ОСМИ клас 2020/2021 - В осми клас е интересно, всички ще се справят лесно!

• 30 603
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
Според мен ще експериментират с Благоевград. В челото е по заразени напоследък. Пък ако не е успешен опитът, ще мине и замине, като в Банско. На маймуни ги направиха пролетта.

# 646
  • София
Е, коя мислиш, ще е първата област по локален принцип? Joy
Не знам! Rolling Eyes
Мислиш ли, че ще е София-град?
Ми, най-много са случаите в София. Той е най-населеният град де, не съм смятала процентно спрямо населението. Но ако ще се затваря по области, София, ако не е първата, ще е една от първите, ми се струва.

Да, в момента Благоевград е в челото на списъка, та може и с нея да започнат.

# 647
  • София
Аз от сутринта се опитвам да намеря някъде черно на бяло какви са тези прагови стойности и официален документ не намирам. Неофициално видях за 10%, но 10% от какво не ми стана ясно.

# 648
  • софия
Дано сте прави. Ако обяват ДО за всички училища ще ходя да протестирам.
А тези стойности, които са критични, ги чакаме от преди да започне учебната година. Помня интервю на Вълчев, в което каза, че "ей сега ще ги дадем, утре".

# 649
  • Отвъд алеята зад шкафа
При доказано разболели се между 150 и 250 човека на ден в цялата страна, не мога да разбера кое предполага затварянето на училищата?

# 650
Дано сте прави. Ако обяват ДО за всички училища ще ходя да протестирам.
А тези стойности, които са критични, ги чакаме от преди да започне учебната година. Помня интервю на Вълчев, в което каза, че "ей сега ще ги дадем, утре".

И аз съм с теб! До сега стоя в страни от протеста и наблюдавам ентусиазма и вярата на внука ,но....ако обявят ДО ще съм първа в протест срещу лишаването ни от избор и ако трябва ще стоя ден и нощ пред тъпото ни министерство.До сега не съм видяла едно адекватно решение,за мерки да не говорим.Лутат се ,като мухи без глави и едно умно нещо не могат да измислят.
                Може и да ме изкритикувате,но....изобщо не им вярвам на информацията.Сори,ама като всичко е на политическа основа как да вярваш! Като всичко е в порядъка "тука има-тука няма" пак дикиш не хваща.Напълно ясно ни е,че има опасен вирус ,но изобщо не ни е ясно действителното положение.Мерките и те ... увеличава се заболеваемостта ,но...падат някои ограничения - лентите в  ГТ,пълни заведения и т.н.Цяло лято нито един учител не си направи тест,а на 15.09 - всички тръгнаха да си правят тестове и информацията беше "защото ще ходят в чужбина по празниците".Как да вярваш!?!? Цяло лято не се сетиха ,а като почна учебната година - хукнаха за чужбина.Ако на някой това обяснение му се струва реално ,на мен - не!
               Вече писах,че четох мнение на специалист от ЮНЕСКО и в него се твърдеше,че "ако не върнем децата по-бързо в у-ще ,се задават поколения неграмотни млади хора".Та се питам - от какво ще станат неграмотни ....от много доброто ДО ли? И се сещам как в 7 клас в маса у-ща не взеха нормално материала от втори срок и защо го елиминираха за НВО? Ами моят отговор е ,защото толкова добре и го преподадоха.В някои дисциплини пропускът е фатален защото се надгражда и няма как да научиш следващото ,като не знаеш предходното.
               Да дадат право на всеки родител да прецени - ДО или присъствено - и ще решат доста проблеми.Ако пък толкова много се усложни обстановката тогава да мислят и то на регионален принцип.Ходих лятото в един граничен град и когато реших да си сложа маската за да вляза в магазин само дето не ми се присмяха,но пък любезно ми обясниха,че "при нас всичко е спокойно и не ползваме маски".Следя информацията и до сега за този град не съм чула да има случаи на ковид и хората продължават да си живеят спокойно.Вярно по-малък град,но пък на три граници и потоци от коли и хора.Та къде е истината не мога да разбера  и къде ни лъжат-също.

# 651
  • Пловдив
Оф, и аз мисля, че връщането на брифингите е стъпка в психическата  подготовка за ДО и сериозни мерки в други области. Нещо повече, опасявам се, че ни сготвиха като жабата не само у нас, а и по света, и това е много, много плашещо. Първият път локдауните бяха някак очаквани, шок и ужас, всички се съгласихме, защото мислехме, че е за добро. Сега виждаме, че е нямало смисъл, но пак ще ги има, вече сме подготвени и все по-малко ще протестираме. След 1 година ще си е норма и ходенето с маски и затварянето И ДО за какво ли не, и никой гък няма да се сети да каже.  Аз говоря с учителите на малките ми деца, не искат ДО, обаче си го чакат. Даже класната на каката ми каза, че се опитва по-бързО да преговори повечето неща, които са взели по време на локдауна миналата година, за да не останат дупки, и да има основа за чаканото ДО. Та... Неофициално е, ЕЖК е, обаче дим без огън рядко има.
Диди, така е на много места, бяхме преди месец в Добринище, нямаше ни 1 човек никъде с маска. Не съм чула за болен от там, макар и в областта да има много, но според мен заради близостта с границата,а не заради смешните мерки и тяхната липса.

# 652
  • София
Ако ще затварят мисля, че първо ще е Благоевград.  София процентно спрямо населението си е много по-малко. Не знам, но ми се струва,  че няма да посмеят да затворят повсеместно всички училища. Родителите особено тези с малки деца няма да издържат.

# 653
  • София
Дано. И без друго доста народен гняв се понасъбра напоследък.

# 654
  • София
Според мен около ноември ще ги затворят и до март-април ще са на ДО. Започнат ли мъглите, хремите и сезонните грипове не вярвам да е възможно да останат в училищата. Хем и разходи за отопление ще спестят.

# 655
До март, април е много време. Учениците в начален курс, няма как да учат дистанционно без родители. Отпуските свършиха на много хора, а болничните струват пари на държавата. От тази гледна точка мисля, че ще е по-кратко.

# 656
Аз от сутринта се опитвам да намеря някъде черно на бяло какви са тези прагови стойности и официален документ не намирам. Неофициално видях за 10%, но 10% от какво не ми стана ясно.
Покрай ковида лъсна още една истина - колко много хора са проспали математиката до 7 клас 🙂 Процентът винаги е от нещо и ако пропуснеш това нещо, все едно нищо не си казал. Интересното е, че масово и слушателите се впечатляват от числото на процента, без да се замислят от какво е и ако се изчисли процентът, каква стойност ще покаже 😁

# 657
  • София
Judy, при нас ще ползват тази граматика. Доколкото разбирам от написаното на гърба, покрива нива А1-B1.

И моят младеж е с тази граматика.Вие в кое училище сте?

В 35-то.

# 658
Judy, при нас ще ползват тази граматика. Доколкото разбирам от написаното на гърба, покрива нива А1-B1.

Нашите учат също по Директ, но нямат граматиката към задължителния набор учебници още.
В тази, конкретно, има ли ключ към упражненията?

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 18:54 от Judy

# 659
  • София

Нашите учат също по Директ, но нямат граматиката към задължителния набор учебници още.
В тази, конкретно, има ли ключ към упражненията?
Да, има отговори.

Общи условия

Активация на акаунт