Домакини 72/ Идва есента, на домашни мезета и питиета

• 53 458
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ИМЕНЯЦИТЕ, РИБАРИТЕ, БАНКЕРИТЕ И БУРГАЗЛИИТЕ! СВЕТИ НИКОЛА ДА ГИ ЗАКРИЛЯ, А НИКОЛОВЦИТЕ ДА СИ НОСЯТ С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ИМЕТО. НАЗДРАВЕ!
Имам двама Николовци - дядо и внук. Да са ми живи и здрави! На деди спокойни бъднини, на внука - ведри и широки хоризонти.
Тази година за пръв път ще празнуват разделени. Здраве да е!
Изневерихме на шарана. Правех го в тесто и без тесто. Тази година ще сме на балканска пъстърва, предястие от топлопушена скумрия и майонеза, с маслинки и варени яйца, ще има пушена сельодка с пресен зелен лук, шпроти, картофена салата. За десерт отново кокосов сладкиш, по желание на внучката. Е, няма да останем гладни.
Всичко е под контрол, почти съм готова с приготовленията. Сега е време за малко почивка.
Желая ви хубав ден! Да не забравите да си запазите люспи от шарана. На богатство и берекет е!

# 691
Живи и здрави да са всички, които разнуват днес.

# 692
Честит празник на всички,бъдете здрави!
Фло да са ти живи и здрави именниците,пак си спретнала страхотна трапеза.
Ма ко намерили сте решение за елхата,а аз моята се помотавам нещо да я сложа.
Славе пиши как сте.
Люси страхотни са клиповете ,кучето как е .Късмет с изпитите и подготовката.
Аз си сготвих шарана,ама тази година с картофи,завърших и гоблена.Сега остава да го дам за рамка и съм готова .Почвам си моя,който е до половината зарязан хаха.
Успешна седмица момичета.

# 693
Честит празник!
Flo 51 живи и здрави да са именниците.
Славче пиши как сте с Ванко и Криста.
Смърфи ще празнувате ли?
Изобщо не ми е до празници. Даже единствената украса до този момент е корицата и профилната снимка в ФБ. У дома няма нищо . За първи път от 17 г няма шаран, у дома, а сега размразявам филе от хек и ще панирам. Не ми се прави нищо специално , ще замеся питка и ще направя любимата на момчетата руска салата вместо риба под шуба. Отдала съм се на излежаване пред телевизора с готварски канали.

# 694
Честит празник!
Живи, здрави и богати!
Тук шаран няма - в смисъл не можеш да си купиш, защото не го ядат, а иначе съществува. Ходихме до един голям пазар и от там си купих единствената риба с люспи, която намерихме stone basse - тя е подобна на лаврак, но е два пъти по-голяма. Има и други "люспести" риби, но ги продават почистени... Беше много смешно - когато посочих рибата, продавача попита "искате ли да я почистя" - аз и мм ведна казваме "не" - човека беше супер изненадан Laughing
Направих руска салата, снежанка, а за гарнитура към рибата ще задуша аспержи. За десерт торта "Наполеон".
Сега ще мятам елхата Kissing Heart

# 695
  • Бургас
Не ми е добре и не ми се пише.
Имам пневмония,Т,болки и ужасна слабост.Отделно психически съм срината!
Ще ми ядете житото скоро!
Страх ме е за децата ми,особено за Криста и Ванко.Не знам как ще продължат без мен.

# 696
Славе, ай стига сглупости. Още няколко дни и ще си пушка. Е, днес ще си без бира, но после ще си наваксаш.

# 697
  • при късмета
Славе, горе глава мила, недей така да мислиш. Hug Държиш ли връзка с лекар, ако лекарствата нямат ефект, сменяйте докато намерите правилното? Пневмонията не е нелечима, важното е да се намери АБ което ти помага най-ефективно. Знам, че много те е страх, но трябва и друго да ти припомня. Това, което най-много сваля имунитета и разболява най-лошо е стреса. А страха неимоверно голям стрес причинява. Намери някакъв начин да се разсейваш, все има нещо,което обичаш и можеш да правиш в момента. Чети нещо смешно, пиши тук, обади се на някого (имаш ми телефона), гледай комедии, ще намериш какво да правиш. Най-трудно в момента ще ти е да си вдигнеш положителното мислене, но  от там трябва да започнеш. Знаеш, че всички сме с теб Hug

# 698
  • София
Славе, дръж се, какви жита?
От всичките ми познати, поне половината направиха пневмония. Какво пиеш, докторът какво казва?

# 699
  • Бургас
Пия 2 вида аб,но измененията на дроба са типични за ковид и не дават много надежди на АБ-то.Трябва организмът сам да се справи,а като го гледам как се справя....Изгарям от Т.

# 700
  • София
Славе, и моите изменения бяха типични за Ковид. Е, не беше станало пневмония, но все пак. Точно 5 дни по късно, на 10 ден, снимката, вече беше с обратния процес - резорбиране на измененията. Моля те, ще се справиш, ти нямаш кръвно, диабет, не си 100 кила. Ще се справиш!

# 701
Славе, недей да си помисляш дори такива неща. Ще се излекуваш! Явно при теб ще е малко по-бавно. И лекарствата ще помогнат! Hug

Честит Никулден!
Поръчахме си пържена риба от ресторант и това ни беше за празника. Продават много шаран тук, ама и двамата не сме му фенове.

ММ се събуди със заглъхнало ухо, драма голяма е. Wink

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 16:44 от Смърфиетка

# 702
  • при късмета
Славе, явно време ще трябва. Валето ти е казала, не си в рискова група. А организма ти ще се справи, само някак трябва да намалиш страха. Знам, че сега си казваш "то е лесно да се каже", ама трябва. И на Валето го бях казала, ако теб те е страх за децата, не забравяй, че и тях ги е страх за теб, за това няма да се даваш. Нито на физическите, нито на психическите дискомфорти

# 703
Славе повече течности,за да се чисти сам организма,плодове всякакви ,мед и всичко че мине след седмица.Хайде никакво жито,имаш време да гледаш внуци,да се радваш на снахи и зет.Горе главата,нужна си на децата.
Джей почивай ,яденето няма да избяга,ама слагай елхата.
Аз ще видя да я украся утре,че тия дни с това мъгливо време.
Вале ти как си,мина ли страха вече.
Калинче представям си физиономията на продавача .
Смърфи  капни зехтин 1-2 капки,ако ли не лекар утре.

# 704
  • София/Севлиево
Славе,не мисли най-лошото.И това ще мине.Пожелавам ти скорошно оздравяване.
Тъкмо преди малко ни се обади кумът ни- и той е болен.Бил е зле 2 дни,сега е по-добре .Има 8 направени теста от началото до сега все отрицателни ,но накрая в завода им спрели да ги тестват, защото все има много болни.Чух се със свекървата,че нали малкия е там-добре са,ходят до къщата ни и обратно,но не се срещат с никой.Ние ще се приберем там за Коледа.
Честит празник на всички,които имат повод за празник!Бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт