Боя за коса - Blond48 - Клуб на блондинките

• 49 186
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Nad_tab, от опита ми с бои за коса повече от 10 години ( побелях много млада), смело твърдя че Престиж в тази гама ще съсипе и най-здравата коса, ако тя преди това е била обезцветявана.
Момичето имам чувството, че не е попадала на свестен и кадърен фризьор и затова така реагира. Извинявам се, ама Inspire са едни от добрите в тези услуги и ако аз бях щях да им се доверя със затворени очи Simple Smile бяха и препоръчали по назад в темата салона на Сюзън Ал Хирш, също много добра. Въпроса е, че тя не им вярва и иска да се случи това което иска от веднъж.

# 406
Препоръчаха ми Престиж, за да си оправя оранжевото никъде не съм казала, че ще се постигне ефект балеаж с него. Боята е агресивна и силна затова пое добре и уби гадния оттенък. И всъщност съм много благодарна, че ми я казаха и ми свърши работа. Ако бях с рядка, слаба коса никога не бих я сложила. И да не съм ок да ми слагат блондор 3 път в момента ако ще да е Mounir. Прочела съм всички коментари по моя казус и благодаря на включилите се. Има значение опита определено и определения кой да си хвърля дипломите са излишни. Има професионалисти които го правят от веднъж  ако косата позволява, за съжаление не попаднах на такъв. Момичето в Inspire беше много мило, но не ми предложи тест кичури ще търся такъв вариант преди да хвърля още пари за експериментите на някой.

# 407
Да сложиш престиж с оксидант предполагам 9% върху прясно блондирана коса си е живо убийство за косата според мен. Дано имаш здрав и плътен косъм. Оксидантът не премахва оранжевия отенък, премахва го отенъка на боята. Затова и съветите бяха за профи боя, за да вземеш слаб оксидант, който да не изгаря допълнително косъма при нанасянето. А върху два пъти блондирана коса да сложиш пак 9% оксидант....първо, че няма смисъл, и второ, я унищожаваш допълнително. В момента косата е мека защото си нанесла боя върху нея. След като пигментът от боята падне, няма да е в такова добро състояние (според мен). Моята коса нито е слаба, нито е рядка, но два блондора и силна боя определено биха й разказали играта.
Дано не съм права и косата ти продължи да бъде в добро състояние и след месец, два. Моят съвет оттук нататък е да вземеш тонер от фризьор и да правиш обливки с него. Няма оксидант в него, така че поне да не се налага да третираш дължините, които са блондирани. И помисли за подхранване.

# 408
Стоя зад думите си, че фризьорката с 40 годишния опит нищо не разбира!
Прочети и последния коментар на Brumm, по ясно и точно не може да е.
Рядко се включвам, ама като видя че се дават съвети и никой не ги слуша, а си знае неговото...еми не мога да се стърпя Simple Smile

# 409
Само тонер оттук нататък ще убие ли границата м.у корен и изветлялото? Имам отзад се вижда на снимката оранжевещо точно на границата

# 410
  • София
Само тонер оттук нататък ще убие ли границата м.у корен и изветлялото? Имам отзад се вижда на снимката оранжевещо точно на границата

Много ясно че не.
Тонерът тонира, а не изветлява, като корена ти е тъмен с тонера ефект няма да има.
Освен това оранжево с тонер хваща трудно, косата трябва да е по скоро жълта за да в хване тонера

# 411
Не съм сигурна дали тонера ще убие оранжевото. По принцип на първа страница имаше палитра с оттенъци, кой с какъв отенък се неутрализира. Вероятно (така аз предполагам) мястото с оранжево е недобре изсветлено с блондора, може би там не е хванал добре или е участък, на който е нанесен само веднъж блондор. Аз веднъж съм слагала на своята коса тонер, станах чисто сива на места, където косата ми беше много светла. Повече не повторих.
Би ли споделила какво ще я правиш тая коса? В смисъл цялата ли ще я изсверляваш или ще гониш балеажа, който беше постнала?
Имай също предвид, че на балеажа краищата на косата са много светло руси, на границата са да останат без грам пигмент и да тръгнат към наскъсване. Има мацки тук, които поддържат толкова светло русо с много поддържане и грижа за косата. При мен не се получава, слънцето периодично изсветлява косата ми до толкова светло русо и накрая се накъсва. А наъсаната коса няма как да се оправи, нито стои красиво, нито може да се оформи прилично. Та, при мен играе ножицата през 2-3 години.
Редактирам се, погледах отново снимката ти.
Според мен точно участъкът с оранжевото е направен добре или може би е по точно да кажа така, както на мен би ми харесало. При балеажа има една тънкост, границата между естествената коса и изсветлената не трябва да е рязка. Предполагам поради тази причина от изсветленото нагоре трябва да се нанесе боя, която да прелее към корените на косата. При теб това преливане го няма. Границата е рязка, като отсечена. Не знам защо така са го направили, предполагам че е от некадърност.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 17:06 от brumm

# 412
  • София
Здравейте и от мен, блондита. Влизам в темата малко рязко с въпрос. От около две години вече се изрусявам като първоначално бях на руси кичури в корените и омбре в дължините, което с времето го запазих, но в момента кичурите са ми по-силно изразени. Косата ми е обезцветявана и всеки месец ходя на матиране, на което ме боядисват и освежават цвета с безамонячна боя, която с миенето пада (затова и ходя всеки месец). Използвам професионални продукти, не искам русото да прегори косата ми и да стане като слама. Но! Фен съм на домашните маски и когато попитах моята фризьорка дали мога да продължа да ги правя, след като вече съм боядисана, тя ми каза, че ако са загрети маслата, те свалят боята и ме отказа. Нали все пак трябваше да продължа да си купувам продуктите от тях, които никак не са евтини. Както и да е, и фризьорката смених в последствие.

Въпросът ми е, според вас биха ли били ок домашни маски тип тривитаминол с арганово/бадемово масло или зехтин? Не смесвам кисело мляко, яйца и тн. Или смятате, че би било по-ок да си купя професионална маска за коса?

# 413
Не съм сигурна дали тонера ще убие оранжевото. По принцип на първа страница имаше палитра с оттенъци, кой с какъв отенък се неутрализира. Вероятно (така аз предполагам) мястото с оранжево е недобре изсветлено с блондора, може би там не е хванал добре или е участък, на който е нанесен само веднъж блондор. Аз веднъж съм слагала на своята коса тонер, станах чисто сива на места, където косата ми беше много светла. Повече не повторих.
Би ли споделила какво ще я правиш тая коса? В смисъл цялата ли ще я изсверляваш или ще гониш балеажа, който беше постнала?
Имай също предвид, че на балеажа краищата на косата са много светло руси, на границата са да останат без грам пигмент и да тръгнат към наскъсване. Има мацки тук, които поддържат толкова светло русо с много поддържане и грижа за косата. При мен не се получава, слънцето периодично изсветлява косата ми до толкова светло русо и накрая се накъсва. А наъсаната коса няма как да се оправи, нито стои красиво, нито може да се оформи прилично. Та, при мен играе ножицата през 2-3 години.
Да не говорим, че при такова изсветляване вече трябва да се вкара и тежката артилерия от към козметика. Поддържането не е шега и си трябват много усилия, за да изглежда добре косата. Аз лично все още се уча каква точно козметика ми трябва и честно казано добре, че са темите тук иначе съм за никъде🤗

# 414
  • Варна
Петенце Добре изглеждащата блондирана коса си е скъпо удоволствие. Маслени маски можеш да правия да,но маслата да са студени. Свалят мата в някаква степен,но ти така или иначе тонираш ежемесечно.
Маски и балсами така или иначе трябва да имаш и не е задължително да ги купуваш от фризьорката. Има и сравнително бюджетни/от моята камбанария/продукти,които вършат работа.  Харча цяло състояние за козметика за коса,но това си е мое решение/връщам си го на ММ за цигарите и въдиците Grinning/

# 415
VanessaDE:  тези номера на коя марка боя са ?  Чисто любопитство Relaxed
Със Awesomecolors на Sexyhair боядисвам,тонерите ми са Igora Vibrance на Schwarzkopf.

# 416
За много години, момичета! Simple Smile

Brumm, ще гоня балеажа, но известно време ще я оставя така, за да видя примерно след месец как ще е състоянието на косата. Взела съм маски, топлинна защита, серум. Косата засега се държи много добре. Ще послушам и за следващо боядисване на дължините ще взема качествена боя, трябва да видя пак нещо сребристо пепелно. Ако успявам сама да поддържам дължините супер, но трябва да ида да ми изкарат много тънки кичури, за да прелива по-добре.

Боядисването на корена ми е много, много краен вариант, ако отида пак на фризьор и не ме направят добре. Не ми се занимава корен на 2 седмици косата ми расте мн бързо. Пускам ви снимка, за мен стои добре дори е доста светла

# 417
  • София
Danchitka, хубава е косата!

Не се издържах черна и преди малко нанесох силно протеинова маска смесена с 2ч.л. витамин ц, още на 10тата минута косата е по-светла, явно е доста силна аскорбиновата киселина.... ще държа час, да видим колко жълта ще изляза след тази процедура.

Харесва ми русокосия клуб, мноооооооого лесно се сменят цветовете за 3м. смених поне 3 Simple Smile

# 418
Danchitka, хубава е косата!

Не се издържах черна и преди малко нанесох силно протеинова маска смесена с 2ч.л. витамин ц, още на 10тата минута косата е по-светла, явно е доста силна аскорбиновата киселина.... ще държа час, да видим колко жълта ще изляза след тази процедура.

Харесва ми русокосия клуб, мноооооооого лесно се сменят цветовете за 3м. смених поне 3 Simple Smile

Аз преди да мажа боята седях 4ч с намазан лимонов сок от 3 лимона по дължините малко ми изсветли оранжевото. И на следващото миене вече слагах боята

# 419
известно време ще я оставя така, за да видя примерно след месец как ще е състоянието на косата. ..
Боядисването на корена ми е много, много краен вариант, ако отида пак на фризьор и не ме направят добре. Не ми се занимава корен на 2 седмици косата ми расте мн бързо.
Много по добре изглежда на тази снимка косата ти Данчитка ,
Колко време отлагах това боядисване на корени, само заради белите коси се наложи -  сега на 15-20 ден вече съм за боя. Иначе ест.ми цвят е светъл и нямаше да си го причиня това.

Общи условия

Активация на акаунт