Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 951
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Днес ми е 4 ти ден от лапарото.
Болките от разрезите вече почти изчезнаха.
Чувствам се добре,Ноо дискомфорта който имах 1 год и пол.преди лапарото и заради който се реших на лапаро пак е на лице....(усещане за предменструални болки и болка към левия яйчник)
Доктора ми беше казал,че след лапарото,след като отстрани кистите,този дискомфорт ще изчезне и аз силно се надявах на това.
Е да,но не е изчезнал.
Дали е още рано за изводи не знам.
Трябва да ми дойде цикъла чак към 7 ми ноември,а в момента имам точно предменструални болки+ болки в левия яйчник.В дясно също е махната киста,но там болка няма.

Доколкото знам е възможна промяна в цикъла и при лапаро и при коремна операция.
Обади се на лекаря да го питаш защо имаш болки.

# 76
И на мен ми предстои... Миома, а при последния преглед бонус - киста... Много ме е страх, но вече няма накъде. Постоянно имам зацапвания, адски обилен цикъл... Дано да не отменят плановите операции, да идва и да се свършва. Много се надявам всичко да е наред, че не съм и раждала. Във Вита ще съм при Попов...

# 77
И на мен ми предстои... Миома, а при последния преглед бонус - киста... Много ме е страх, но вече няма накъде. Постоянно имам зацапвания, адски обилен цикъл... Дано да не отменят плановите операции, да идва и да се свършва. Много се надявам всичко да е наред, че не съм и раждала. Във Вита ще съм при Попов...

Няма да се плашиш излишно. Това е нещо през което трябва да преминеш.
Аз също отлагах много време от страх от операции и упойки. А и можеше да отлагам, докато не стана положението не много розаво.
Планирах лапаро, но стана коремна. Ама карай. Сега ще седя повече време вкъщи да се възстановя.
Мислех си да мине операцията, мислех че това е най-страшното. Да ама не.
Страшното беше като отивах към операционната. Нали съм кифла. Дадоха ми кислородец и не усетих кога съм заспала. Не знам от него ли или вече са ми сложили упойка венозно. И сякаш след миг се събудих. С болки. Да, боли. Но се издържа. После вече като се раздвижих първия ден беше най-гадно. Втория имаше слабо облекчение и сега съм вече по-добре.
Та стискам ти палци операцията да ти е лапаро, щото си нямаш на идея колко е неприятно коремната.

# 78
  • София
От моята лапаро мина месец, но все още понякога ме боли в дясно, където беше кистата. Напоследък май не усещам, но след лапарото си усещах болката. Даже питах Попов, защо все още ме боли, той ми каза, че нямало от какво. Нали не е от много обяснителните....
Според мен, с времето болката минава, все пак е имало киста, махнали са я, имало е раничка и като зарасне, нещата отшумяват.
При коремната операция си е по-гадно, но аз съм с две раждания секцио, преживява се, а и с бебе не е по-лесно.
Важното е да ни минат оплакванията.
При мен се оказа параовариална киста, около яйчника, а не в него, която си нося от поне 6 г. Тогава е била 4 см, даже съм я забравила, имах раждане и преди 2 г. нараства до 7 см, усуква се около яйчника и много започна да ме боли, но съм почакала доста. А всички лекари, дори и Попов, я виждаха като киста в яйчника и чак на лапарото се е установило, къде е точно.
Сама си навързах нещата, както и по документа от операцията.

# 79
  • София
Дано и при мен с времето да отшуми тази болка към яйчника.
Но в дясно също имах кисти и то 2 и там са отстранени,а не ме боли грам сега.
Странното е,че след като се събудих след операцията,а и през следващите 2 дни,болка в ляво нямаше.Даже си казах-"Ей,най после е изчезнала тази гадна болка!"Дори ме болеше леко в дясно.
А сега-болка в ляво(каквато имах преди лапарото)и без болка в дясно.
Силно се надявам да настъпи промяна.
Все пак главно заради тази болка направих лапаро.

# 80
Доктора каза, че планира лапаро, но то никога не се знае. Страх ме и от упойката, че хич не се разбираме с анестезията... Но, няма как, ще стискам зъби. Колкото повече наближава, толкова повече се филмирам.

# 81
То и при мен каза, че иска с лапаро.
Колко голяма е миомата?
Защо не се разбираш с упойките? Какво ти става от тях?

# 82
Колко голяма е миомата?
Миомата ми е 4/4 и киста 5/4. От упойките излизам трудно, много ми се вие сват, със седмици... Но аз сега няма да се оперирам. Спират плановите операции. Това е второ отлагане на операцията ми. На ръба съм на нервна криза, защото знам че ще трябва да продължа да търпя болки и кръвоизливи. Вече нямам нерви Cry

# 83
Сигурна ли си, че ги спират? Лекаря ли така ти каза?
Едва ли е във всички болници? Ориентирай се към друга.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 00:01 от Елора

# 84
Излезна нова заповед на министъра на здравеопазването от тази вечер.Спират плановите операции в градовете с висока заболеваемост.София е сред тях.И моето лапаро се отлага за втори път.Беше за Понеделник.Вчера и днес бях на консултации, изобщо и аз нямам думи вече . Утре ще звъня да питам, но като гледам надежда няма🙄

# 85
Ужас. Значи хората трябва да чакат да станат много зле за да се оперират.
Извадила съм късмет значи. Че аз все отлагах.
Дано да не продължи тази глупост дълго и отменят заповедта.

# 86
  • София
Ох, ужасно е това със спирането на операциите! А човек, като е зле....
Добре, че при мен мина, отлагах го много време и март не можах да се оперирам заради пандемията.

# 87
Колко голяма е миомата?
Миомата ми е 4/4 и киста 5/4. От упойките излизам трудно, много ми се вие сват, със седмици... Но аз сега няма да се оперирам. Спират плановите операции. Това е второ отлагане на операцията ми. На ръба съм на нервна криза, защото знам че ще трябва да продължа да търпя болки и кръвоизливи. Вече нямам нерви Cry

Ако имате кръвоизливи, това може да бъде счетено като спешност. Плановите може и да се отменят, но спешните няма как!

# 88
Добра идея.
_Runaway_, звъни си на лекаря и му обясни.

# 89
Здравейте,
И аз имах насрочена операция за петък 30.10 при Попов във Вита за премахване на киста на яйчника. Някой успя ли да се свърже с Вита или лекаря си и да получи информация какво се случва?

Общи условия

Активация на акаунт