Обсъждане на имотни обяви-17

• 32 398
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Ами в голяма къща с 5 жилища, реални 4 собственика - 1 от собствениците като се покрие (не отваря вратата, не вдига телефона) и има 1/3 ид.ч. - какво да се прави? Останалите да покрият тази 1/3 ли? Че този собственик се крие и от призовкари, има неплатени сметки от 10 и повече години към Топлофикация и Софийска вода.

# 61
А, това с призовкарите спасение няма. Лепят на входа и си уведомен. Изтича ти срока за обжалване и си осъден. Плащат си, заедно с многократните такси за ЧСИ и следващия път са на линия. Ама друг зачезте, и пак... 😀

# 62
Какво мислите за тази обява?
https://m.imot.bg/details/1c160078642463402
На мене ми се губи печката - сигурно е изнесена на усвоена тераса и би било неудобно да се разнасят продукти и посуда напред-назад. Също се чудя защо са дали квадратура само на спалните.

# 63
Airbnb кукличка. За краткосрочните престои печка не трябва, може и да няма, минават с микровълнова.

# 64
Да, спартанско обзавеждане, кичозни надписи по стените, щайгички, икейско излъчване, докато не стигнах до банята, която ме зашемети, в буквалния смисъл на думата се дръпнах назад от монитора.

Ет. 4/5 е много вероятно да е реален 5 ет. под таваните. Което е много вероятно да означава без асансьор, независимо реален 4 или 5 етаж е. Отделно ремонтът ще е задължителен - пачуърк плочките, цялата кухня, банята, ако не можеш да преживееш това огнено жълто.

# 65
Да, сто про е Airbnb. За мен е ОК първоначално да живееш докато ремонтираш, поне не е дупка с баня на 30 години. Иначе за постоянен живот не е удобно изобщо и ще трябва да се преправя. Няма мебел за съхранение в коридора, диванчето в хола е малко и не изглежда удобно, място за съхранение в хола също липсва, кухнята вече се коментира - няма плот, няма печка, няма нищо. Изглежда ми преходен обаче.

# 66
Да, спартанско обзавеждане, кичозни надписи по стените, щайгички, икейско излъчване, докато не стигнах до банята, която ме зашемети, в буквалния смисъл на думата се дръпнах назад от монитора.

В първия момент си помислих че са снимки от друга обява 😂  Тоалетната очаквам да е в отровно зелено 🙊🙈🙉

# 67
Личните предпочитания за голям/малък блок или локация са ясни, това е нещо субективно и не може да бъде оценявано като добро или лошо, емоция е, а не разум.
От рационална гледна точка, обаче, при управлението на етажната собственост - 1-2 несъгласни собственика в малка кооперация имат по-голям дял в гласовете, т.е. по-лесно е да вземеш решение в голям блок с много апартаменти, защото като % несъгласните ще са по-малко и по-лесно ще се формира мнозинство.
От друга страна в малките блокове има доста по-малка вероятност да има хора, които не са съгласни. Просто защото се иска мнението на много по-малко хора. За пример - родителите ми живеят в кооперация с по 2 апартамента на етаж - общо 8. Ами решенията за блокчето се взимат доста лесно. Няма съседи, които нарочно да се дърпат. Пари за ремонтни дейности и т.н. също се събират доста лесно.

# 68
  • София

Ет. 4/5 е много вероятно да е реален 5 ет. под таваните. Което е много вероятно да означава без асансьор, независимо реален 4 или 5 етаж е. Отделно ремонтът ще е задължителен - пачуърк плочките, цялата кухня, банята, ако не можеш да преживееш това огнено жълто.
Eee, изнудихте ме и аз да го видя.
Спалните, леглата и гардеробите не са икея, а виденов. Вратите са на 50 години. Банята, какво толкова. Лайняни жълти плочки от 90та година, нямаше други. Сифон на мивката за 2 лева от практикер. Спестили са от ботуш за 50 лева или шкафче за 100. Огледалото е с пластмасова рамка. Май спряха да продават такива преди 30ина години.
Има и 2 банана. Какво да не му харесаш!? Simple Smile

# 69
А, аз поне порталните врати (тези със стъклата) бих запазила - след сваляне на боята с горещ въздух и последващо шкурене и обработка на дървото.

Излъчването ми е икейско, не обзавеждането.

Както и да е, обзавеждането няма особено значение, защото е очевидно, че трябва да се ремонтира основно. Само парите за ремонта в случая имат значение.
Но обзавеждането можеш да го смениш, но асансьор не можеш да сложиш, ако няма (както подозирам).
Не познавам и района добре. Знам, че (бившият) Емил Марков е добър квартал, но ако блокът е на булеварда - виждала съм тухлени блокове на по 4-5 етажа покрай него, това означава, че ще е доста шумно. Знам и че цените в района не са ниски, така че цена около 1400 евро на квадрат за тухла не е чак толкова много. Коментирали сме панели в същия район за същата практически цена.

П.С. Поредното доказателство, че някой от "имот-беге-то" сигурно чете нашите писания. Етажът изведнъж от 4 от 5 стана 4 от 8. Толкова рязко да са надстроили кооперацията - не вярвам. Както и че различни агенции четат темата и съответно правят корекции по обявите.

# 70
Скрит текст:
А, аз поне порталните врати (тези със стъклата) бих запазила - след сваляне на боята с горещ въздух и последващо шкурене и обработка на дървото.

Излъчването ми е икейско, не обзавеждането.

Както и да е, обзавеждането няма особено значение, защото е очевидно, че трябва да се ремонтира основно. Само парите за ремонта в случая имат значение.
Но обзавеждането можеш да го смениш, но асансьор не можеш да сложиш, ако няма (както подозирам).
Не познавам и района добре. Знам, че (бившият) Емил Марков е добър квартал, но ако блокът е на булеварда - виждала съм тухлени блокове на по 4-5 етажа покрай него, това означава, че ще е доста шумно. Знам и че цените в района не са ниски, така че цена около 1400 евро на квадрат за тухла не е чак толкова много. Коментирали сме панели в същия район за същата практически цена.

П.С. Поредното доказателство, че някой от "имот-беге-то" сигурно чете нашите писания. Етажът изведнъж от 4 от 5 стана 4 от 8. Толкова рязко да са надстроили кооперацията - не вярвам. Както и че различни агенции четат темата и съответно правят корекции по обявите.
И вече стана панел, а не тухла Wink Но пък има таван 4 кв, както и мазе 7 кв . Аз панелен ап с таван още не съм виждала. ЕПК-тата има  с тавани, но те са вместо мазета, т.е. едните имат само мазета, а другите само тавани. Но панел и с мазе, и с таван не знам да има. Мистерия.

# 71
Не разбирам кому е нужно да лъжат тези брокери. Нали като ида ще видя, че е на последен етаж, а пише, че не е. Нали ще видя дали има мазе, таван, или и двете. Нали ще разбера тухла ли е, бетон ли е, картон ли е. Нали ще видя колко е разстоянието от метро, спирка, ДГ, училище. Защо е нужно да лъжат, да оцветяват имота с различни екстри? Естествено е, че можеш да преглътнеш някой минус, но разглеждайки обявата, аз вече съм направила евентуално някои компромиси. Когато отида на място и видя, че трябва да правя още, то накрая излиза само, че по търсените критерии отговаря само вида на имота, който искам да закупя.
Ако тук четат брокери, много моля, бъдете максимално точни и коректни в описанията си. Ако вие имате цял ден да обикаляте по имоти, то ние работим, за да изплащаме тези имоти.

# 72
Наистина е мистерия тази обява.
Определено стената, на която е мивката в кухнята, е по-скоро като ниша в стара тухла от 60-те примерно. Виждала съм и в други тухлени апартаменти от периода подобни ниши. Чугунени радиатори - 1987 г., бая връзки ще да са имали за да се уредят с чугунени радиатори тогава. Няма схема на жилището, но т.нар. дневна ми прилича евентуално на тъмен вестибюл или т.нар. немски преход. В спалнята с единичните легла също има ниша/засечка/комин срещу тях, което не е характерно за панелите. И само тухли, и то стари, доста преди 1987 г. може да има и с мазе, и с таван.
Агенция от 2020 г., името прилича на друга агенция, с адрес на Бигла, с добавено число. Но телефонът е същият. Или агенцията на Бигла се е размножила, или някой недоволен брокер е напуснал, откраднал е част от обявите и се пробва на пазара. Адресът на новата агенция е в Младост-3, като на Гугъл мапс ми излиза бизнес сграда, но аз не познавам района. Може пък наемите на офис площите рязко да са паднали и начинаещ брокер да може да си позволи такъв офис.

Ако е набирателна обява, при позвъняване ще се окаже, че вече е капариран този имот, а след това "А вие какво точно търсите?" Laughing Евентуално - "Защото ние предлагаме и други имоти"

# 73
Не разбирам кому е нужно да лъжат тези брокери.

Според мен с подобни обяви с занижени цени, разкрасени описания и не верни данни намират потенциални клиенти и както се казва след като звъннете. - Току що го продадохме но ние предлагаме и други имоти и се почва Grinning

Накрая да не се окаже, че едно 30% от обявите са фалшиви по сайтовете??????

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 21:09 от sweet13

# 74
Не разбирам, някакво невиждано чудо ли е апартамент и с мазе, и с таван 🤔 Това, което купихме има (ЕПК), апартаментът на баба ми в Плевен (тухла, но не знам година) също има (даже по спомен са два тавана, което не знам как става).

Общи условия

Активация на акаунт