Обсъждане на имотни обяви-17

• 32 450
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Е той пича продава 77кв, какво искаш да стройш върху тях? Grinning

Ами гледал съм го, много надути имоти без покритие. Живеят някави депутати, бизнесмени и един футболист. Но някои от къщите не се обитават постоянно, отделно се продават много имоти там, което е странно. Според мен ще се обезлюди, а има и месечна такса, която инвеститора може да променя едностранно. Намира се в дол между хълмове и близо до гробище. Банкялии го недолюбват комплекса и хората живеещи там, което за мен е показателно. Лично аз не бих желал да живея сред мутробизнесмени, мутродепутати.
Каква беше цената на къщата, която гледа там и по-принцип би ли платил такава цена за къща в Банкя, която ти харесва?

# 106

Ами гледал съм го, много надути имоти без покритие. Живеят някави депутати, бизнесмени и един футболист. Но някои от къщите не се обитават постоянно, отделно се продават много имоти там, което е странно. Според мен ще се обезлюди, а има и месечна такса, която инвеститора може да променя едностранно. Намира се в дол между хълмове и близо до гробище. Банкялии го недолюбват комплекса и хората живеещи там, което за мен е показателно. Лично аз не бих желал да живея сред мутробизнесмени, мутродепутати.
Каква беше цената на къщата, която гледа там и по-принцип би ли платил такава цена за къща в Банкя, която ти харесва?

Не съм ходил да гледал къщи там, но в нета ги има обявени, цените са абсурдни. Гледал съм парцел, но и той беше с абсурдна цена също. Под “гледал” имам предвид, че поразпитах познати от града за самия комплекс.

# 107
  • София
Каква е уловката тук (освен че е за основен ремонт)? Направих и сърч и от 13 обяви излиза 1020Е/лв.м.
Скрит текст:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15960212944401 … hV6gOmK1zHjRhzrLg

Вие ако продавате апартамент (не в такъв вид, но според мен 8 от 10 човека ще му направят основен ремонт) - тристаен, в добър квартал - бихте ли го реновирали, макар козметично (латекс вместо тапети, по-нова кухня), 2/3 от дограмата е сменена. Някой в тази или другата тема - беше споменал че инвеститорите към нормалните купувачи са 10:1, което ако е вярно - трябва да го оправим (и вдигнем цената), но и времето да не окаже лоша шега ... (цените да паднат).
ПП: Аз бих си взел апартамент за ремонт на по-ниска цена, а не някой да е сложил червените плочки и т.н. които няма да мога да ги гледам.

ПП 2: Според вас младо семейство с малко дете - какъв апартамент е оптималния (но без изхвърляния)? Двустаен или тристаен (панелен)?

ПП:3 - нямам интерес към Връбница, просто гледам райони за друг човек около/до 1000Е/кв.м с добра инфраструктура.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 10:38 от Starrydream

# 108
Гого, ако си разпитвал "местните" в Банкя, това, което са ти казали, е гаранция Франция.
Ако пък си разпитвал от чуждите, т.е. новозаселили се, особено ако са млади - те пък робуват на стереотипи от типа на инфо от форуми, социални мрежи и т.н. и нямат никакво желание да подложат на рационално съмнение написаното/казаното и да си съставят собствено мнение.

За апартамента във Връбница-1 (ох, много ме затрудняват тези нови имена, това не беше ли Надежда-5 преди?) - освен че е за ремонт - двете бани задължително, имат и теч - малката по-конкретно се вижда по стените, останалата част от дограмата, краен апартамент - което е добре от гледна точка на изложенията, ама от гледна точка на топлоизолацията не е добре, настилките в поне половината апартамент (може ламинат да се сложи, ще е по-евтино), за да се боядиса с латекс, означава да се шпакловат стените, които ще се изронят след свалянето на тапетите. Специално за течовете и смяна на ВиК тръбите - може течовете вече да са оправени, хубаво е да се пипнат стените при оглед - ако са сухи, значи течът е оправен, ако са влажни - значи още го има. А това значи, че зависиш от волята на съседа отгоре и отдолу - смяната на щрангове се правела от водомер до водомер, т.е. от твоя водомер нагоре и от твоя водомер надолу. Местоположението за инвестиция не става, за собствено ползване вече е въпрос на лична преценка.

Допълвам по последния въпрос - зависи от наличните пари - по-добре 2-стаен в по-добър квартал от 3-стаен в по-кофти квартал. Моите спомени от въпросната Връбница и наоколо не са добри, но са много стари - отпреди 20 и кусур години.

# 109
Допускам, че местните просто мразят новите - защото са нови, защото са в по-хубави къщи, защото не общуват с автохоннното население и пр. Аз също бих разпитвала съседите, но ще имам едно на ум за мотивите им да критикуват.

# 110
Ооо, аз имам бегла представа за местните в Банкя- мразят се един друг, но се обединяват срещу пришълците. Дори повече от 1 наум бих имала. И задължително мнооогооо добър адвокат за проверка на документите.
Още от соцвремената в общината беше мазало. За по-възрастните в темата, може да са чували за арх. Роменска мисля, че беше, тя въртеше вкарването в регулация, като съдиите - по "вътрешно убеждение". Това са ми детските спомени - от разговорите в къщи за многогодишни неуспешни опити за регулация на малък имот. Ние не бяхме от местните, то е ясно, а и не успяхме с аргументи да повлияем на "вътрешното й убеждение".

# 111
ПП 2: Според вас младо семейство с малко дете - какъв апартамент е оптималния (но без изхвърляния)? Двустаен или тристаен (панелен)?
Тристаен над 80 кв/м чиста площ.

# 112
Ооо, аз имам бегла представа за местните в Банкя- мразят се един друг, но се обединяват срещу пришълците.

Е точно същото е и в Драгалевци.
Пускам ви една обява http://inlife.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1% … 1%80%D0%B0%D0%B3/ и питам - ако имахте парите, бихте ли си взели това? Обзавеждането ако се абстрахираме от цената изобщо не е в мой стил, но вкусове разни. Вие какво мислите за тази цена и този имот?

# 113
# 114

Не съм ходил да гледал къщи там, но в нета ги има обявени, цените са абсурдни. Гледал съм парцел, но и той беше с абсурдна цена също. Под “гледал” имам предвид, че поразпитах познати от града за самия комплекс.
С две думи гроздето е кисело и високо. Предположих, че не си се засилил да купуваш къща за над 500 000 евро, но това, че не е в твоят ценови клас не значи, че е лошо. В полите на Витоша, в подобен затворен комплекс цените ще са близо по две. Предполагам, че и тогава ще кажеш, че е гадно и неоправдано скъпо.

# 115
Е как да разбера дали е кисело щом е високо Grinning

Затворените комплекси от къщи не ми харесват поради много причини - често двора е малък, често не са обособени в отделни УПИта, често къщите са еднотипни като дизайн и архитектура, често са редови къщи, често ина липса на уединение, често се намират на майната си. А факта че са инвеститорски сам говори за съмнително качество и компромиси. Всички тези “предимства” идват на неоправдана цена. Смятам че къща от частно лице, което е строило къщата за себе си, би била много по-добър избор, избягващ гореизброените “предимства” и съотношението цена/качество би било в пъти по-добро.

Специално за св стефан - ако на теб ще ти е сладко децата ти да израстват в мутро-депутатска-футболна среда, разположена в дол и да ходят да си играят до жабурнясалата река или гробището, ти го пожелавам.

Както съм казвал и преди - изобщо не съм фен на затворените комплекси, особено мега блоковете тип затворен комплекс са панелките на бъдещето.

Мандаринка - не съм говорил с местни хора, а мои познати, преместили се там и придобили представа с течение на времето.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 18:00 от Gogo1979

# 116

Мандаринка, сега ще ти кажат че гроздето е кисело и високо Grinning

# 117
За гроздето да не отваряме дума, попитах ако имате парите дали бихте ги вложили в това. /понеже пише изгодна цена...тук намигащ емотикон слагам/.

# 118
Категорично не. И дори да се абстрахирам от обзавеждането, пак в мен се поражда въпроса как хора с толкова пари могат да имат толкова потресаващ вкус? Напомни ми на едни снимки на апартамента на Тръмп.

# 119
Това каква точно инвестиция трябва да се води? Под наем ли ще го даваш или ще чакаш да се вдигне цената след години? И в двата случая къща, особено огромна, особено с такъв специфичен вид обзавеждане изобщо не е ликвидна, а и ако не ти носи доходност през годините, изобщо не бих очаквал дори да ми хеджира парите. Като платиш данък и поддръжка, може и на загуба да си. Обикновено, огромни и нестандартни къщи/имения и т.н в БГ се продават под себестойност.

Ако не е за инвестиция, трябва да имам пине три деца, жена и бабата и дядото да дойдат да живеят при мен, за да има смисъл такъв имот. Хич не го виждам иначе.

Общи условия

Активация на акаунт