Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 013
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте дами и аз се оперирах преди 4 месеца и ми земаха едната траба с яйчника тоест на мен ми казаха че не са видели яйчник там и както и дае сега сам със един яйчник и траба но имам още тъпи болки в мястото на взетия яйчник

# 211
Здравейте,

Да дам и аз малко информация за статистиката:

1. д-р Цветков
2. София
3. Надежда
4. ЗК+1300
5. Доволна съм във всяко отношение.
6. Премахнати тръби (запушени+сраствания+хидросалпингс )

Успех на всички Simple Smile

# 212
Здравейте момичета, втори ден след лапароскопия вдигам температура 37'6, нормално ли е? Утре ще звънна на лекаря си, но до тогава ще се радвам на мнения. Благодаря

# 213
Silvenceto1,  докторът ми каза, че е нормално следващите дни да прокървя (както и се случи), а ако вдигна и поддържам температура да се обадя.
Вероятно ще те извика за преглед или да ти изпишат АБ или нещо такова.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 21:14 от Африкана

# 214
  • София
Не знам за какво ти е правена лапароскопия, на мен ми махаха миоми и имах може би 4 дена температура след операцията, като първия ден вечерта вдигнах 38 градуса и ми сложиха само парацетамол венозно, антибиотик не ми изписаха, казаха, че няма нужда и било нормално.

# 215
  • до най-прекрасния мъж
Моето лапаро беше диагностично, с проверка на тръби и отстраняване на малък миомен възел, който са видели по време на лапарото. Т не съм вдигала, но ми вливаха Парацетамол, имах инжекции някакви, също и АБ венозно 1 или 2 пъти за 1 денонощие, не помня точно.

# 216
Благодаря ви момичета за отговорите. Отстраниха сраствания и кисти. Аз също имах антибиотици в клиниката в деня на лапаро и след нея, но нищо не ми изписаха за в къщи. Ще звънна утре за всеки случай.

# 217
Здравейте момичета.Споделете какво ще ни е най-необходимо да носим със себе си в болницата

# 218
Изцяло зависи от това в коя болница ще си.
Аз лично бях в Щерев.Взех си една чанта с боклуци и си върнах всичко недокосвано🤭
Единственото, което използвах беше телефона и зариядното за телефона,четка за зъби, за коса и паста за зъби.Книжка, ако имаш желание да четеш.И роклята, която си бях купила за изписването, защото нямах свободни дрехи, а да си обуеш дънки, върху подутия корем е абсурд.Иначе в самата болница даваха всичко.Нощници, чехли, кърпи, халат, ако се разхождаш в коридора.Вода докато си в реанимацията.Храна каквато и когато може да ядеш.Дамски превръзки също даваха.
Ако искаш за по-сигурно си подготви и тези неща, ако нямаш изрично инфо, че ще ги получиш там.

# 219
Аз си носех в сак чехли, кърпа, халат, сухи и мокри кърпи,
 тоалетна хартия, четки за зъби и коса, превръзки, пижама, вода. Бих казала да си вземете 2 пижами/ ношници  (нещо удобно) и повече вода. Аз си заминах по пижама беше пълен абсурд да обуя нещо друго. И да не е лошо, ако сте сама в стая да имате книга или списание.

# 220
Аз също си тръгнах по пижама, просто нямах време да се преоблека, докато ми казаха че мога да си ходя и вече бях със сака на вратата. Аз си носих таблет и флашка с филми, защото предположих, че няма да ми е до четене. Лукчета си носих по препоръка на приятели и слушалки с музика, които ме спасиха в реанимация, където се оказахме едновременно 5 жени, всяка си охка и пъшка, едната хъркаше като луда и веднага щом отворих очи и можех да говоря помолих да ми ги подадат от чантичката.

# 221
  • до най-прекрасния мъж
Аз носех джапанки, нощница, хавлийка за ръце и лице, 2 чифта резервно бельо, несесер с тоалетни принадлежности, сухи и мокри кърпи, лукчета, телефон и зарядно, превръзки, бутилка 1.5 л с вода и 2-3 банана. Нощницата не ми разрешиха да ползвам, дадоха ми тяхна. Резервното бельо не ми потрябва, защото до изписването лежиш по нощница, с катетър и пелена+огромна превръзка. Бананите си ги върнах, имаше достатъчно храна предвид състоянието. Най-полезна ми беше водата, защото до сутринта не трябваше да ставам сама. И мокрите кърпи, с които се обтрих преди сън, защото няма как да се измиеш.
Сега, ако се наложи, бих сложила в багажа рокля или клин и туника. С дънките си беше зор прибирането, защото копчето е точно на раната на пъпа, като седнеш в колата. А и коремът е подут и като цяло е добре да си с нещо широко, за да не усещаш дискомфорт.

# 222
Момичета, лукчетата защо са? И какво си носихте като храна?

# 223
Лукчетата са заради тръбата, която ти слагат в грърлото повреме на операцията(Ендотрахеална интубация, ако не бъркам).
Но аз лично никакъв дискомфорт не съм имала.
Храна не мисля, че е добра идея да си носим сами.След лапарото има строго определени правила какво и колко може да се яде за наше добро!Моята операция беше следобяд.След нея ми даваха само вода.На другия ден на закуска чай с малко захар.После не помня кога ми дадоха на няколко пъти пилешка супа и накрая обикновени бисквити, преди да ме изпишат.
Това не е от икономия.Момичето, което беше с мен в стаята имаше само хистеро и и носеха картофени кюфтенца, палачики и какво ли не.
Но както се изрази дамата, която отговаряше за храната, аз съм с друга операция и за съжаление ще мизерствам:joy:

# 224
  • до най-прекрасния мъж
Заради интубацията дразни гърлото. Лукчето облекчава. Храна дават достатъчно. Така или иначе няма да имаш апетит, като те изкарат. След няколко часа разрешават по глътка вода заради упойката. А после захранват за вечеря, ако всичко е наред с теб. Тази имах няколко бисквити с кисело мляко и глад не съм изпитвала. Добре ми дойдоха и достатъчно. После чак на закуска дадоха 2 филийки с масло, конфитюр, колбас и чай. Пак достатъчно. За обяд дават супа, каквато си избереш от меню.

Общи условия

Активация на акаунт