ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 623
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Триша, успех с поердната операция! Геройче е детето ти!

# 541
Да, това е идеята, да се вкарват собственоръчно новите думи. Абе, все едно тетрадка-речник, но електронно и с възможност за изпитване.
Хвърлих тази сутрин много бърз поглед на учебника по английски, с Legacy са. Като съдържание не мога да коментирам, защото наистина само го поразгърнах, но това, което не ми харесва е, че пак е тип списание. Абе няма ли нормални учебници?
По другите езици пак ли са такива или това е патент на английския? Честно, не знам как учат по тези неща. Аз като ги гледам и получавам главоболие. Не забелязвам кое къде е, нищо не ми се откроява ясно.

# 542
  • София
Ха-ха, стон, аз получавам главоболие от почти всички съвременни учебници.

# 543
  • София
Аз бях намерила онлайн учебника по японски, но по обясними причини грам не мога да дам мнение.

# 544
  • София
Стон, и ние сме с тези учебници - отвратителни са. Аз, като един динозавър, си спомням преди много много време нашите учебници колко добре подредени бяха и как не се загубваш в глупави картинки и шаренийки. Та това са големи ученици вече. Аман от разхвърляна информация по страниците. За съжаление това се отанся и за почти всички други учебници.

# 545
  • София
Aila, така ще бъде онлайн речник. Аз вкарах доста думи от взетите до момента и му демонстрирах. Направи си преговор без да се усети Simple Smile. Хареса му доста с идеята за склад на НЕГОВИТЕ думи, а не като онлайн речник. Ако му бях дала да си пише той, щеше да ме отреже.
Ако наистина ще го ползва, ще му вкарвам аз думите, че да съм сигурна, че няма грешки и ще споделям с него. 10 минути вечер няма да ми натежи, стига да се ползва. Добре, че ползвам езика, де.

Да, така е. Но и двата езика и за двете не са нови и имат много стари натрупани думи, които са основни. Искаше ми се и тях някак да преговорят. Възможно е реално само новите и непознати думи да ги карам да си въвеждат. Ще помисля по въпроса още. За Николета това ще е достатъчно, но на Ваня един основен списък с думи на немски и английски би и бил много полезен. Ако някой има вкарани думи на немски или английски ще съм благодарна да ги сподели Simple Smile

# 546
  • София
Реално няма от какво да се оплаквам, даже ми допада, спокойно ми се вижда. Даже снощи го освободих от последен час с едно обаждане  и ходихме на концерт на ндк. Притеснявам се, че не споделя, но то няма много общо с училището вероятно де Simple Smile А
На мен пък тази лежерност, дето я виждам при моя син, вече ме притеснява! Не съм го видяла да учи нещо, с изключение на няколко тематични домашни, по английски. Като чета и слушам, за другите класове в нашето училище и в други езикови гимназии, се чудя дали тези методи ще са ефективни!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 14:21 от imar

# 547
  • София
Хвърлих тази сутрин много бърз поглед на учебника по английски, с Legacy са. Като съдържание не мога да коментирам, защото наистина само го поразгърнах, но това, което не ми харесва е, че пак е тип списание. Абе няма ли нормални учебници?
По другите езици пак ли са такива или това е патент на английския? Честно, не знам как учат по тези неща. Аз като ги гледам и получавам главоболие. Не забелязвам кое къде е, нищо не ми се откроява ясно.

И учебниците и учебните тетрадки по Немски на девойката са като списание - странен размер, с гланцирана хартия.

AIR - жив и здрав да ти е рожденика!

Кое е това приложение - речник за телефона? изпуснала съм.

# 548
WordTheme, има го в Google Play.
Явно са такива съвременните, модерни, тенденции при учебниците. Явно на децата не им пречи, като не са виждали хубавото 🤣
Учебниците по математика обаче ми се виждат нормални спрямо останалите списания. Единствено, дето задачи почти липсват в тях  🤣

# 549
Стон, и ние сме с тези учебници - отвратителни са. Аз, като един динозавър, си спомням преди много много време нашите учебници колко добре подредени бяха и как не се загубваш в глупави картинки и шаренийки. Та това са големи ученици вече. Аман от разхвърляна информация по страниците. За съжаление това се отанся и за почти всички други учебници.
                       Ти-динозавър,а аз майката на динозавъра,знаеш ли как се нервя ,като разглеждам учебниците на децата. Yum А когато чета съдържанието обикновено мърморя по един месец.Не мога да си представя как на големи ученици се поднася съдържание достойно за ДГ и картинки ,като на децата в яслена възраст.Добре,че четат ,защото с такива лъскави страници,картинки и по ред -два със сигурност нивото на грамотността е под всякаква критика.Като си представя и колко тежат и как децата пъшкат под тежките раници ми идва да убия някой.Ние ходехме с чанта тип портфейл без дръжки /така беше модерно,когато бях в гимназията/ и учебниците се събираха без проблем.В тях тук там имаше по някоя черно бяла илюстрация,снимка и хартията не беше лъскава и тежка.Е,изучихме се и без шарениите.

# 550
  • софия
На фона на това, което споделяте като контролни, учене, при нас нищо не правят. Знам, че е временно, но е факт. Един постер да се представи направи онзи ден и това беше. Думи не учат по начина, по който сме свикнали, не ги карат да пишат, но, според мрън, всички знаели английски. Малко се притеснявам, защото знам, че трябва да направят входните до 3 седмици от започване на училище, а почти нищо не са преговорили. Абе, много е различно всичко.

Триш, твоят младеж е малък герой. Ще се справи с пропуснатото.

# 551
  • у дома...
В 30-то също не пишат думи. Пишат кратки диалози, гледат видеа от испански образователни сайтове. Последното упражнение, което ми е показала - на всяко дете е раздадена снимка на човек (дете, възрастен или млад) и ключови думи за него, и трябва да се направи кратко представяне на човека под формата на диалог - как се казва, от къде е, националност, години, какво харесва... Упражняват думите в разговор с учителките. Особено с испанката.

# 552
  • Отвъд алеята зад шкафа
AIR, Честит Рожден Ден на твоето момче!

И Ема вчера прави входно по Инф.Т, каза, че било трудно. Днес по БЕЛ - 2 часа, все едно НВО, само без преразказа. Имало и теза да пише, от Немили-Недраги - „Бедни,бедни Македонски!Защо не умря при Гредетин?", както и текст за ЧР, доста труден й се сторил. Та 2 входни, и двете "трудни" - май е позабравила доста неща Smiling Imp

# 553
AIR, честит рожденик! Здрав, щастлив и успешен да е!
Аз още нямам информация за входните, но може и другата седмица да са.
Моята девойка беше с вирусче тип настинка и пропусна 2 учебни дни. Класният я прозвъни да я попита как е. Каза, че г-жата по БЕЛ има интересен подход за оценяване на участие в клас. При зададен въпрос и получен верен отговор отбелязва плюсче и при три такива, пише отличен.
По Испански вече имаме учебниците, остава да вземем граматиката и речник.
От основното е свикнала да учи с Quizlet, използва го и сега, пише също.
Беше много приятно изненадана, че децата се отзоваха веднага и пратиха изпуснатия материал и домашни.
За сега нямам информация за извънкласните дейности.
Грейпфрут, би ли ми изпратила на ЛС името на ортодонта на Румънското. Благодаря!
И граматиката и речникаги има в книжарницата на Колибри, за която спомена учителката. Вчера купих и двете. Но, според мен, трябва изрично да се пита за отстъпката от 20%,щото отначало ми казаха коричната цена и чак след питане за %, ми казаха другата.

# 554
Не знам Simple Smile Нали това казвам, уж методиката е друга Simple Smile Ще видим резултата Simple Smile Честно казано надявам се да е спокоен и що годе грамотен, друго не ща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт