Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 004
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
Онзи ден гледах онлайн лекция на д-р Магунска и д-р Ковачев. Много ми хареса. За пръв път чух за интравагинална интервенция, при която не се ползвал газ. Но как се преценява...Знам, че при него е мисия невъзможна да се запишеш, а при Магунска как ли е, имате ли отзиви?

# 181
Предполагам, че говориш за Калчев, не за Ковачев.🙃
Калчев работи вече в новия център на Сигридов.Не е мисия невъзможна да запишете час.Обявяват някаква дата на която записват за следващия месец.До колкото четох коментари в рамките на деня, ако звъннете часове има.
На мен той ми прави класическо лапаро и хистеро края на октомври, докато работеше още в Адела. Операцията ми беше в Щерев, защото класическото лапаро го прави там заради реанимацията.По"спешност" защото и тогава бяха забранени плановите операции.
При мен въпросната трансвагинална лапароскопия не беше възможна, заради позицията на матката ми, която е обърната и е застанала точно по някакъв начин, по който му пречи на инструментите.
Имам си своите забележки към него, но от операцията съм доволна.След това я гледа друг репродуктивен специалист и хирург от конкурентна клиника, които на няколко пъти повтори много добра работа, факт.Почти изцъка с език😂

# 182
Кактусче, аз бях със запушени тръби и две неуспешни процедури инвитро. Оказа се, че съм имала големи сраствания и се е наложило да ми прекъснат и двете тръби но те си бяха запушени, тьй че не го приемам много зле. Ще пишат май нещо за киста, още не е готова епикризата. Болничен три дни и домашен 30 дни ми дадоха.
Много ти благодаря 😊
Пожелавам ти бързо възстановяване и през новата година едно хубаво бебче, пък може и две 😁
Весело посрещане на празниците!

# 183
Предполагам, че говориш за Калчев, не за Ковачев.🙃

Леле, да, извинявам се.
Какви забележки имаш?

# 184
Не се отнасят към оперативната му дейност,затова не съм го споменала.Посерщавах го като репродуктивен специалист, но така или иначе, той вече с това не се занимава и се насочи само към операциите .🙂
Беше хванал много дини под една мишница преди това.😂

# 185
Малко ме стъписа преглед 180 лв, ама като казвате, че е толкова добър...

# 186
Аз не съм ходила в този център и не съм плащала такава сума за преглед при него.Ако ме питате и мен е безбожоно скъпо, направо бях втрещена като разбрах с какви цени работят.Колкото и да е добър е много....
Каквото и да решите ви пожелавам успех.За други не мога да дам мнение, защото само при него съм се оперирала , засега.Късмет🍀

# 187
Представям си колко ще е операцията....

# 188
Не сте плащали такава сума, защото вече сте били негова пациентка в миналата клиника. Първичният преглед при др. Калчев е 180 лв, после вече става 120 лв. За другите процедури, които се извършват в центъра, също има ценоразпис на сайта. Мисля, че само манипулации под упойка в момента са спряни. (Например, преди 2 дни е махал полип на пациентка в кабинета си, без упойка. Жената беше писала във фейсбук групата.)

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Всичко планирано е спряно, но си намират начини да мине по спешност. Някои състояния, макар и планирани, не са за отлагане. Например, ако една жена трябва да направи диагностично лапаро и от това зависи започване процедура по инвитро, няма за кога да отлага. Тя тази корона може да не си иде още 5 години, а годините вървят, времето не спира. Има жени, за които близките месеци са последен шанс.

# 190
Да да, не съм уточнила, не съм плащала защото ходех при него в Адела, там ценоразписа беше различен.Операцията, понеже ми е правена в Щерев съм плащала по ценоразписа на клиниката там.1900 някъде , но за калсическо лапаро + хистеро.Ще излъжа колко беше само за лапарото, понеже си хвърлих касовата да кажем около 1300 класическо лапаро.
Правена ми е след като спряха плановите, както казах "по спешност".
Имаше много други като мен.Не разбирам какво налага в специализирана АГ клиника да се спират планови операции.Нито лекуват болни от Ковид там и на всички искат ПСР преди операцията.Аз забравих вече ,че съм оперирана, още хиляда неща по лечението ми свърших от тогава, ако чакам короната да мине може да ми мине и репродуктивната възраст до тогава🙄

# 191
Ами не знам, няколко жени бяха писали, че им е казал да чакат. Явно не всички могат да се пишат "спешни" 🙄🙄 Сигурно той преценява. Иначе си е пълна глупост, изобщо каквито и да са операции, да бъдат спирани 😡

# 192
По скоро не е той, а болницата където ще оперира.В Щерев тогава си бяха поели риска да пишат всички, че сме "спешни", но аз съм оперирана буквално в първия ден в който влезе в сила забраната.До последно треперих, че ще ми звъннат предишния ден вечерта и ще ми кажат отлага се.Че ще отида на регистратурата и ще ме питат къде съм тръгнала...Наливах се предишния ден с някаква ужасна течност за промивка на червата, почти се разревах докато я пиех и ако ми бяха казали след това, че няма да ме оперират и наново трябва да я пия сигурно щях да се спукам да рева....

# 193
  • София
Здравейте момичета, вчера ми махнаха конците след лапароскопска операция за премахване на миома.
Дупката в пъпа не ми изглежда много добре, доста е зачервено мястото и има някакъв лепкав секрет.
Още докато бях с водонепропускливите лепенки и на това място се виждаше, че лепенката е попила нещо.
Вчера само ме намазаха с нещо на йодна основа и сложиха дишащи лепенки, като казаха вечерта ако се изкъпя да ги махам, ако не най-късно сутринта.
Незнам, не ми изглежда нормално, с какво да го подсушавам и промивам?

# 194
Здравейте момичета, вчера ми махнаха конците след лапароскопска операция за премахване на миома.
Дупката в пъпа не ми изглежда много добре, доста е зачервено мястото и има някакъв лепкав секрет.
Още докато бях с водонепропускливите лепенки и на това място се виждаше, че лепенката е попила нещо.
Вчера само ме намазаха с нещо на йодна основа и сложиха дишащи лепенки, като казаха вечерта ако се изкъпя да ги махам, ако не най-късно сутринта.
Незнам, не ми изглежда нормално, с какво да го подсушавам и промивам?
Аз съм с лапаро, но премина в коремна.
И при мен пъпа беше много зле. Три лепенки сменяха и все имаше нещо попито. Нормално е.
Казаха ми всички рани да ги промивам със спирт.
Медицински спирт -от аптеката се взима.

Общи условия

Активация на акаунт