Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 939
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
И аз имах насрочена операция за петък 30.10 при Попов във Вита за премахване на киста на яйчника. Някой успя ли да се свърже с Вита или лекаря си и да получи информация какво се случва?
И аз съм при него за началото на ноември. Не съм звъняла, но пък при мен простотия след простотия - от днес съм с температура. Моля ако се свържеш да пишеш какво е станало.

# 91
Свързах се днес с регистратурата, казаха че засега нямат информация, че ще се отменят операции, но всичко може да се промени. Обещаха, че ще се свържат с мен, ако има промени, ако не си постъпвам в четвъртък. Не знам това как се връзва със заповедта, която влиза в сила от утре обаче.

# 92
Здравейте,
И аз имах насрочена операция за петък 30.10 при Попов във Вита за премахване на киста на яйчника. Някой успя ли да се свърже с Вита или лекаря си и да получи информация какво се случва?
И аз съм при него за началото на ноември. Не съм звъняла, но пък при мен простотия след простотия - от днес съм с температура. Моля ако се свържеш да пишеш какво е станало.

Вместо да чакаш друг да пише, вземи звънни ти.
Теб не би трябвало да те касае във форума коя потребителка дали и е отменена или не операцията. Гледаш си твоите интереси и лично прозвъняваш. А не да четеш статийки как отменяли и да се тюхкаш.
Ето, потребителката над мен си е направила труда и явно не и е отменена.
Но това на теб как ти помага.
Излишни драми са това.

# 93
Не останах на 100% убедена, че ще има операция, явно всичко се случва в движение и никой не може да ти даде категорична информация какво предстои до няколко дни. Много е изнервящо, но какво да се прави, все пак, ако някой получи допълнителна информация няма да е зле да я сподели 😊 Иначе за самата операция също мога да се включа, тъй като за съжаление това ще ми е втора лапароскопия, първата беше 2015 година отново при Попов във Вита. Кистата беше  дермоидна, сега отново има вероятност да е същата. Някой друг има ли с повторно появила се дермоидна киста?
При първата операция ми запазиха яйчника, но сега е под въпрос дали ще е възможно. За самата операция не мога да кажа, че е нещо много страшно, но първите дни в болницата са си гаднички, особено първата нощ. Болеше ме корема, имах газове, гърлото ме дразнеше и имах схващане в областта на раменете и врата. Не можех да се движа много и да се въртя в леглото. След излизане от упойката треперех и ми беше много студено. На следващия ден станах, махнаха дренаж и катетър и се прибрах вкъщи, там се чувствах по-добре. Няколко съвета, не знам дали е разрешено, но може да си вземете някаква храна, нещо леко, банан дори. Защото бях много гладна след операцията, предния ден почти не си ял, а не ти дават храна в болницата. Може да си вземете някакви бонбонки за смучене за гърлото и ако е възможно не планирайте по-дълго пътуване в дните непосредствено след операцията. Аз живеех много близо до болницата и пак ми беше мъчение, усещах всяко раздрусване, дупка и неравност в корема.
Успех на всички пожелавам и бързо възстановяване!

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 18:23 от Venelina Stoitsova 679796

# 94
Venelina, аз лапароскопията трябваше да я правя март месец. Тогава по същия начин спряха плановите операции, обадих се и от регистатурата ми казаха, че трябва да се свържа с лекаря си. Звъннах на Попов и той ми каза, че са отменени всички планови операции и съответно моята е отменена, да се обадя като свърши забраната. Той нали е малко на настроения, аз не го хванах "на кеф" и побърза да ми затвори. Затова те съветвам да се свържеш направо с него. Иначе аз имам 2 хистероскопии при него. Остана това лапаро, което не знам кога ще се случи поради това, че в момента съм с висока температура. Дори и да стане някакво чудо и да оперира Попов, аз пак ще отложа.
Много благодаря за информацията за  самата операция.

# 95
С температура никъде няма да те пуснат.
По болниците се мерят температурите.
Ходи ли на лекар, знаеш ли какво ти е?

# 96
Venelina, аз лапароскопията трябваше да я правя март месец. Тогава по същия начин спряха плановите операции, обадих се и от регистатурата ми казаха, че трябва да се свържа с лекаря си. Звъннах на Попов и той ми каза, че са отменени всички планови операции и съответно моята е отменена, да се обадя като свърши забраната. Той нали е малко на настроения, аз не го хванах "на кеф" и побърза да ми затвори. Затова те съветвам да се свържеш направо с него. Иначе аз имам 2 хистероскопии при него. Остана това лапаро, което не знам кога ще се случи поради това, че в момента съм с висока температура. Дори и да стане някакво чудо и да оперира Попов, аз пак ще отложа.
Много благодаря за информацията за  самата операция.
За съжаления нямам актуален номер на Попов, за това звъня на регистратура, ако трябва ще ида и на място утре. Иначе следя и сайта на Вита, би трябвало да изнесат някаква актуална информация и там.

# 97
Здравейте,

Миналата седмица ми правиха лапароскопия в Света София. Днес на 7мия ден от операцията отидох за сваляне на шевове в АГ отделението,както ми бяха казала. След като ми махнаха лепенките се оказа,че имам шев само на една от раните?! След като питах дали това е нормашно ми казаха, че може да са оставени така,за да заздравеят самостоятелно. Обадих се и на лекуващия лекар за преглед, тя ми обясни същото. Една от раните,тази която е била с шев е с коричка,но останалите две-не. Раната, която е на пъпа дори ми се разкърви, докато я промиваха и ми се видя доста хубава отворена рана. Казаха че трябва да съм още време с лепенки.Някоя от вас дали е била в такави ситуация?

Благодаря!

# 98
Не знам, но не ми изглежда редно.
Аз бях с лапаро и коремна. Тоест имам 4 дупки  + разреза. На всички дупки си имах шевове.
Жената с която ме оперираха беше само с лапаро и си имаше на всякъде шевове.
Но не съм била в Света София.

# 99
Аз също имах шевове и на трите дупки, но съм чела назад коментари за лепени рани и проблемно зарастване, ако искате върнете се назад в темата.

# 100
Здравейте, момичета,

Моля за съвет и препоръка. През м. ноември мин. год ме оперериха в болница “ Надежда” за дерматоидни кисти и на 2та яйчника. Мина успешно.Лапароскопия. През м. юни тази година  установиха, че отново кистите са се завърнали и на двата яйчника т.е рецивиди...Предстои ми решение да правя ли втора операция .. не ми дават гаранция, че няма да се появят отново. Някой бил ли е в подобна ситуация..
Мисля да търся и второ мнение - моля препоръчайте ми наистина добър специалист🌷

# 101
Здравейте, момичета,

Моля за съвет и препоръка. През м. ноември мин. год ме оперериха в болница “ Надежда” за дерматоидни кисти и на 2та яйчника. Мина успешно.Лапароскопия. През м. юни тази година  установиха, че отново кистите са се завърнали и на двата яйчника т.е рецивиди...Предстои ми решение да правя ли втора операция .. не ми дават гаранция, че няма да се появят отново. Някой бил ли е в подобна ситуация..

Ангел Налбански, работи в Майчин дом:

http://www.angelnalbanski.com/

https://superdoc.bg/lekar/d-r-angel-nalbanski-dm-6778

Ако отидете при него, а при всеки друг специалист, де, занесете диска със сниманата лапароскопия, снимки, с които разполагате, и епикриза, с която са Ви изписали. Ще се спести време и вероятно ще се даде по-адекватно второ мнение.

# 102
Здравейте, момичета,

Моля за съвет и препоръка. През м. ноември мин. год ме оперериха в болница “ Надежда” за дерматоидни кисти и на 2та яйчника. Мина успешно.Лапароскопия. През м. юни тази година  установиха, че отново кистите са се завърнали и на двата яйчника т.е рецивиди...Предстои ми решение да правя ли втора операция .. не ми дават гаранция, че няма да се появят отново. Някой бил ли е в подобна ситуация..
кой доктор ви оперира? Бих отишла отново при него, рецивида не зависи от доктора, а от организма и той най-добре знае какво, как и защо е направил. Направих грешката за 2ро, 3то мнение и останах разочарована, объркват те тотално.

# 103
не знам дали е разрешено, но може да си вземете някаква храна, нещо леко, банан дори. Защото бях много гладна след операцията, предния ден почти не си ял, а не ти дават храна в болницата.

Нямам такава операция, но след секцио не ми даваха да ям, докато не започна да изпускам газове. Смятам, че важи за всички коремни операции

# 104

Нямам такава операция, но след секцио не ми даваха да ям, докато не започна да изпускам газове. Смятам, че важи за всички коремни операции

Операцията ми почна в 9 сутринта. Продължи три часа почти. После в интензивното, не съм ставала естесвено, не съм пила и вода. Помолих за напоена марля да си избърша устните. Ама се изхитрих и изтисках водата. За малко да повърна. Но не стана. Кой знае какви болки щях да получа. На другия ден ни закарах в стаите и ни казаха да почваме да пием вода по-малко и никакво ядене, докато не пръцнем. Иначе и преди това имах газове и къркорене в червата, но не смеех да хапна нищо докато не пръцна. Два пъти пръцнах едно стабилно и почнах с малко кисело мляко.
Знам че важи за всички коремни.
После не са ми казвали да пазя някакъв режим, та си минах на моя след изписването.

Общи условия

Активация на акаунт