Обсъждане на имотни обяви-17

• 32 451
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
По въпроса с изтънчения вкус мисля всеки ще се съгласи, че едно е да ти искат 6 млн за нещо, друго е ако ти го подарят, та смятам че оттам нататък всичко е ясно. Коментираме вариантът да платиш тази сума за този имот, не да го получиш безплатно.

# 136
Какво значи изтънчен вкус? Въпрос на лични предпочитания е, субективно. Обективно, ако я пуснат на някакъв вид истински конкурс, не нагласен, за архитектура и дизайн, едва ли ще бъде дори в късия списък.
На терасата казваш, Фенрис. А колко месеца в годината може да стоиш на терасата там, без да си навлечен с куп дрехи и завивки? Същото като басейнът в Бояна - външен. Чудя се пари ли не са му останали на кипъреца да го направи отопляем и покрит - за да не се ползва 2 до макс. 3 месеца в годината само.
Като ще изсипваш чували с пари за даден имот, все пак се очаква да не вложиш наполовина отгоре допълнително, за да я промениш изцяло.
В онези серийки за авангардни къщи (extreme homes се казва серията) имаше къща някъде из тучните пасища на Великобритания. Със стара полурухнала каменна плевня или нещо подобно. И големи ограничения относно архитектурата - всичко трябвало да се съгласува с местните власти, за да е сигурно, че ще се впише в местните традиции. Та архитектката (къщата е нейна) беше започнала от полуразрушената постройка, укрепена и реставрирана, и я беше продължила по дължина с вкопана в хълмчето къща, покривът е с трева (еко, топло и енергийно устойчиво), а всички помещения бяха с огромни прозорци по цялата дължина, ориентирани към благоприятното ослънчаване. Получаваше се нещо като огромен двор в ниското. Вътре интериорът беше в бяло и минималистичен, но си беше съвсем на мястото. Не съм любител на бяло-минималистичните интериори, но не мога и да отрека, че просто си беше на мястото всичко, вписваше се в традициата, без да изглежда нескопосано копие на стар оригинал.
Нико, за коя къща говориш, да я разкритикувам Laughing?
За тази: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15385646051172 … k=5wte6p&f1=1.

# 137
Нико, ще те изненадам и ще ти кажа, че я харесвам. Smirk

# 138
И на мен ми хареса, в пъти повече от онова бароково-тръмпско недоразумение.

# 139
Мандаринка, там е проблемът - само лятото и ако си късметлия в началото на есента. Голяма занимавка е да правиш големи ремонти, за да напаснеш къщата твоите си нужди.

# 140
  • София
За 6 милиона не е ли по-логично да ти построят Твоята къща? За толкова пари не бих си купила къща, правена по чужди желания.

# 141
За 6 милиона не е ли по-логично да ти построят Твоята къща? За толкова пари не бих си купила къща, правена по чужди желания.

Да, разбира се. За толкова пари купуваш парцела и гледката, а къщата е допълнение Laughing

# 142
Ти направо хвърли бомба в ефир...
Това е една от най-грозните къщи, които съм виждал. Покрива прилича на замъка на Хари Потър. Супер депресарски дизайн.
Вътре е по-добре, баните и кухнята са съвсем прилични. Холът има малко елементи от Банкянската къща дето гледахме... с тия окачени лампи и т.н.

# 143
  • София
Айде сега! Тая гледка да не е единствена. Колкото си искаш гледка на Витоша по цялата южна дъга.
За 6млн Е ще купиш огромна кооперация в Мал Дол 5+1 етажа, по 1500 кв на етаж. Кеф ти тераси стотици квадрати, кеф ти гледки, цяла Витоша ще е твоя. Само последния етаж ще надхвърля тая къща и по площ и по всичко.
Не 2ра кухня за прислугата, ами кухни и апартаменти за цялото село можеш да приютиш.
Сега, няма да ги има тези ултра луксозни черни квадрати по стената в коридора, и тая бледа и постна холова гарнитура, но ще трябва да се правят някакви компромиси.
6млн гледка ... абсурд!

Бтв, до колкото ми стана ясно, тия 6млн никой не ги е дал, и реално къщата не е купена за толкова.
Просто някой си е направил реклама и е казал "Ами ей тука си направих един ремонт, и реших къщата да е 6млн, ама не искам да я продавам! То и никой няма да ми ги даде, де! Ама аз и без това не искам ... ще си я държа празна!"

# 144
В интерес на истната, Осло е прекрасен град и кварталите с гледка към фиорда са сред най-скъпите. Вярно, че сме били все през лятото и все уцелвахме хубаво време, ама на този ни акъл и двамата с ММ с удоволствие бихме живели там. Е. ако отидем през януари, може и да си променим мнението Simple Smile

# 145
Танграта, аз имах предвид къщата в Осло и гледката Simple Smile

# 146
Ти направо хвърли бомба в ефир...
Това е една от най-грозните къщи, които съм виждал. Покрива прилича на замъка на Хари Потър. Супер депресарски дизайн.
Вътре е по-добре, баните и кухнята са съвсем прилични. Холът има малко елементи от Банкянската къща дето гледахме... с тия окачени лампи и т.н.
Силно изказване. Покажи пак къщата в Банкя. Сигурен съм, че е много по-зле от тази. Аз не се старая да търся кусури на имотите. Тази къща ми харесва като цяло и бих живял в нея. Най-много ми харесва това:

# 147
Нико, много добре знаеш, че не говоря точно за тази снимка. Тя всъщност е единствената наистина хубава от всичките 16. Това, което аз имам предвид, е например това:

Не е ли нещо средно между иглу и замък от поредната серия на Хари Потър?
Ако не бяха в една и съща обява, можех да се обзаложа, че това не е една и съща къща.

# 148
  • София
Скосовете и покрива и на мен са ми странни. Без тях щеше май да е по-добре.
Иначе поддържаната градина, барът и басейна са красиви. Принципно не си падам по басейните. Ако си правя къща, ще я правя без басейн.

# 149
Спорът е малко безсмислен ,защото личните предпочитания са субективни. Очаквате ли наистина да убедите отсрещния да хареса/ да спре да харесва къщата?! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт