Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 48 998
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И да напомня, че перманентна боя се ползва за изсветляване и за 100% покритие на бяла коса. За всичко друго (освежаване, потъмняване) - деми перманентна.
А кои бои са Деми ? Да разбирам, че мога да използвам за освежаване на изсветлени дължини

Тук има много подробно обяснение за деми боите :
https://boya-za-kosa.com/kakvo-predstavlyavat-demi-permanentnite-boi-za-kosa.html

# 151
Здравейте, можете ли да ми препоръчате лилав шампоан, който да тонира добре и да не пресушава много?

# 152
Последно с една фризьорка коментарихме това,тя работи с Керастаз и Лореал. Каза,че при Керастаз ефектът е много малък (така е, пробвах го, но ми хареса, много чист,избистрен цвят,но в никакъв случай сив,пепелен и тн),а на Лореал в сивата опаковка правел доста силен мат,пепелна ставала косата (изсветлена на достатъчно ниво,де),но аз вече не търся този сив ефект,доста ми омръзна. Търся нещо средно,перлено,бежово... Лакме имаха някакъв за златно русо,някой ползвал ли е, пясъчно бежово дали ще се получи с него?

# 153
  • София
Здравейте, можете ли да ми препоръчате лилав шампоан, който да тонира добре и да не пресушава много?

В темата за професионална козметика препоръчват шампоана на Philip Kingsley и този на Moroccanoil който е сравнително нов и казаха че тонира и не изсушава.
Не съм ги ползвала обаче и не мога да дам мнение.

Чувала съм добри отзиви и за тези на Joico.

Ползвала съм Fanola No yellow - тонира добре но мноооого пресушава.
Ползвала съм на Montibello - за мен няма никакъв ефект.
Ползвала съм лилавия на лакме - също няма ефект.
Ползвала съм и този на Керастаз но само веднъж и не мога да дам мнение.
Имам и тониращия на лореал и маската и скоро ще ги пробвам че все не стигам до тях.

Искам да предупредя, че ако косата ти е по-тъмно руса с оранжевеещ оттенък няма какво да я тонира под формата на шампоан.
Единственият начин тониращ шампоан да те хване е косата да е доста светла.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 10:29 от Мélisande

# 154

В темата за професионална козметика препоръчват шампоана на Philip Kingsley и този на Moroccanoil който е сравнително нов и казаха че тонира и не изсушава.
Не съм ги ползвала обаче и не мога да дам мнение.

Чувала съм добри отзиви и за тези на Joico.

Ползвала съм Fanola No yellow - тонира добре но мноооого пресушава.
Ползвала съм на Montibello - за мен няма никакъв ефект.
Ползвала съм лилавия на лакме - също няма ефект.
Ползвала съм и този на Керастаз но само веднъж и не мога да дам мнение.
Имам и тониращия на лореал и маската и скоро ще ги пробвам че все не стигам до тях.

Искам да предупредя, че ако косата ти е по-тъмно руса с оранжевеещ оттенък няма какво да я тонира под формата на шампоан.
Единственият начин тониращ шампоан да те хване е косата да е доста светла.

Благодаря за отговора!
Светличка е да и винаги клони към жълто без тониращ шампоан. Чудя се и за тeзи на Matrix и на Fudge, защото имаха добри ревюта.

# 155
  • София
Здравейте, аз ще се боядисвам утре и този път ще пробвам Lorvenn.
Взела съм 2 цвята и бустер

И се чудех с какъв оксидант да действам. Имам и 12 и 9% и се чудя а косата ми има мн оранжев пигмент. Иначе ще правя само корени като цвета минтам е 5ца.
Принципно лесно ми хваща но често жълтее.
Другият ми въпрос - имам син и лилав коректор на лакме, при тези бои добра идея ли е да сложа 1 грахче от синия?
Целя пепелив оттенък, в никакъв случай златист
Ето изходния ми цвят в момент

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 13:29 от Мélisande

# 156
Здравейте, да попитам тези от вас ,които са ползвали боята на Лорвен, колко време се седи, защото така написано , аз го разбирам 30 мин на дължината и още 50 , 60 за корена, не трябва ли това да е общото време за престой!?

# 157

Обезцветих е,единствената грашка която направих е да боядисам първо корена 🤦‍♀️
Сега съм жълта в корена ,а надолу е рижаво 8ца
С какво да уеднаквя цвета 🤔
Имам записан час за кичури едва след месец😬
Иска ми се да смеся някаква 8ца или и аз не знам какво.
Косата не ми е изгоряла,доволна съм от продукта който използвах,но не искам да е мажа още веднъж да не стане накрая гаф 😂 😎

# 158
С Лорвен съм стояла около 45 мин

# 159
Мила, косата надолу е боядисана, нали? А в корена не е? Ако искаш приложи снимка на косата, когато е суха, защото когато е мокра цвета лъже.
Какъв цвят целиш?

# 160

Искам да постигна  светло русо след време

# 161
Дали ще покрие ако смеся 8.0 със 7.0🤔

# 162
  • Някъде там
Мила25, доста процедури трябва да минат за да постигнете светло русото от снимката.
Най добре е да потърсите фризьор който да помогне в постигането на цвета.
Шампоана на ФК леко изсушава косата, първо измива с друг, после с ФК и накрая задължително маска и балсам.

# 163
  • София
Мélisande  Защо се отказа от OWAY ?

# 164
  • София
Мélisande  Защо се отказа от OWAY ?

Защото както и да смесвам и да правя ми оранжевее. Купих вс възможни изветлващи, купих 11.18 за тониране, купих пепелния им коректор, но не става.
За човек търсещ златисто русо може и да е ок ама аз търся пепливо перлено

Общи условия

Активация на акаунт