Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 951
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета,

Моля за съвет и препоръка. През м. ноември мин. год ме оперериха в болница “ Надежда” за дерматоидни кисти и на 2та яйчника. Мина успешно.Лапароскопия. През м. юни тази година  установиха, че отново кистите са се завърнали и на двата яйчника т.е рецивиди...Предстои ми решение да правя ли втора операция .. не ми дават гаранция, че няма да се появят отново. Някой бил ли е в подобна ситуация..
Мисля да търся и второ мнение - моля препоръчайте ми наистина добър специалист🌷
Аз съм повторно появила се дермоидна киста на десния яйчник. Не мисля, че имаш избор дали да има операция или не, дермоида може да се развива до огромни размери и може да носи риск за здравето. На колко години си и имаш ли деца? На мен също ми казаха, че няма гаранция и ми препоръчаха да махнат целия яйчник. Аз предпочетох да се запази, ако има здрава тъкан, тъй като не съм раждала. Какво ще стане не знам...

# 106
Здравейте, момичета,

Моля за съвет и препоръка. През м. ноември мин. год ме оперериха в болница “ Надежда” за дерматоидни кисти и на 2та яйчника. Мина успешно.Лапароскопия. През м. юни тази година  установиха, че отново кистите са се завърнали и на двата яйчника т.е рецивиди...Предстои ми решение да правя ли втора операция .. не ми дават гаранция, че няма да се появят отново. Някой бил ли е в подобна ситуация..
Мисля да търся и второ мнение - моля препоръчайте ми наистина добър специалист🌷
Аз съм повторно появила се дермоидна киста на десния яйчник. Не мисля, че имаш избор дали да има операция или не, дермоида може да се развива до огромни размери и може да носи риск за здравето. На колко години си и имаш ли деца? На мен също ми казаха, че няма гаранция и ми препоръчаха да махнат целия яйчник. Аз предпочетох да се запази, ако има здрава тъкан, тъй като не съм раждала. Какво ще стане не знам...

Здравейте,
на 22г. съм, нямам деца..
Затова ми предлагат и вариянт за замръзяване на яйцеклетки, защото кистите са и на 2та яйчинка.

# 107
  • София
Здравейте!
Колко дни след лапарото ви дадоха епикризата?
Правена ми е в Майчин дом София.
А цикъла ви закъсня ли след лапарото?
Моя да, вече с 5 дни.

# 108
Здравейте!
Колко дни след лапарото ви дадоха епикризата?
Правена ми е в Майчин дом София.
А цикъла ви закъсня ли след лапарото?
Моя да, вече с 5 дни.

При мен да кажем беше 15 дни от датата на операцията. Но аз бях с коремна.
При изписването ми казаха кога да дойда за епикризата. Ти защо не попита?
Цикъла ми дойде на време при мен. Но лекарите казаха, че може да има и забавяне и подраняване. При всеки е различно.

# 109
  • София
Благодаря!
Попитах опериращия ме доктор и той ми каза,че ще ме уведоми,когато е готова.

# 110
Обикновенно казват като изписват хората.
На коя дата те изписаха?

# 111
  • София
Обикновенно казват като изписват хората.
На коя дата те изписаха?
На 22.10

# 112
На 7 ден ми махнаха конците и тогава ми казаха след 5-6 дни да отида за епикризата.
Аз мисля и друг път съм казвала, че цикълът ми трябваше да дойде 3-4 дни след лапарото и си беше точен и много болезнен.

# 113
  • София
Около 15 дни след лапарото излезе епикризата.
Иначе цикълът ми подрани.
Но в болницата ми казаха, че не могат да кажат, кога ще дойде, при всеки е индивидуално.

# 114

Много време. Я се обади и питай  какво става с тази епикриза.

# 115
  • София

Много време. Я се обади и питай  какво става с тази епикриза.
Епикризата ще я дадат,но болките ми са без промяна след лапарото....Силно се надявах да се повлияят,да се разбере причината,но не...

# 116
Какви болки имаш? Като от цикъл ли? И досега ли?

# 117
  • до най-прекрасния мъж
И моето лапаро мина. Страхът беше повече от всичко останало. Нито упойката беше страшна, нито болката след това беше нетърпима, нито възстановяването до момента е трудно. Най-неприятната част беше ужасното схващане във врата няколко часа след операцията и ужасното подуване в корема. Но те отминаха за 5-6 дни.
Вдигнаха ме 6-7 часа след операцията, на следващия ден ми махнаха катетъра и окончателно ме раздвижиха.  Прибрах се без особени проблеми, единствено трябваше да взема клин, защото дънките бяха точно върху раната на пъпа. За няколко дни вече ставах без особена болка. Единственият проблем ми е умората и това, че не издържам дълго седнала и права. Но това е може би нормално и очаквам да отмине скоро.

# 118
  • София
Какви болки имаш? Като от цикъл ли? И досега ли?
Подобни на тези от цикъл,но по-леки и са нон стоп(от 2 год),както и болка около ляв яйчник и над него,около 4 пръста под пъпа в ляво(от 1 год)
Щом и след лапарото не се изясни причината и не почувствах облекчение,значи.....
Вярвах и се надявах на това,но уви.
Мисля да опитам с иглотерапия след време.За друго не се сещам вече.
Не мога да си представя да живея с тези болки.

# 119
А яйчниците как са ти? Там нямаш кисти, нали?

Общи условия

Активация на акаунт