Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 010
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Благодаря ти Елора, ще започна да го промивам със спирт.
Явно и при мен не е било много лесно, уж една миома беше, после се оказало, че са 4, имам цели 5 дупки на корема.

# 196
Аз ползвах кислородна вода, защото спирт ми дразнеше.

# 197
Благодаря ти Елора, ще започна да го промивам със спирт.
Явно и при мен не е било много лесно, уж една миома беше, после се оказало, че са 4, имам цели 5 дупки на корема.
Уау, 4 миоми и са успели. Браво.
При мен една голяма 7/7 някъде. Но много стара и твърда. С лапарото са успели със зор половината да махнат, после станало невъзможно и отворили. Почти 4 часа била операцията. Освен коремната рана си имах и 4 дупки от лапарото.
На бутилката ми пише етилов спирт. В аптеката казах спирт за промиване на следоперативни рани.
Имало и някакви спрейове за рани. Уж заздравявало по-бързо и помагали да нямало белези, ама така и не си купих. Не ме вълнува особено белега. Ама ти си с лапаро, не ти трябва спрей. Белег имам единствено там, където е бил дренажа. Едната дупка от лапарото над пъпа вляво при мен не иска да заздравява. Абе заздравява, ама бавно. Другите вече не си личат въобще.
Интересно ми е,че белези не ме вълнуват, защото 45 кила свалих преди време и имам стрии. Стриите ме дразнят, но белези не Grinning

# 198
Аз се пръсках няколко дни с цикатридина за белезите уж. Вече почти нямам белези точно една година след лапарото.

# 199
Абе лапаро и коремна са различни неща.
Съмнявам се при коремна рана да помогне и после да няма белег.

# 200
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм също след лапаро. Всяка вечер след баня задължително промивах и сменях лепенките. Единствено първата вечер след лапарото не, защото бях в болница с катетър. Всички рани заздравяха много бързо, но на мен ми препоръчаха дишащи лепенки. На 20ти ден паднаха коричките и махнах лепенките. Но докторът ми се скара, трябвало след сваляне на конците веднага да ги махна. Сега имам тъмни петна там, където са били лепенките. Дано изсветлеят скоро, защото от лепене и разлепяне ми се беше изнежила кожата.

# 201
Здравейте, момичета! Изчетох доста от старите теми, но с проблема, който ме интересува са малко и много стари коментарите.
Преди три години ми е правена лапароскопия с цел диагностика и отстраняване на полипи в Плевен при Горчев. Сега от около седмица имам пролапс на матката, излиза от влагалището. За Горчев най-близкия свободен час е март месец. А тежестта и дискомфорта са сякаш си с обилен цъкъл и ако чакам до март мисля, че нещата доста ще се влошат.
Има ли някой, които е правил лапароскопия с цел повдигане на матка?
Всякаква информация за лекари, справили се с такъв проблем би ми била от полза!

# 202
Здравейте ! В Света София някоя от вас правила ли си е лапароскопия.Ако може отзиви и при кои лекар 🙂

# 203
Здравейте,
Четох много и различни мнения за д-р Ангел Налбански. Предстои ми преглед при него, а впоследствие вероятно и лапароскопия. Имам запушване и на двете маточни тръби. В Щерев направо казаха, че ще ги махнат. Затова търся второ мнение при добър специалист. Ще бъда благодарна на всеки, който сподели положителни резултати от личен опит.

# 204
Запиши си час при др. Калчев. Той е много добър оператор, лично знам за момичета, на които е оправил тръби и са забременяли 2 месеца след операцията. Тръбите са много тънки и много внимателно и прецизно трябва да се работи по тях. По тази причина май на повечето места направо ги махат, защото дори след операция не е гаранция, че ще "вършат" работа, така да се каже. Не само яйцеклетката преминава през тях, там се извършва самото оплождане и първите няколко дни, преди да стигне до матката, оплодената яйцеклетка оцелява ако условията в тръбата са благоприятни (има някакви властинки или нещо подобно, които един вид "хранят" оплодената яйцеклетка) Така, че не е просто премахване на запушванията/срастванията, а си трябва прецизна работа.

# 205
  • София
Др.Калчев преглежда ли все още,ако не се касае за инвитро?
Прави ли лапароскопия?

# 206
Др. Калчев не се занимава вече с инвитро. Да, прави лапароскопии. Преглежда в МЦ Сигридов. Там прави процедура за проверка на тръбите и офис хистероскопия. Ако се налага лапароскопия, мисля че в болница Щерев ги извършва.

# 207
AlisonParker, благодаря.

# 208
Аз съм една от забременелите след операция на тръби при др. Калчев! Страхотен оператор, държи да направи всичко възможно преди да се стига до премахване на тръбите.

# 209
  • София
Аз съм една от забременелите след операция на тръби при др. Калчев! Страхотен оператор, държи да направи всичко възможно преди да се стига до премахване на тръбите.
А когато не става въпрос за проблемно забременяване,а за неустановена хронична болка около яйчника,продължаваща и след направено лапаро,добър ли е?
Дали може да ми помогне?

Общи условия

Активация на акаунт