Джан Яман - свободна тема за размисли и страсти

• 43 320
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Дами, във ФБ групата на Джан момичетата постнаха превод с Гугъл транслейт на цялото интервю. Не е перфектно, но се разбира много добре. Поствам го тук за вас ❤

ИНТЕРВЮТО НА ДЖАН ВЪВ ВЕРИСИМО ПО CANAL 5

Силвия: Как си ?
Джан: Много добре
Силвия: Харесва ли ти Италия?
Джан: Да, много харесвам Италия.
Силвия: Италианската публика ви чака от дълго време.
Джан: Да, за съжаление е много тихо, защото няма никой.
Силвия: Как преживявате тази ситуация във вашата страна?
Джан: Преди 3 месеца вече бях на снимачна площадка, така че се събудих в 9 до и работихме до полунощ, може би дори повече, това ми отне цялото време и сега, когато свърши, аз съм тук, нека видим какво ще направя.
Силвия: Чувстваш ли цялата тази привързаност?
Джан: Да, въпреки че имам тази 100% чиста любов и привързаност, хората не идват при мен, за да правят снимки, само защото съм известен, наистина ме обичат, уважават и гледат на цялата ми работа и това насърчава аз много.
Преди 3 години не го възприемах сега много повече и това ме вълнува, затова винаги се опитвам да им бъда на разположение, когато създават тълпата, това ми харесва и отивам да ги поздравя.
Силвия: Обичате ли да се гледате отново по-късно или не искате?
Джан: Винаги гледам епизодите от професионална гледна точка, но не съм свикнал да се виждам.
Силвия: Какво дете си бил?
Джан: Роден съм аххах
Джан: Роден съм и съм израснал с баба ми, която се грижи за мен, докато родителите ми работят, защото имахме трудности.
Джан: След 3 години майка ми започна да работи извън града, така че често пътувах и бях отседнала при другата баба. Имах трудно време и на 10 баща ми започна да печели добре и се справяхме добре.
На 14 избрах да отида в италианската гимназия и в баща ми работата започна да върви зле и рискувах да отида в държавно училище, така че спечелих стипендия, тъй като бях първият най-добър ученик, тъй като съм талантлив за езици и всъщност вече знаех как да го говоря добре, сега не го говоря от 10 години.
Джан: Тази стипендия ми спаси живота, през тези 5 години баща ми не печелеше и майка ми запретна ръкави и аз учих. Миналата година спечелих още една стипендия за САЩ. С баскетбола спечелих още една стипендия за право. 4 години продължиха така и аз започнах да бъда адвокат.
Силвия: Работил ли си като адвокат, преди да станеш актьор?
Джан: Да, изкарах една година стаж и след това започнах работа като адвокат в международна компания и след 6 месеца ми беше скучно, защото съм хиперактивен.
Отидох на почивка в Бодрум, където се срещнах с мениджърите си и те започнаха да ми дават уроци по актьорско майсторство и така животът ми се промени.
Силвия: Как беше първото приемане на тази нова професия?
Джан: Аз съм много тих човек, много се радвам на нови ситуации. Научих се да контролирам емоциите си, когато учех. Когато започнах да действам, бях развълнуван, но си спомням първия ден от снимачната площадка и бях много спокоен.
Силвия: Родителите ти доволни ли са от живота ти?
Джан: Да, баща ми е тих човек, той одобрява всичко, защото ми вярва. Майка ми винаги е по-притеснена, както всички майки, сега на 30, тя е преодоляла всички притеснения, майка ми ме научи на танго, тя го танцува от 3 години, така че и в новия ми сериал, Мистър Грешен, който приключи преди малко, в седмия епизод танцувахме танго с моя партньор.
Силвия: Съжалявахте ли, че сте се подстригали за военна служба?
Джан: не, удължих косата си за характера на Джан Дивит, но вече мислех да я отрежа за следващия герой, който бих играл, обичам да се преобличам и да се изненадвам.
Силвия: Когато постъпихте на военна служба, бяхте ли вече известен?
Джан: Да.
Силвия: Как ви посрещнаха колегите ви?
Джан: Те бяха малко шокирани, когато ме видяха. Отиде много добре, защото там използвам възможността да се срещна с хора, които никога не съм си представял, че ще се срещна през живота си и имах време да помисля, да изчистя съзнанието си и да видя други много различни хора. Защото там има хора, които идват от цяла Турция, така че срещате много интересни хора. Но чувството беше взаимно.
Джан: Не мечтая много, живея за деня, много ме стресира да мисля за миналото или бъдещето, опитвам се да го избегна, затова не мисля и не мечтая, Решавам по-скоро, отколкото да мечтая. Много съм приземен, дори не мисля за утре.
Силвия: Джан Дивит прилича малко на теб?
Джан: Да, всички мои герои имат нещо от мен, обичам да преобразявам героите, като променя сценария, дори в Мистър Грешен съм създал герой, който прилича на мен.
Силвия: Станахте ли приятели с Demet?
Джан: Да, приятели. Тя е много важна за мен, винаги казвам и повтарям това. Тя ме научи на много неща и ми даде много израз, актьорството ми е много естествено.
Силвия: За първи път ли работи с нея?
Джан: Да, надявам се да работя отново с нея.
Силвия: Знам, че сте се запознали с Ферзан Йозпетек в Рим. Ще има ли проект?
Джан: За първи път се срещнахме, беше много приятно, разговарях с него в WhatsApp, този път намерихме възможност да се срещнем и се надяваме да успеем да направим нещо заедно, да видим.
Силвия: Филм заедно?
Джан: Да, филм заедно, да се надяваме, да видим, не знаем. Рано е да се прави нещо, но намерението е налице.
Силвия: Влюбен ли е Джан?
Джан: Сега не, аз съм свободен.
Силвия: Ерген? Но бихте ли искали да имате приятелка или сте добре сам?
Джан: Да, бих искал, кой не би? Тези неща не могат да бъдат планирани, ще видим, аз съм винаги отворен за това, което животът ми носи, дори и да съм го планирал, животът ще ме изненада, ще почакам.
Силвия: Много пъти ли сте се влюбвали в живота си?
Джан: Това е опасен въпрос. Влюбвам се във всички неща, които правя, ако съм с някого, това означава, че съм влюбен, иначе как така да останем заедно?
Влюбен съм в работата си, когато снимам епизод, гледам го 10 пъти, защото не толерирам провала на едно нещо. Аз съм перфекционист, когато правя нещо, го правя, защото го обичам. Любовта е важна. Любовта е чувството, което те мотивира.
Силвия: Искаш ли да станеш татко някой ден?
Силвия: Мислиш ли за това?
Джан: Разбира се.
Джан: Както вече ти казах, не мисля. Не мисля. Защо да мисля? Живея, ако мисля, че усложнявам нещата и след това действам, хубавото на актьора е фактът, че няма да знам какво ще се случи след 10 години, не знам какво ще правя, обичам да не знам. Оставям се да бъда изненадан. Никога не бих си представял преди 3 години, че ще дойда тук! Оставяш го на живота и нещата пристигат.
Силвия: Говорите много добре италиански. Направихте интервю на перфектен италиански. Джан: Благодаря, преди 10 години бях много по-добре, попитаха ме къде съм учил турски. Сега не съм много добър според мен, понякога се мъча да запомня думите, но те идват при мен.
Силвия: Щастлив човек ли си?
Джан: Аз съм много щастлив човек.

ПРЕВОДА  С ТРАНСЛЕЙТЪР

# 646
  • Варна
Тъкмо щях да пусна превода, но видях, че Магия вече го е направила.
  Само ще добавя, че групата е
   Джан Яман България/Can Yaman Bulgaria І Facebook
    https://www.facebook.com/groups/386429858973649

# 647
Здравейте момичета! Благодаря за всички новости, които накратко ще коментирам:
Интервюто в Италия беше очаквано, много обрано. Което е супер положително, защото показва, че Джан си има вече професионална помощ. Всички актьори, и от Холивуд, в началото са по-емоционални и искрени, после вече като обръгнат един вид, слагат маската и карат по заучени реплики. Което е добре, означава, че той върви по прав път и само нагоре. Научил се е или се учи как да избягва зложелатели и как да избягва в ситуации, в които думите му могат да се тълкуват по много начини.
Като цяло всичко дотук ми се струва много положително - расте, развива се, учи се, задобрява не само като актьор, но и в интервюта.
Интересно ми е обаче друго - историите за неговото детство, които съм чела, доста се разминават и мисля си, разликите се получават от Гугъл преводачите.
Може ли някой да каже последно:
Той колко време е бил в Италия и колко - в САЩ. Някъде четох 5 години в Италия, другаде един месец, в САЩ - същото.
И друго, което ми е интересно е, Фарук казва, че заплатите на актьорите са високи. Колко взимат по принцип актьорите на епизод, защото четох някъде, че най-добрите взимали по 10 000 евро на епизод. Та в този смисъл някой знае ли Джан колко е взел дотук? Интересува ме, не че ще му пиша данъчна декларация или ще го взимам за мъж, ами по-скоро да придобия представа какво значи много за турските разбирания. Холивуд го знаем, там се касае за милиони. Струва ми се обаче, че в Турция макар и да имат голяма дизи индустрия печелят именно от ниските цени за труд.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 00:59 от prolet_inchen

# 648
  • София
Изгледах и аз предаването най-накрая. Първото нещо, което мога да кажа е ... Обожавам Джан, обожавам да слушам италиански език ... А да слушам Джан да говори италиански е ... нямам думи, беден ми е речника вече. Пърхат едни пеперуди в мен и около мен и получавам душевен оргазъм направо...
Това предаване ми хареса много повече от онова през февруари. И водещата беше по-добра, не задаваше банални въпроси като другата и разговора беше далеч по-смислен. И клипчетата които бяха направили, бяха чудесни. В другото предаване такъв клип му бяха сътворили, че като свърши Джан попита нещо от сорта "Нямахте ли кадри на които съм облечен". Не помня дословно, но беше в този смисъл.
А Джан си е Джан. Все така едновременно срамежлив и самоуверен, все така красив и пръскащ магия около себе си. Пак не спря да се намества, да се люлее, да се върти на стола, да си оправя ризата и слушалката. Не се спира за секунда този човек. Не научих нещо ново, разбира се, но ми беше приятно да чуя познатото за пореден път.
И нещо, което не съм забелязала сега, но сега се сещам да го напиша. Джан неведнъж е казвал преди в интервюта, че не обича да носи аксесоари. Спомням си един задкадров клип от снимките на Пълнолуние, в който наместваше една халка и я въртеше на пръста си, видимо го дразнеше. И виждам колко се е променил от тогава до сега, покрай образите на Дивит и Йозгюр може би, а може би просто му е допаднало, не знам, но сега все по-често го виждам с аксесоари и извън образ. Което на мен лично много ми допада, защото ми харесва как му стоят пръстени и гривни на тези вълшебни негови ръце.

==========================================
Интересно ми е обаче друго - историите за неговото детство, които съм чела, доста се разминават и мисля си, разликите се получават от Гугъл преводачите.
Може ли някой да каже последно:
Той колко време е бил в Италия и колко - в САЩ. Някъде четох 5 години в Италия, другаде един месец, в САЩ - същото.

prolet_inchen, това, което знам аз е:
5 години е учил в Италианския лицей в Истанбул. В Италия е бил за около месец да практикува езика.
За САЩ знам, че е трябвало да бъде за година, да учи и да тренира баскетбол (доколкото помня), по някаква програма за обмен на ученици. Трябвало е да живее в американско семейство. Той е бил в семейството на треньора си. Но останал само няколко месеца, защото програмата била преустановена. Това е било докато е бил ученик. Но съм срещала и същата история да се спряга и за университета. Макар че доколкото си спомням историята, звучи по-логично да е бил ученик тогава, а не студент.
Но, разбира се това е в обобщение на всичко, което съм чела. А то също е било автоматичен превод или от преводачи аматьори, така че няма 100% гаранция за достоверност.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 01:30 от Lilly Di

# 649
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
https://scontent-lax3-1.cdninstagram.com/v/t50.2886-16/121429837 … cd4394af3d68de68b

Магия, благодаря за донесеното от Фейсбук.
Това обаче е само половината от изговореното и от Джан, и от водещата. Доста неща ги няма, а така от една страна изобщо не може да се усети, зад думите, кой и какъв е човекът Джан Яман. От друга - създава се впечатление, че е станал много обран, лаконичен и с наизустени клишета, а то не е така. И накрая - остават неизяснени обстоятелства, които той всъщност уточнява в интервюто, разказвайки за живота си.
Очаквано в Ютюб бяха бързи и са свалили клипа, който бяха дала. Който записал - записал.

На въпроса на Пролет -
За ходенето му в Италия в ученическите му години не знам нищо.
Учи в Щатите 1 година по линия на студентския обмен.
След връщането си в Истанбул и завършване на юридическото си образование кандидатства в тамошния офис на PwC (PricewaterhouseCoopers), който впрочем се намира в кв. Акаретлер в района Бешикташ. Това - за тези, които посещават Истанбул и са решили да видят и къде е работил Wink. Там работи 6 месеца преди да реши, че това не е за него и да си вземе почивка.

За голяма част от нещата вижте и чуйте как разказва сам. Клипът е субтитриран на английски, но можете да си превключите автоматичните субтитри на български. Разбираемо е почти напълно.
https://www.youtube.com/watch?v=oMzzMZWs3zo

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 03:21 от profi_1

# 650
Привет момичета, тези дни съм заета с гости, които утре изпращам : ))
Преди всичко, благодаря ви, за инфото, преводите, снимките..настроението, коментарите и за хубавите думи! Heart
Днес гледах онлайна, и ако трябва да коментирам, ще трябва да повторя, вашите прекрасни думи.. впечатления и емоции : ))

"Обожавам Джан, обожавам да слушам италиански език ... А да слушам Джан да говори италиански е ... нямам думи, беден ми е речника вече..." Точно тези две изречения на Лили съвпадат най много с моите емоции и чувства след интервюто.. Heart

Профи права си.. на различни места в ТТ, ИГ, ФБ групи .. на много места прочетох по различен начин представени думите му, на места доста по- обстойни, но със сигурност отново неточни, тъй като и аз използвах автом. превод.

Да си кажа и аз тогава мнението.. (от многото различни преводи) и за държанието му най- вече.....

Джан беше верен на себе си, както винаги...красноречив, забавен, умен и мноого сладкодумен (и на всеки език си говори човека като картечница...Grinning ).. а говорейки на италиански, така ме опияни.. че, на онлайна дори да имаше Бг субтитри.. нямаше да схвана ама грам нищо! Точно половин час гледах в една точка.. Не пропусна на няколко пъти да стреля и с безпрецедентната си и поразителна усмивка.. Heart
Като държание беше много истински и непринуден.. също и скромен..но по много сладък начин : ))
Интервюто мина неусетно, лежерно и в прекрасна компания..много сладка и чаровна водеща..
Впечатленията ми са от триразово гледане.. За сега!

След всеки проект.. след всяко интервю му се възхищавам и го обиквам все повече и повече..
Той е рядък и необикновен човек.. Той е искрен, той не се се страхува да покаже своята уязвимост..
Той е уверен, сладък и мил! И той е щастлив, защото знае как да цени нещата!!
Heart

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 04:55 от grozdence.

# 651
Здравейте,момичета! HugHeart

Благодаря на всички за преводите и поясненията! Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Тук е пълното интервю на Джан за програмата  Verissimo в печатан вид на италиански ез.
https://www.newscinema.it/verissimo-il-divo-turco-can-yaman-si-r … -silvia-toffanin/

Blue HeartNature Fire

Желая ви приятна неделя! Nature SunnyFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus

# 652
Добро утро и от мен! Blush
Много хубави неща сте написали всички за Джан и за всичко сте напълно прави BlushHeart

Джан на корицата на списание "Mavi Kus" за откомври/ ноември.

Приятна неделя! Flowers Hibiscus

# 653
Здравейте,момичета! Flowers Hibiscus

Джан е невероятен,говори страхотно,
владее положението и е много позитивен,
но тази жена от къде се появи след Италия..
Thinking

# 654
Е ,поне потвърди че няма жена до него.
Фенки спете спокойно и нападайте Joy
Прав е това не може да се планира ,но е отворен за връзка .
За приятелчето Демет каза че пак иска да работят заедно.
И нея ще я попитат за Джан в предаването .
Някой задават и по директни въпроси.

Софи ,с тази кокона са били  в Руби ,снимаха се и журналята търсат Сензация.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 10:55 от femmi2

# 655
Само пропуснах, Джан за бъдещи проекти не е говорил нищо. В смисъл, не е дал детайли какво кога ще започне да снима.
За човек, който не е живал продължително в Италия италианският му е перфектен. И като интонация, и като произношение. Това, че леко се запъваше беше според мен, защото се притесняваше да не се получи епизод пак "Загубени в превода" и недоразумение, и се подсигуряваше двойно и тройно. Но съм убедена, че ако е спокоен и не на сцена говори идеално гладко. Много впечатляващо като цяло, защото граматика и лексика как да е, можеш да научиш, но произношението и ритъма на езика са друго нещо. Браво!

# 656
Здравейте,момичета! Flowers Hibiscus

Джан е невероятен,говори страхотно,
владее положението и е много позитивен,
но тази жена от къде се появи след Италия..
Thinking
От тук. Драскачите по разни сайтове редовно четат и преписват от БГ-Мамма, като си доукрасяват, както им хрумне, за привлчане на лапнишараните, които ги четат. В такива случаи винаги съм апелирала да се спре да им се генерира трафик.

Феми, изречението "с тази кокона са били в Руби", има значение да са отишли и били заедно там. Което не е вярно. Коконата е посетителка в бара извадила късмет, заедно с още няколко като нея, да си направи снимки и да разменят две-три приказки с Джан. Утре и тебе ще те прочетем прикрито цитирана в някой жълтурник.

Злати, мерси за линка с текста на интервюто. За съжаление нито е пълен, нито е точно това, което Джан говори. Обработен подходящо за публикация в медии текст е. Освен липсата на живия разговор има изречения, които са скалъпени от отделни части от казаното, като крайният резултат смислово се различава от оригинала. Принципно не е фатално, но и аз съм перфекционист и искам да ми е точно. Защото ми е важно изреченото от него, а не перефразираното от журналисти.

Пролет, да. Джан и дума не каза за бъдещи планове, а и водещата не му зададе въпрос в тази посока. Малко е необичайно това при гостуване на актьор. Само около Ферзан Йозпетек имаше бъдеще неопределено сътрудничество. Предполагам предварително са уточнили да не му се задава такъв въпрос, предвид прясното спиране на МГ. Ясно е, че на този етап всички планирани дейности му се разместват и променят приоритета си.
Напълно подкрепям мнението ти за италианското произношение на Джан. Самият той, без излишна скромност, по този въпрос сподели с водещата, че преди 10 години в Италия са го питали "къде научихте турски". Т.е. италианският му е толкова добър, че са го мислели за италианец. Освен това съм слушала как говори италиански Хазал Кая, с която са учили по едно и също време в Италианския лицей. Ами Джан е в пъти по-добре от нея. Въпреки че много я обичам, нямам как да не го призная.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Гледаемостта на Джан и Верисимо

Някой няма ли да разреди?

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 12:39 от profi_1

# 657
  • Варна
Добър да е денят ни, прекрасни момичета на Джан!  

Обръщам се така, защото и Джан ни нарече така -
Цитат
"Това са моите момичета!"

Много ми хареса интервюто! Удоволствие е да слушам всяко негово интервю, но особено, когато е на италиански е незаменимо!
   Защо ли имам усещането, че скоро ще започнем да учим още един език?!  
   Разбира се, от Тубата бързичко блокираха клипа, но тати Гювен се е погрижил за нас

https://www.instagram.com/p/CGK8e1DBYLm99qtr5abZLouuZHcXzOR_lAsH7g0/

За тези, които се го пропуснали, или искат да го гледат отново!

# 658
ВНИМАНИЕ!!! Следва съдържание, опасно за вашето сърце!!!
Късно в неделя Джан ни напомня да купим нови ризи на мъжете си!! Laughing

Blue HeartBlue HeartBlue Heart
Из мАкедонската преса - Романтичарот се оказа македонец!
Нали македонците са известни с това, че бая известни личности все са с македонски корени, ей на! тоя път е вярно Joy

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 20:51 от Ели-Мели

# 659
Направо се дРъжа цвръсто, като чета как половината е македонец Джан. Mr. Green   Ели Wink

Ей сега ще го видя Джан бей как е с поредната ризка.

Бързам, докато не са ме вдигнали пак, да споделя една статия. Писана е преди спирането на сериала, преди 2 месеца, но не помня да сме попадали на нея. При липсата на нещо за гледане, предлагам нещо за четене. Grinning

https://www.newscinema.it/bay-yanlis-e-lucifer-il-successo-delle … aman-e-tom-ellis/
Превод с Гугълчо. Wink
Скрит текст:
"Bay Yanlış" и "Lucifer" | успехът на телевизионния сериал с Can Yaman и Tom Ellis

В това особено знойно лято в мрежата има два телевизионни сериала, които привличат вниманието на публиката по целия свят. Въпреки че принадлежат на различни държави, турският сериал „Бей Янлъш“ и американският сериал „Луцифер“ имат повече общи черти, отколкото можете да си представите. Успехът на тези два серийни продукта, първото излъчване на Fox Turkiye и второто, което ще се качи с петия сезон на Netflix, започващ на 21 август, може да се намери в някои прилики, присъстващи в тяхната история. Това доказва само едно, че „г-н грешен“ е перфектен продукт за международния пазар.

Заслугата за цялата тази работа е преди всичко на екип от работници, които никога не спират и винаги са готови да се опитват да дадат всичко от себе си от седмица на седмица. Нищо за отнемане от останалите сектори, но посоката на Дениз Йорулмазер е истинският връх в сериала, придаващ онзи типично американски отпечатък, който лесно се намира и в Луцифер. Кадри откъм Истанбул, както и Лос Анджелис, завладяващи детайли по лицата на главните герои и подчертана чувствителност в романтичните сцени привличат публиката към сериала, като мед с пчели. Затворена тази скоба, нека да стигнем до същността на този съюз толкова странно, колкото и подобно в някои точки.

Кои са главните герои на телевизионните сериали "Бей Янлъш" и "Луцифер"?

Що се отнася до секс символите и в двете продукции, обществеността със сигурност не може да се оплаче. Определен с този прякор също от TG5 в скорошен репортаж, излъчен преди няколко вечери, Can Yaman епизод след епизод завладява все повече зрители, които във всички краища на света не пропускат епизод от „турските дизи“ на сърцето. Свежа, динамична, забавна, тя вижда силата си в прилагателното реално. За първи път от дълго време насам турски сериал остави настрана някои аспекти и клишета, които, колкото и красиви да са, когато говорят за романтика, в същото време отнеха същността на истинския, изживян, а не перфектен живот. Живот, направен от разочарования, предателства, но също и от лекота и радост при откриването на любовта не само от платоническа гледна точка.

Двойките на "Bay Yanlış" и "Lucifer"

Музиката е напълно променена с „Луцифер“, телевизионен сериал без ограничения в сила в Турция за чувството за скромност и явна сексуалност. Благодарение на актьора Том Елис и неговия несъмнен английски акцент в оригиналната версия, той успя да спечели публиката до степен да предизвика народно въстание, след като FOX беше обявено да го отмени. За щастие, между социалните бунтове и петицията, споделена по целия свят, Netflix се притече на помощ, грабвайки един от най-успешните телевизионни сериали през последните години.

Възниква въпросът, какво общо биха могли да имат две серии като "Bay Yanlış" и "Lucifer" на светлинни години от гледна точка на употреби, обичаи и жанр? Всъщност повече, отколкото можете да си представите. Тайната се съдържа в душата и темперамента на неуловимите протагонисти, които се оказват по-чувствителни, отколкото човек може да си представи, въпреки външния вид.

Какви са общите черти между Йозгюр и Луцифер?

И двамата са надарени със силна увереност, особено по отношение на жените, в действителност те демонстрират, че имат две слабости, които носят името Ezgi за Özgür и Chloe Decker за Lucifer. Перфектно в съветването на приятели и роднини коя тактика да се прилага в междуличностните отношения, смели като малко, в действителност е достатъчно да се пресече погледът на техните момичета, за да загубят яснота.

Тридесетгодишният турски Йозгюр Атасой е собственик на бара и ресторанта La Gabbia в Истанбул. Музикант, диджей, барман и безпрецедентен танцьор на танго, момчето е известно в новините, че е Бей Янлъш или г-н Грешен. Човек, от когото да се пазиш, който мисли за забавлението във всичките му аспекти и не иска да чува изречената дума любов. Красив, богат, проницателен, алергичен към истории, които продължават повече от една нощ, той предпочита да не се обвързва с никого, да зачита значението на името си на турски: свободен. Докато не се срещне по пътя си с Езги Инал (Йозге Гюрел), която ще разстрои всичките му планове и ще накара всички негови сигурности да се разклатят.

Ezgi Inal и Chloe Decker

Луцифер Морнингстар, известен още като Дявола, пристигна в Лос Анджелис, за да живее „нормален“ живот далеч от обемистото си семейство и преди всичко да си вземе почивка като пазител в света на Подземния свят. Луцифер е собственик на бар и ресторант, наречен Lux, забележителност на града, като се има предвид, че е толкова ексцентричен и винаги готов да бъде в центъра на вниманието. Сред талантите му се открояват пеенето, танците и методите за убеждаване към всички хора, които са готови да се примирят с него, за да се сбъднат желанията. Когато той помисли, че е непобедим, в живота му влязоха младата майка и детектив: Клои Декер (Лорън Герман).

Доверените лица на главните герои на Бей Янлъш и Луцифер

Йозгюр успява да намери валиден помощник, с който може да пусне пара (макар и по все още забавен начин, поради гордост) в приятеля и готвача на ресторанта Озан Динчер (Serkay Tütüncü). Благодарение на своята сладост и убеждението, че истинската любов съществува, той успява да осъзнае приятеля си, че интересът му към Езги крие много по-силно чувство от всякога.

Ozan Dinçer и Linda Martin

Луцифер от своя страна разчита на психиатърката Линда Мартин (Рейчъл Харис), с която успява да изрази за първи път сензация, невиждана досега и която тривиално се определя с думата: „влюбен“. Безпрецедентен аспект от живота им, който ще ги накара да бъдат уплашени и (странно) несигурни. Главите им ще бъдат особено засегнати първоначално, защото са претъпкани с въпроси, на които изглежда трудно да се намери отделен отговор. Но от друга страна, що се отнася до любовта (почти винаги) е невъзможно да се обедини логиката.

Omnia vincit amor et nos cedamus amori

Любовта печели всичко, нека се предадем и на любовта. С тази латинска фраза от Вергилий бих искал да ви запозная със сърцето на тази статия: любов.

Красивият Атасой, без да знае какво ще започне да изпитва към Езги, ще реши да сключи сделка с нея, в замяна на лична услуга: представяйки се за негова приятелка на сватбата на сестра си в замяна на някои уроци, за да спечели сърцето на гинеколога Сердар Oztürk (Sarp Can Köroğlu). След първоначална студенина към нея, Йозгюр осъзнава (с изключителна трудност да си го признае), че в нея има нещо различно от многото момичета, прелъстени и изоставени в живота му.

Сердар Йозтюрк и Маркус Пиърс

Много елегантният Луцифер случайно се среща с детектива за убийствата в Лукса, заради стрелба в неговия клуб. От този момент двамата ще започнат чисто професионални отношения, което кара Morningstar да си сътрудничи като външен консултант на LAPD. Случай след случай той ще бъде този, който осъзнава, че нещо ново и странно се е случило срещу красивата Клои.

Ревност, зеленоокото чудовище

В известната трагедия на Уилям Шекспир, Отело, ревността беше представена като „зеленооко чудовище, което се подиграва с плътта, с която се храни“. Мисленето, което обединява Йозгюр и Луцифер, не е толкова далеч.
„Ако пренебрегвате нещо или някой, не се изненадвайте, ако стане на някой друг“. Сдържаното поведение и на двамата ги кара да изпитват ново чувство: страх. И двамата са решени да оставят гордостта да надделее, те рискуват да видят, че любимият (или предполагаемо обичаният) влиза в обятията на някой друг, който знае как да ги оцени, както заслужават.

Бракът на сестра му Ебру подлага Йозгюр на изпитание, когато открива, че младият лекар е сред гостите на младоженеца. Загрижеността за поддържане на фалшивия годеж в очите на семействата изглежда е единствената причина за странна загриженост и ревност, проявена към момичето. Капка, която счупи гърба на камилата, вижте бавния й танц със Сердар. Решен да я отведе от лекаря, „за да продължи да изглежда“, той всъщност ще роди лекция, която мирише на ревнива сцена.

Обратно в Истанбул, възлите идват до върха. След като сделката е приключена, Езги не само ще започне работа в клуба на съседа си, но и ще може да излезе с лекаря. Това състояние кара бармена особено нервен и нетърпим, мислейки, че двамата могат да споделят една вечер, за да се смеят и шегуват, както правеше с него, от първия ден.

Луцифер, след като най-накрая намери смелост да изрази чувствата си на любов към детектива, ще трябва да се справи с неочакван съперник. Лейтенант от LAPD Маркус Пиърс (Том Уелинг), началник на отдела, в който работят Луцифер и Клои, пристига в Лос Анджелис, поради което няма да говоря, за да не се разваля. За първи път детективът ще постави под въпрос чувствата към партньора си от демиония, в полза на по-ясна история, без лъжи и полуистини. Въпреки това, виждайки ги да се смеят, шегуват, да си тръгват заедно с мотоциклет, ще бъде най-мощният шамар, който Дяволът е получавал през целия си живот, предизвиквайки силна ревност у него.

Третата в удобна розова рокля ...

Биха ли могли някога да пропуснат съперничките в Бей Янлъш и Луцифер? Онези, които въпреки че истината е пред очите на всички, продължават неустрашимо, в борбата да завладеят сърцето на красивия герой, създавайки само неудобства и разногласия? Очевидно не.

Отговорникът за апелацията на Bay Yanlış до младия ресторантьор беше журналистката Yeşim Oztürk (Ecem Karavus), сестра на Serdar и бивша победа за една нощ. Настойчивата близост на момичето кара момчето да се колебае, което се притеснява от вечерта, която съседът му прекарва със Сердар. Езги се завърна у дома по-рано, след като отиде на вечеря с родителите си, а не с лекаря, ще бъде свидетел на момент, който тя би предпочела да избягва. Точно в този момент от нея ще зависи дали да накара сърцето или ума да надделеят.

Йозгюр и Йешим - Ева и Луцифер

„Първата любов на дявола, никога не забравяш“. Луцифер го знае добре, когато една вечер в „Лукс“ се натъква на красиво чернокосо момиче, облечено в бяло. Въпреки алкохола и мигащите светлини тя осъзнава, че пред нея е Ив (Инбар Лави), която пристигна в Лос Анджелис, за да намери бившата си любов. Напрежение няма да липсва при Клои, която след опита си с Маркус Пиърс беше убедена, че е дошъл моментът да даде шанс на Луцифер.

На този етап трябва само да изчакаме до 21 август, за да можем да видим петия сезон на Луцифер в Netflix с Том Елис и Лорън Герман. И да ви напомним, че всеки петък по Fox Turkiye в 19.00 ще бъде резюмето на предишния епизод и в 20.00 новия епизод от поредицата Bay Yanlış с Can Yaman и Özge Gürel.

Общи условия

Активация на акаунт