ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 634
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
AIR да ти е живо и здраво момчето и само поводи за радост да имаш от него!

Ще научи езика - съмнение нямам, организацията нямам надежда да се поправи, най-малкото сега имат извинения за всичко Sad, но докато общува със съучениците с удоволствие и докато се прибира и сяда да учи - всичко е точно Simple Smile

Ей зад това изречение се подписвам на 100 %. Междудругото в кой клас е девойката - в "ж" с немски ли?

мда, единствената звучаща на немски буквичка Simple Smile Simple Smile

# 526
  • у дома...
Вчера беше входното по БЕЛ. Но още на 19-ти преподавателката е разпратила мейли в школо на трите осми класа кои произведения по литература да си припомнят. Имайки предвид ситуацията в местното училище до 7 клас, само цъкам с език и викам "Ехааа". Оборудван кабинет по ИИ - дават им хартията/картона, върху която рисуват; има престилки, тушове, бои... Да му се не види! В момента рисуват фризове. И ще правят изложба...
Във вторник ще имат за сефте ИТ. Предполагам, че след това пак ще е втрещена. В старото училище ако работи монитора, не работи клавиатурата...
А! В единият от коридорите има оставен чисто бял участък от стената. Там, директно върху стената, ученици явно от клуба по рисуване ще нарисуват нещо...
Чувствам се като да живеем някъде в Амазонските джунгли. И не сме виждали цивилизацията до сега.

# 527
  • София
Присъединявам се и аз с един брой болно дете. Николета вчера вечерта почна да се оплаква от гърло, хрема и е леко подпухнала. Оставих си я днес вкъщи, надявам се до понеделник да е добре. Мисля, че е някаква лека настинка и не е нещо сериозно.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 11:54 от Aila

# 528
  • Sofia
Vesana, моите изкараха в началото на септ. един такъв вирус. За ден-два се оправиха. Знам, че сега всички се филмираме заради короната, но не може човек да се изследва при всяко неразположение... Бързо да минава!
Благодаря! Аз не се филмирам, лекарката я прегледа, всичко е наред. Тя страдаше много с носа като малка, от миналия ноември не я хващало нищо, а сега й се запушва доста и диша като риба на сухо, та се налага и противоалергично да пие - затова я мисля, не за друго.

# 529
  • София
Лошо. Да оздравяват бързо! Започва се сезонът на вирусчетата, гриповете и настинките.
Air, да ти е жив и здрав рожденика! Да постига каквото иска с лекота и да има приятели!

# 530
  • София
Честит рожден ден на момчето на Air и от мен и успех на състезанието на юнака на green dawn.
Моята гимназистка също не споделя, но по поведението й мога да заключа, че й харесва в новото училище. Много й се радвам на ентусиазма, с който си пише домашните и подготвя уроците. Дано устиска по-дълго така. Малко е шашната от темпото, с което усвояват езика, но засега няма драми.
Днес ще имат входно по математика, а другата седмица по БЕЛ и по музика, както и първото контролно по испански. От това по музика май най-много се притеснява Simple Smile

# 531
  • софия
Air, честит рожденик! Да е жив и здрав, да постига, каквото му е на сърце с лекота, да има приятели и да спечели много състезания с най-якото колело на света!

Имам молба, към който ще пуска следващата тема - може ли да включи в първия пост ваканциите и предложенията за приложения за учене/упражняване на език, моля.

# 532
Повод да кажа, че Word Theme, препоръчано от ston е мнооого добро.

ston,  голямо благодаря Flowers Hibiscus!

# 533
  • София
а сега й се запушва доста и диша като риба на сухо, та се налага и противоалергично да пие - затова я мисля, не за друго.
Весана, ако не сте пробвали с промивки със Nasopure, пробвайте. На нас много ни помагат. Много добре прочистват синусите, а тези са и със сода бикарбонат, както ни го препоръча нашият УНГ.

# 534
Честит рожден ден на момчето на Air, да сбъдва всичките си мечти!

При нас от тази година също са с Школо, ама освен разпределението и програмата, си седи празно все още Simple Smile 2 входни минаха, другата седмица са останалите, но той ще пропусне, че пак влизаме за операция Sad Иначе след първоначалния отпор и хейт, който изнесе по повод немския, много се радвам, че тази седмица вече го учи дори с удоволствие Simple Smile Притеснявам се как ще навакса точно по немски отсъствието си другата седмица, но това е положението. Поопознаха се с класа, излизаха няколко пъти, май е доволен, той също е от тези, дето с ченгел трябва да му вадиш думите. Новото е, че по физическо учителят се оказа много свестен и ни препоръча да не го особождаваме отново. Той каза, че щенамери начин как да са му полезни тези часове и как да го изпита за оценка, нищо, че повечето неща не ги може, а някои дори са му забранени. Това по повод дискусията по-назад за тези часове, досега го осбождавах с протокол.

# 535
Solnichka  , радвам се, че на някого ще послужи.
Толкова се рових миналата година, един куп приложения си инсталирах на телефона, за да открия нещо просто за работа, което да помага за учене на думи. Цялата тази галимация беше заради малкия. Открих това, сложих му го на телефона и... А, познайте колко думи е въвел.
На набора само мимоходом му го предложих. Там каузата е... как да кажа... с предварително известен край. Аз всичко знам, защо да ползвам нещо такова... и така нататък. Него го оставям вече сам да си блъска главата с английския, като знае толкова много. Аман вече. Аз бях дотук.

# 536
  • софия
И преди съм споменавала - започне ли училище и започвам да давам сутрин на гладно лъжица сок от бъзак. Не правя, купувам. 1 литър стига за целия есенно-зимно-пролетен сезон. Преди правех мед с джинджифил, лимон и канела. Също е хубаво.

# 537
  • София
Solnichka  , радвам се, че на някого ще послужи.
Толкова се рових миналата година, един куп приложения си инсталирах на телефона, за да открия нещо просто за работа, което да помага за учене на думи. Цялата тази галимация беше заради малкия. Открих това, сложих му го на телефона и..
Инсталирах го и аз. Виждам, че може да се импортнат файлове. Дали има някъде готови файлове с основни думи примерно по английски и немски? Имаш ли представа? Доколкото виждам има и опция за шеър, може и да си обменяме думи сигурно по този начин Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:54 от Aila

# 538
  • sofia
ТришаР незнам какво училище посещавате, частно или държавно, но се възхищавам на такъв подход по ФВС. Не е нужно постоянно да се подчертава на детето, че нещо го различава от другите, а да живее с мисълта, че въпреки различието, всички ще използват този час пълноценно според възможностите си.

# 539
Aila, така ще бъде онлайн речник. Аз вкарах доста думи от взетите до момента и му демонстрирах. Направи си преговор без да се усети Simple Smile. Хареса му доста с идеята за склад на НЕГОВИТЕ думи, а не като онлайн речник. Ако му бях дала да си пише той, щеше да ме отреже.
Ако наистина ще го ползва, ще му вкарвам аз думите, че да съм сигурна, че няма грешки и ще споделям с него. 10 минути вечер няма да ми натежи, стига да се ползва. Добре, че ползвам езика, де.

Общи условия

Активация на акаунт