Обсъждане на имотни обяви-17

• 32 440
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Аз ще стигна по-далеч и ще пусна тук да разгледате прословутата къща в Бояна за близо 4 млн. евро - https://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/46086-imot/ Ние сме обсъждали тук интериора, но във видеото е показан в детайли. Ми не може да дадеш толкова пари и телевизорът да не е позициониран така, че да се вижда от дивана, сори. Някъде встрани е. Видях и други грешки, иначе е дело на именит архитект, има неща вътре специално изработени за този интериор. Не си представям да дам толкова пари за това, като знам по света какво мога да си купя с тях. Като цяло на мен в тази къща ми липсва уют на първо място, след това мисля, че не е удобна за обитаване.

# 121
Е как да разбера дали е кисело щом е високо Grinning

Затворените комплекси от къщи не ми харесват поради много причини - често двора е малък, често не са обособени в отделни УПИта, често къщите са еднотипни като дизайн и архитектура, често са редови къщи, често ина липса на уединение, често се намират на майната си. А факта че са инвеститорски сам говори за съмнително качество и компромиси. Всички тези “предимства” идват на неоправдана цена. Смятам че къща от частно лице, което е строило къщата за себе си, би била много по-добър избор, избягващ гореизброените “предимства” и съотношението цена/качество би било в пъти по-добро.

Специално за св стефан - ако на теб ще ти е сладко децата ти да израстват в мутро-депутатска-футболна среда, разположена в дол и да ходят да си играят до жабурнясалата река или гробището, ти го пожелавам.

Както съм казвал и преди - изобщо не съм фен на затворените комплекси, особено мега блоковете тип затворен комплекс са панелките на бъдещето.

Мандаринка - не съм говорил с местни хора, а мои познати, преместили се там и придобили представа с течение на времето.
Значи хем не те интересуват затворени комплекси, хем си си губил времето да проучваш такъв. Странна работа. Като цяло това, което пишеш за затворените комплекси важи само за част от тях. Поствам къща, която на мен като цяло ми харесва (бих променил някои неща, но базово е хубава) и се намира в затворен комплекс. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15385646051172 … k=5wte6p&f1=1

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 20:25 от Анонимен

# 122
Първата къща в Драгалевци, освен с квадратурата си (на двора също) не ме впечатли с нищо особено. Снимките, освен на кичозния, по мое мнение, интериор, не дават ясна представа за разположение, разпределение и т.н. Изглежда ниска отвън, но може би са снимани някакви обслужващи помещения, като гаражите, например, защото отвътре не изглежда толкова ниска. Само за да се махнат плочи, плочки, окачени тавани и т.н., ще отидат сигурно 150-200 хил. лв. Поне. Оттам нататък цялото обзавеждане и т.н. - поне още 200-300 К лева.

Къщата в Бояна - уникалното осветително тяло е едно от най-дразнещите ме неща, заедно с виещия се таван от МДФ. Нищо уникално не видях аз нито в архитектурата, нито в дизайна. Гледала съм по ТВ-то една серийка за уникални къщи - нямат нищо общо с боянския.

Та така - не бих купила нито едната от двете, дори да имам парите. За тези пари щях да искам много-много повече от това, което ми се предлага. За къщата в Драгалевци мога да предположа, че само парцелът и къщата, изрината до тухла, би струвала почти толкова, заради квадратурата и локацията.

# 123
Танграта къде е пак да обяснява как с честен труд се купуват имоти? Grinning
Ето ви относно къщата в Бояна:
https://blitz.bg/layfstayl/shoubiznes/razbra-se-koy-e-sobstvenik … i_news661800.html
Много гаден сайт, но явно само там публикуват такива жълти новини, които обаче в случая може да са ни полезни.
Потърсете този Харис с какво е известен и вероятно с какви средства са придобити такъв вид имоти...

# 124
  • Бистрица
Каква е уловката тук (освен че е за основен ремонт)? Направих и сърч и от 13 обяви излиза 1020Е/лв.м.
Скрит текст:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15960212944401 … hV6gOmK1zHjRhzrLg

Вие ако продавате апартамент (не в такъв вид, но според мен 8 от 10 човека ще му направят основен ремонт) - тристаен, в добър квартал - бихте ли го реновирали, макар козметично (латекс вместо тапети, по-нова кухня), 2/3 от дограмата е сменена. Някой в тази или другата тема - беше споменал че инвеститорите към нормалните купувачи са 10:1, което ако е вярно - трябва да го оправим (и вдигнем цената), но и времето да не окаже лоша шега ... (цените да паднат).
ПП: Аз бих си взел апартамент за ремонт на по-ниска цена, а не някой да е сложил червените плочки и т.н. които няма да мога да ги гледам.

ПП 2: Според вас младо семейство с малко дете - какъв апартамент е оптималния (но без изхвърляния)? Двустаен или тристаен (панелен)?

ПП:3 - нямам интерес към Връбница, просто гледам райони за друг човек около/до 1000Е/кв.м с добра инфраструктура.

Според мен цената не е тооолкова ниска, че да има друга уловка, освен това, което е написано.

Достатъчно е, че освен за основен ремонт на човека му трябват пари КЕШ, вероятно е ипотекиран апартамента. Естествено трябва да се проучи за тежести, съсобственост и т.н. както всеки имот и да се види за подводни камъни-течове и др. (хубавото е, че не е замаскиран с ремонт, който да ги скрие).

# 125
Документалната проверка на жилището е задължителна.
Но от ниската цена не може да се направи извод, дори с "вероятно е ипотекиран".

# 126
Исканият кеш също не е гаранция, че апартаментът е ипотекиран. Колко ипотекирани се продават с кредити от банки...

# 127
Да, някои продавачи не искат купувачи с кредит, вероятно защото малко по-бавно стават нещата, а и банката може да откаже кредита и продавачът само да си е изгубил времето. Вярно, капарото би трябвало да остане за него, ама той/тя иска цялата сума, не само 10%.

# 128
Като се е обърнала темата на скъпи имоти, ето един имот в Осло за 6 милиона и 200 хиляди лева. Лично на мен като стил не ми харесва. Единственото, което ми харесва, е извън самата къща - тераса, двор (това с футбола ми идва малко вповече, но харесвам изчистени и равни тревни площи), както и невероятната гледка. Един от по-скъпите имоти в града. Има и видео.

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=192800485

А тази къща в Бояна ... има и интересни моменти на първия етаж, но тотално ме разби с тази ''дървения'' по стените на втория етаж. Навяха ме асоциации от едно време дървените облицовки по хотелите ... Изобщо не е мой стил. Че телевизорът не е центриран идва да покаже, че няма да се гледа много телевизия в тази къща. Кръглият прозорец на тавана с рамката около него и осветителното тяло май са единствените две архитектурни решения, които напълно подкрепям.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 21:59 от Fenris

# 129
О, гледката и природата са прекрасни! Дворът също, сградата не - прилича на склад или плевня. Не харесвам такава архитектура.

# 130
На мен всичко ми харесва - отвън, отвътре, много мой тип е, почти нищо не бих променила. Може би стълбището и със сигурност детската. И може и без футбол, ще ковна басейнче със затопляне на това място.

# 131
Винаги ме е изумявал изтънчения вкус във форума. Къща за 6млн, ама викате и без пари да ви я дават - нещо не ви кефи стила Rolling EyesSweat Smile

# 132
Ти не гледай цената.
На тези 6 милиона поне 4 са гледката и местоположението. Самата сграда не е нищо особено от архитектурна гледна точка, а и хората имат различни предпочитания за планировка на жилището, удобства, и т.н. В моята професия съм се нагледала на кичозни къщи за безумни пари, които стоят непродадени дълго време въпреки добро местоположение и прекрасна гледка. Аналогична къща с по-нормален интериор и също толкова хубави местоположение и гледка се продава за дни.
Тази поне не е кичозна, просто е безлична. Ако аз живеех там, бих променила много съществено интериора така, че да пасне на моя вкус и да ми е приятно да живея там. Нека ми я дадат без пари, аз ще си я направя по мой вкус Smiley Просто в този й вид няма да ми е приятно да живея вътре. Ще живея само на терасата Laughing

# 133
Първата къща в Драгалевци, освен с квадратурата си (на двора също) не ме впечатли с нищо особено. Снимките, освен на кичозния, по мое мнение, интериор, не дават ясна представа за разположение, разпределение и т.н. Изглежда ниска отвън, но може би са снимани някакви обслужващи помещения, като гаражите, например, защото отвътре не изглежда толкова ниска. Само за да се махнат плочи, плочки, окачени тавани и т.н., ще отидат сигурно 150-200 хил. лв. Поне. Оттам нататък цялото обзавеждане и т.н. - поне още 200-300 К лева.

Къщата в Бояна - уникалното осветително тяло е едно от най-дразнещите ме неща, заедно с виещия се таван от МДФ. Нищо уникално не видях аз нито в архитектурата, нито в дизайна. Гледала съм по ТВ-то една серийка за уникални къщи - нямат нищо общо с боянския.

Та така - не бих купила нито едната от двете, дори да имам парите. За тези пари щях да искам много-много повече от това, което ми се предлага. За къщата в Драгалевци мога да предположа, че само парцелът и къщата, изрината до тухла, би струвала почти толкова, заради квадратурата и локацията.
Какво мислиш за къщата в Симеоново?

# 134
Какво значи изтънчен вкус? Въпрос на лични предпочитания е, субективно. Обективно, ако я пуснат на някакъв вид истински конкурс, не нагласен, за архитектура и дизайн, едва ли ще бъде дори в късия списък.
На терасата казваш, Фенрис. А колко месеца в годината може да стоиш на терасата там, без да си навлечен с куп дрехи и завивки? Същото като басейнът в Бояна - външен. Чудя се пари ли не са му останали на кипъреца да го направи отопляем и покрит - за да не се ползва 2 до макс. 3 месеца в годината само.
Като ще изсипваш чували с пари за даден имот, все пак се очаква да не вложиш наполовина отгоре допълнително, за да я промениш изцяло.
В онези серийки за авангардни къщи (extreme homes се казва серията) имаше къща някъде из тучните пасища на Великобритания. Със стара полурухнала каменна плевня или нещо подобно. И големи ограничения относно архитектурата - всичко трябвало да се съгласува с местните власти, за да е сигурно, че ще се впише в местните традиции. Та архитектката (къщата е нейна) беше започнала от полуразрушената постройка, укрепена и реставрирана, и я беше продължила по дължина с вкопана в хълмчето къща, покривът е с трева (еко, топло и енергийно устойчиво), а всички помещения бяха с огромни прозорци по цялата дължина, ориентирани към благоприятното ослънчаване. Получаваше се нещо като огромен двор в ниското. Вътре интериорът беше в бяло и минималистичен, но си беше съвсем на мястото. Не съм любител на бяло-минималистичните интериори, но не мога и да отрека, че просто си беше на мястото всичко, вписваше се в традициата, без да изглежда нескопосано копие на стар оригинал.
Нико, за коя къща говориш, да я разкритикувам Laughing?

Общи условия

Активация на акаунт