Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 076
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета, претърпях лапароскопия при д-р Христов в болница Надежда. Всичко мина чудесно, с изключение на леките неразположения от упойка, шевове и тн,както всички сте описали . Исках да попитам колко време след лапарото ви казаха,че трябва да пазите диета? Моята беше на 28.06, вече съм ходила до тоалента Simple Smile
Чак диета не, но поне седмица по-леки храни докато се нормализират червата. След това както сте се хранили до сега. Поне при мен беше така и не е имало проблем.

# 331
На мен ми казаха по-лека храна само докато отида поне два пъти нормално до тоалетна. После си хапвах всичко.

# 332
Здравейте!
След седмица ми предстои Лапаро и честно казано съм притеснена,което предполагам е нормално.Искам да попитам къде точно правят дупчиците,защото чета,че едната е в пъпа,а това доста ме притеснява,тъй като в моя имам доста голяма брадавица.Та мисълта,че може да я наранят и да стане някоя инфекция не ми дава мира.
Също така в листчето с препоръки имам и слабително за вечерта преди лапарото.Вие какво вземахте?
Благодаря предварително и се надявам страховете ми да са неоснователни,а просто плод на богатото ми въображение 🙂

# 333
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам 3 дупчици - едната е точно в пъпа, на долната му стена отвътре на ръбчето. Другата е под нея на 4 пръста надолу, а третата ми е в ляво ниско долу около яйчника. На някои правят и четвърта ниско вдясно около другия яйчник. При мен явно са видели каквото им трябва през тези три и четвърта не се е наложило да правят. За брадавицата не се притеснявай, лекарите ще преценят къде да срежат, за да не я засегнат. Те разрезите са много мънички, около 1 см е всеки, не си представяй някакви големи дупки.
Слабително не са ми давали, само казаха да спра да се храня до 20 ч и да не пия вода след 24 ч. Това е заради упойката. Аз така или иначе си посетих ВЦ сутринта. А там само ми направиха вагинална промивка и никой дума не отвори за слабителни.
Не се притеснявай, зора е да влезеш в операционна, после е лесно. Така бързо ще те приспят, че нищо няма да помниш и няма да има за кога да се притесняваш.

# 334
Нормално е да се притесняваш, няма нищо страшно. Аз имам 4 дупчици на пъпа и три по надолу. Вече година и половина по-късно почти не се забелязват.
Разхлабително ми дадоха те, беше някакво сладко сиропче, друг е въпроса колко ми помогна то.

# 335
Здравейте!
След седмица ми предстои Лапаро и честно казано съм притеснена,което предполагам е нормално.Искам да попитам къде точно правят дупчиците,защото чета,че едната е в пъпа,а това доста ме притеснява,тъй като в моя имам доста голяма брадавица.Та мисълта,че може да я наранят и да стане някоя инфекция не ми дава мира.
Също така в листчето с препоръки имам и слабително за вечерта преди лапарото.Вие какво вземахте?
Благодаря предварително и се надявам страховете ми да са неоснователни,а просто плод на богатото ми въображение 🙂

Аз имах три дупки. Едната беше на пъпа, но не точно в средата му, а в долната му част и повече към повърхността, а не навътре. За брадавицата няма нужда да се притесняваш, те ще го измислят. Само им кажи, че имаш за всеки случай. Те ще я видят и сами според мен.. В операционната ламптата е огромна и много силна. Аз до сега толкова голяма и силна лампа не бях виждала.
За слабително аз си взех „X prep“. Имах и прахчета като резерва, но сестрата препоръча да си ипия X prep-a.
Не случайно има няколко коментара, че операцията е по-лека спрямо очакванията. Два пъти са ми вадили оперативно мъдрец и с мъдреца беше доста по-гадно. Не се притеснявай! 😊

# 336
Аз също имах три дупки: една в пъпа, двете около яйчниците. Важно е да си носите широки дрехи. При мен поне беше невъзможно да сложа дънки или други по-стегнати дрехи. Операцията ми беше зимата, изписаха ме в снега с клин и туника Simple Smile
Самата операция е лека, аз още същата вечер си бях в стаята, не съм лежала в реанимация повече от 4-5 часа. На мен ми махнаха и двете тръби. По-неприятно беше подуването на корема, който не спадна доста време, както и болката в рамото.

# 337
Не се тревожи и притеснявай, всичко ще мине и ще замине. Аз имам 3 разрезчета и 1 по-голям разрез. Според мен зависи какво ще ти правят. На мен ми махаха миомни възли. Единия е в пъпа, не знам как са го направили, но изобщо не личи вече (минали са 2 месеца от операцията). Не се притеснявай за брадавицата, ще я видят и преценят. Аз имам голяма бенка на корема, не е засегната макар да е много близо до единия от разрезите. За очистително взех X-prep, представлява много сладък сироп.
Опитай се да не го мислиш и да останеш спокойна, за да можеш да почиваш и спиш преди операцията.

# 338
Здравейте!
Лапаро какво? Лапароскопия или лапаротомия ? Simple Smile
Зависи и за какво ще ти я правят. Ако е диагностична можеш да се прибереш и същия ден, обаче ако ще правят майомектоми или хистеректомия е съвсем друго.
Колкото за брадававицата, все пак хирурзите нито са слепи, нито пък глупави.

# 339
Благодаря за инфото момичета!
Лапароскопия с цел диагностика ще ми правят. Имаме три неуспешни инвитро опита.
Савова,знам,че не са слепи,нито пък се съмнявям в капацитета на лекарите,като всеки нормален човек имам своите притеснения и страхове!Благодаря все пак!

# 340
Благодаря ви момичета за отговорите.  Аз също имам 3 дупки, една в пъпа и две около яйчниците. Трети ден след лапарото съм и все още не мога да вървя изправена. На вас колко време ви отне да се движите нормално Simple Smile И колко време след лапарото имахте зацапване, при мен има на ден по някакви леки алени петънца по превръзката, но не са спрели?

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 22:25 от emetoem

# 341
На мен 5-6 дни.

# 342
  • до най-прекрасния мъж
В деня след лапарото ме изписаха и вече ходех изправена. В болницата на 6тия час ме вдигнаха за кратко раздвижване. До вечерта ставах край леглото. На следващия ден вече си ме раздвижиха окончателно. Отидох на кардиолог и се прибрах нормално. Единствено, както са казали, вземи си нещо широко, че с дънки копчето убива точно на разреза в пъпа и не е особено комфортно. Аз се возих с разкопчани дънки до вкъщи.
G.Savova, напоследък влизаш с доста остри коментари в теми, свързани със здравословни притеснения на момичетата. Моят съвет е да смекчиш тона. Без това повечето са притеснени и изплашени, не им помагаш, а дразниш с коментари, които са неуместни и на моменти язвителни!

# 343
Аз бях в болницата 2 дни само по пижама. С пижамата си тръгнах от болницата и вкъщи бях 5 дни само по пижама. Не можех да си помисля дори за дънки.

# 344
Да и имам притесненията да не и срежат брадавицаа в пъпа! Говорим за лекари бе номичета, не за касапи! Хората са учили не знам колко години и са се сблъсквали с какви ли не проблеми, а вие тук за една брадавица 5 страници. Има си начин за всичко. Ако трябва ще сложат порта малко по нагоре, или по- надолу. Никой няма да направи нещо с което да и навреди на брадавицата! На нейно място бих потърсила информация какво е диагностична лапароскопия.

Общи условия

Активация на акаунт