Обсъждане на имотни обяви-17

• 32 333
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Simple Smile Ева, честито.

# 631
Честито! Ние също тези дни капарирахме нашето жилище и чакаме акт 16 пролетта, та напълно разбирам вълнението ти. В главата ми върлуват хиляди идеи за обзавеждане и не знам от къде да започна Simple Smile))

# 632
Ей,колко готино. Много новодомци. Честито и на теб! Simple Smile

# 633
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j160614073736027

2 къщи в Симеоново за 330 евра.

Цитат
по средата има очерователна градина

# 634
Аз се чудя как такива къщи биха се продали. От една страна 330к за две къщи звучи уау за семействи, което иска бабата и дядото до тях. Но от друга страна тези къщи са много остарели от към обзавеждане, дограма, настилки и т.н за разпределение дори няма да повдигам темата.

И сега идва въпроса - какъв трябва да е профила на купувача? Освен че иска бабата и дядото да живеят с него.

А) няма толкова при и тегли кредит, но не може да си позволи да ремонтира и осъвремени
Б) има 660к лева да даде и може да осъвремени

При а) това не изглежда разумна покупка, при б) също не изглежда разумна покупка, понеже ще трябва да вкара време, труд и още много пари, вероятно ще стигне 1м. А за толкова пари има много други по-добри алтернативи.

Т.е на мен ми изглежда, че прилични, но технологично и морално остарели големи къщи не могат да получат добра цена (абстрахирам се от локацията). Какво мислите, такъв имот продаваем ли е на пазарни цени или трябва да иде доста под пазарната, за да се продаде?

# 635
Цитат на: Танграта link=topic=1252845.msg41881392#msg41881392 date=1607156227
по средата има оч[color=#ff0000
е[/color]рователна градина

Ми какво, черници растат там и като минеш се очерняш Wink

# 636
  • София
Сравнително рядко излизат самостоятелни къщи, вътре (подчертавам) в квартала (Симеоново/Драгалевци/Бистрица/Лозен), а не на полето сред вълците; двор, от почти 1000кв.
Сравнително рядко излизат и къщи, изобщо подлежащи на ремонт, които не са концептуално сбъркани (например, ниски тавани, малки прозорци, разпределение).
Не съм съгласен, че разпределението е лошо. На линка се отива на 3д модел и разгледах 2та етажа. Съвсем стандартно е. Огромен хол, отделно кухня, отделно траперзария, отделно коридор с изнесено стълбище, 2ет, 2 големи спални, кабинет/3та спалня, изнесен коридор.

Да, чам навсякъде, ужас. Не струва милиони подмяната. Няколко хиляди макс. Можеш да смениш само вратичките. Мериш размерите, поръчваш на Роси-то, МДФ. Да ти излезе 2-3к общо не само кухнята, но и спалните и банята.
Аз лично бих сменил всички шкафове, защото чамът леко мирише. По-скоро лакът му май. И бих си ги направил сам. Не е супер спешно.

Виж, дограмите ще са по-проблемни за смяна. Но реално, от снимки, това е единственото, което ще е трудоемко и финансоемко.
Можеш да го направиш и на части.
Изобщо, виждал съм къде по-лоши предложения.
Човек, който е тръгнал да купува къща, трябва да е готов за такива варианти. Един мой приятел колега, преди 2-3 г купи къща в подобно състояние, а не е никак зле с финансите. Кухнята я сменя едва година след като се нанесе. Имаше и дребни ремонти, влага в мазето и тн. Няма пълно щастие.

А и все пак е 300к Евро, а не 500-600, както е модерно напоследък.

Дайте алтернатива Simple Smile

# 637
Цената е супер за две къщи и локацията, наистина съм виждала от 500 нагоре предложения на по-съвременни варианти. Които по правило пък са на по-кофти парцели, защото те посвършиха май. Сега всичко строи блокчета или редови къщи, такива в самостоятелен двор и нови са рядкост на такава цена. При положение, че някакви нещастни апартаменти на ш и з в неблагоустроен и некомуникативен квартал струват около 300 хиляди и нагоре, това е много по-удачен вариант за голямо семейство.

# 638
Добре са къщите, за тази цена и ако няма проблем с документите.

# 639
И аз мисля, че къщата подлежи на ремонт не повече отколкото апартамент с просто остаряло обзавеждане. Шахматните плочки в кухненския бокс, чамовите шкафове и ламперии са неща, които определено са за ремонт. Дограмата (прозорците) са двукатни дървени, но и те подлежат на смяна поетапно, ако са в добро състояние. На втория етаж има 2 спални и 2 бани и гардеробна, което е рядкост, а е супер практично. Баня има и в сутерена, и на първия етаж, което пак е супер. Показаната баня е със стари плочки, не са УАУ, а с дървените шкафчета пак е ретро,  т.е. пак е за ремонт.
Дървените врати са в стил Крафт мастър, които в бял вариант са доста популярни и за нови или новоремонтиращи се жилища в момента. Та ако купувачите не са против този стил, вратите могат само да се изшкурят и боядисат или омаслят и ще добият съвсем друг вид.
Дневната като цяло е добре, там е по-малко за ремонт.
Според мен, ако се пипне кухненския бокс, плюс пребоядисване може да се живее и в настоящото състояние, а по-кардинални и скъпи ремонти като смяна на дограми да се отложат за по-късен етап.
Щом е и на добро място в района, си е супер даже.

Пазарната цена е цената, на която се продаде. Ако се "пада" под пазарната, за да се продаде, значи тази цена не е била пазарна, а офертна.

# 640
Разгледах и аз по-подробно снимките и 3D разходката. Съгласен съм че не е толкова зле, но все пак аз не бих вложил толкова пари плюс пари за ремонт за нещо посредствено и остаряло. Такива къщи почват и да имат по-голям разход за поддръжка. Иначе колко да е цената на кв в центъра на симеоново? 150-180 евро? По-добре да се търси 700-800кв двор с някоя съборетина за бутане и да се вдигне нов строеж. Пак ще седне подобни пари или малко отгоре, но ще е ново и в бъдеще по-ликвидно при евентуална продажба.

Да не говоря че височината на много от стаите ми изглежда на 2.20 или по-ниско от стандартното + дневните са като пристройка и трудно биха се отоплявали.

# 641
И аз мисля, че не е лоша къщата. Даже и дограмата може и да не е за смяна, трябва да се види. Може да се уплътни, в края на краищата е поръчкова и вероятно качествена.
Чамът наистина е малко в повече, хем аз обичам дърво, но явно са гонили стил "планинска хижа" и леко са изгубили мярката. Но може да се боядиса някъде, да се махне другаде, да се остави на трети места. На пръв поглед не е зле и има потенциал, ако някой иска къща там.

# 642
Гого, успех и късмет с търсенето на съборетина на добро място и за малко пари. Пък дано през това десетилетие да се похвалиш със сделка, а не само с търсене с точна калкулация за себестойност и колко трябва да "стъпва", "ляга" и т.н. на квадратен метър.

# 643
Съществуващата къща може да иска ремонт и саниране, но съвсем различно е да почваш от нулата с проект, узаконяване, проектиране...

# 644
Гого, успех и късмет с търсенето на съборетина на добро място и за малко пари. Пък дано през това десетилетие да се похвалиш със сделка, а не само с търсене с точна калкулация за себестойност и колко трябва да "стъпва", "ляга" и т.н. на квадратен метър.
Да, особено ако отиде на вариант двор със съборетина и нов строеж, тогава попада в яката месомелачка. Но нека да опита щом го влече. Къща, в която да се събуеш и да влезеш ако въобще има такъв вариант в БГ, струва два пъти повече от показаната на офертата.

Общи условия

Активация на акаунт