сироп от бъзак?Канех се тази година с правя,но така и не успях.
А това приложение само за английския ли го ползвате? Приемам предложение за нещо такова за френския

# 567
  • гр.София
Четв и петък по 6 ,останалите по 7 часа.

AIR, да ти е здрав и щастлив рожденикът.И ти с него! Много успехи и късмет.

На Грийн младежа- успех утре в състезанието.
 На момчето на Триша стискам силно палци.
 И на настиналите- да оздравяват. 
Девойката я спасява ,че излиза на обяд, в топлото,че сутрин в 7 си е студ .
Иначе по традиция се запушва носа й в края на септември и се влачи поне месец.
 Давам разни бъркочи, започнах и с Цитросепта.

Входното по БЕЛ е било като при Гадамер- досущ НВО.

# 568
  • софия
Звънче, откъде купуваш готовия сироп от бъзак?Канех се тази година с правя,но така и не успях.

Слънчева, сериозна работа при вас. Това да не е нещо като приемен изпит за НАСА?

# 569
На мойта учителката по испански казала,че е незаконно.

Общи условия

Активация на акаунт