Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 49 003
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
А кои бои са Деми ? Да разбирам, че мога да използвам за освежаване на изсветлени дължини
Тук има много подробно обяснение за деми боите :
https://boya-za-kosa.com/kakvo-predstavlyavat-demi-permanentnite-boi-za-kosa.html
Silver_Mist Примери на такива като марки производители търсех - примерно на Вела или Лореал кои са деми ? Не е изписано никъде в сайтовете

Мélisande преди няколко дни питах една позната за боята и , защото резултата и беше страхотен -  Компания ди Колори ( от Рибката )
Но има доста бели коси, така че за изсветляване не зная дали е ОК

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 16:10 от Casual

# 166
  • Някъде там
Деми боите като правило, не съдържат амоняк, но съдържат неговите производни - етаноламин, моноетаноламин.
Тониращите бои които би трябвало да са по безвредни от обикновен а боя и от деми не съдържат нито амоняк нито неговите производни.

# 167
Според мен в домашни условия, ако успееш да стигнеш до това ниво на русо, на следващия ден ще си с накъсана коса. Аз съм го правила, така че ако не ползваш плексове или нещо мощно да чредпазваш косата от блондора, ще се разделиш с нея. Това от моя опит с блондорите. Иначе 8 и7 ще покрия, обаче ще имаш разлика в отенъка. И също така имай предвид, че ако напляскаш 7 ца в корена на блондираната коса, след това ще изсветляваш пак с блондор там, защото косата ще поеме боя. Но.....интересни са блондинските неволи, за съжаление са ми до болка познати.

# 168
Мила, съвсем скоро бях като теб, само по- светло беше рижото. След блондора боядисах със смес от 7.1 + 8.1. Задължително да е 1-ца втората цифра, за да убие рижото. Получи се много добре, изобщо не рижавее, но след три измивания започва да има разлика в корен и дължини. Естествено, корена е по- светъл. Моята коса е къса, обаче и не е много дразнещо. Но знам, че цвета никога няма да се изравни. Може би фризьор ще успее, но моята категорчно ми отказа, защото аз махам къна, а не боя. И да кажа, че противно на повечето мнения, че блондор върху къна, щяла да започне да дими косата, да се стопи, да стане зелена и други глупости, нищо подобно не се случи. Косата ми си е съвсем здрава. Е, докато се изреже от къната, ще се задоволя с по- тъмно русо, но на момента това абсолютно ме задоволява.

# 169
Здравейте, момичета! И аз имам голям проблем с рижавото, а се боядисвам при фризьор. Боядисва ме с 10.1 на Лореал професионална, но си рижавее и това си е. Основата ми е 5 или 6, естествен цвят. Не искам да изсветлявам с блондор, искаше ми се само с боя да стане, но като гледам, май няма да стане както ми се иска. Досега съм се боядисвала три пъти, като последният път остави боята по дължините само за 10тина минути. Имате ли идея как да се махне рижавото? По принцип крайната ми цел е 8мица или 9ка. Благодаря ви!

# 170
Мацки, като питате нещо защо не слагате по една снимка, ей така, да добием по добра представа? И да уточнявате има ли тъмна боя, предходно боядисвана по дължините?

# 171
Скрит текст:
Мацки, като питате нещо защо не слагате по една снимка, ей така, да добием по добра представа? И да уточнявате има ли тъмна боя, предходно боядисвана по дължините?

[

Ето снимка. Добре е оранжево, нищо общо с русо. Не съм боядисвана досега,само 3 пъти с 10.1,като последният път беше в четвъртък само корените и 10 минути по дължините. Имам и кичури, те вече са си 10.1,но като цяло е плачевно положението.

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 10:33 от Gabito1504

# 172
Ммм, да, медно е. Може би е правено с 9 оксидант? Положителното е, че цвета е равномерен. Според мен е изсветлено до ниво 8. Трудно ми е да дам съвет. В домашни условия ли искате да пробвате?
Ако бях аз, подчертавам, че аз бих решила и бих направила следното. Вземам една боя, силно изсветляваща, професионална и 12 оксидант. Мажа дължини, стоя колкото е указано, обикновено 45-50 мин. След това виждам колко е изсветлена и намазвам корен докато се изравни цвета. Но пак казвам, това бих направила аз в домашни условия.
Може би е добра идея да смените фризьора. Явно имате силен пигмент, не знам дали с 12 оксидант би се получило.
Отделно, мисля че този цвят ви отива. Но щом искате пепелно....

# 173
Скрит текст:
Ммм, да, медно е. Може би е правено с 9 оксидант? Положителното е, че цвета е равномерен. Според мен е изсветлено до ниво 8. Трудно ми е да дам съвет. В домашни условия ли искате да пробвате?
Ако бях аз, подчертавам, че аз бих решила и бих направила следното. Вземам една боя, силно изсветляваща, професионална и 12 оксидант. Мажа дължини, стоя колкото е указано, обикновено 45-50 мин. След това виждам колко е изсветлена и намазвам корен докато се изравни цвета. Но пак казвам, това бих направила аз в домашни условия.
Може би е добра идея да смените фризьора. Явно имате силен пигмент, не знам дали с 12 оксидант би се получило.

Благодаря, brummm! Не, не искам пепелно, фризьорката каза, че слага 10.1,за да избегнем оранжевото. Само че то пак си има оранжево. За оксидант: нямам идея каква концентрация е, не се сетих да питам. Иначе искам нещо подобно на 8.3, може би една идея по-светло. Може би наистина трябва да сменя фризьора,миналия път не стана толкова медно, не знам сега какво се обърка.

# 174
  • Някъде там
Скрит текст:

Благодаря, brummm! Не, не искам пепелно, фризьорката каза, че слага 10.1,за да избегнем оранжевото. Само че то пак си има оранжево. За оксидант: нямам идея каква концентрация е, не се сетих да питам. Иначе искам нещо подобно на 8.3, може би една идея по-светло. Може би наистина трябва да сменя фризьора,миналия път не стана толкова медно, не знам сега какво се обърка.
Най вероятно е използван  оксидант 9.
Моята  коса е на кичури и имам медни отеннъци с оксидант 9 ме правиха защото според фризьора косата ми е тънка и с оксидант 12 рискува да я съсипе.
Дали е така наистина не знам, но му се доверявам.
това е цвета ми а много исках това или така

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 10:21 от Искрица

# 175
Върху моят корен 12 оскидант не нанася пагубни поражения, нанесен примерно на две боядисвания. Казвам върху корен, защото аз изсветлявам от корен и не ми се е налагало да изсветлявам дъжини, те са вече светли. По дължини, ако не са третирани особено много предполагам също няма да е пагубно. Все пак кма вече и добавки към боите, които пазят косъма. Изсветлявала съм приятелка с дълга коса, правихме балеаж или нещо от сорта. Както и друга, която се боядисваше със 7 мица и искаше да свали цвета от дължините до 8 мица. Първата е с тъмно руса коса, втората с кестенява, около 6 ца. И при двете косъма беше тънък. Особено на втората. И при двете се получи. Едната изсветля до 9 ка, ползвайки 12 боя с 12 оксидант. Другата със същата боя, успя да се дръпне цвета, без косата да се повреди, не се накъса или нещо подобно. После втората мина на боя 8 мица и цвета се оеднакви може би след още две боядисвания. Това от моя опит.

# 176

Аз реших да уеднаквя цвета.Купих garnier olia 6-76 и сложих малко 10.1
Получи се светло медено .От тук нататък мисля да продължавам със супер изсветляващи бои с пепеляв отенък и все ще бутна рижавото 😀😀

# 177
  • София
Преди малко се боядисах.
Използвах боя на Lorven.
Доволна съм от резултата, не жълтее. Утре ще кача снимки.

# 178
Здравейте. Някоя да препоръча по-щадяща боя? Аз съм с тъмно руса коса, в момента ми е много светло руса (като това на боята) и го постигам само с безамонячна боя, но искам нещо по-нежно. Пробвали ли сте тази? И къде мога да я намеря?

# 179
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз лично съм много изненадана как с боя  ниво 10 постигат меден оттенък, ама много меден??? За мен нещо не е наред с окислител. Аз с ниво 10 ставам руса, а съм ниво 4-5 на корен. Правех се навремето с девета оксидант и пак си изсветляваше, както си му е реда. Никъде не споменавате да имате упорит рижав пигмент, както е при мен например. Определено фризьора е за смяна. Убедена съм, че вкъщи сама щяхте да постигнете много по-добър резултат.

Общи условия

Активация на акаунт