Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 061
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
  • до най-прекрасния мъж
Доколкото чета, момичето точно това прави. Не хвърля боб, а пита в подходящата тема на форум, в който се предполага, че има хора минали през това. И очаква помощ, а не назидание! Щом проблемът й ти се струва маловажен, подмини. Отново повтарям - с нищо не помагаш, само си упражняваш острия език. Ако за теб това е нищожен проблем, за момичето е важен и притесненията й са основателни за нея си.
Не са ти на място мненията и не е това начинът, спри се!

# 346
Савова,знам касво е диагностична лапароскопия.Ако си прочела внимателно поста ми,щеше да видиш,че се притеснявам дали не биха я "наранили".Хора са,всеки прави грешки!И да,притеснено ми е,ако на теб страховете ми ти се виждат неоснователни,а поста ми глупав-просто подмини! От много "прехвалени" и "квалифицирани" лекари съм в това положение-коремна операция с 10 шева!
Неоснователно нападателна си,но явно не е лично,защото си такава във всички теми,в които те чета!
Благодаря на всички отзовали се момичета 🙂💖

# 347
Здравейте, и на мен ми предстои евентуална Лапароскопия заради една киста 5,5 см , при която няма единодушно мнение дали е ендометриозна или дермоидна. Има две контроверсни мнения, че трябва да се оперирам, а другото е, да се опитвам да забременея с нея без операция, тъй като операцията намалявала яйчниковия резерв.. Не съм взела окончателно решение все още, но повече клоня май към операцията, въпреки че съм ужасена и стресната от това, което би ми предстояло - като евентуално премахване на целия яйчник...четох много по темата и знам, че и това е възможно
Тъй като живея в Германия и съм сама с мъжа ми ще ми е от полза, ако някой може да ми отговори на няколко въпроса, защото нямам наблизо приятелка, на която да споделя или попитам...
Първо разбрах, че се слага катетаър, от което направо се ужасявам. При вас след упойката ли ви го сложиха или преди това и ...изпитвахте ли силни болки, и дискомфорт от него? След операцията кога се сваля този катетър...и имахте ли проблеми след това с уринирането? Нещо много съм се разтревожила заради този катетър...
и другото, което ме притеснява е ...след колко време евентуално човек може да се изправи и да ходи нормално...след тази операция? Знам, че е индивидуално, но все пак...ако може да ме ориентирате? 
И за забременяването след това..колко време трябва да се чака? 3 месеца или повече?
Блгодаря на всички, които биха се отзовали.

# 348
AvaDavina През февруари ми правиха лапароскопия за отстраняване на ендометриозна киста . Около година и половина опитвах да забременея с нея , но не се получи . Катетъра са ми го сложили след упойката . Махането му не боли , просто е неприятно . Казаха ми ,че можем да започнем опити за забременяване един месец след операцията . За съжаление за момента все още не се получава.
Успех !

# 349
Катетъра на мен лично не ми е бил абсолютно никакъв проблем.Сложили са го след упойката, не ми е създавал дискомфорт, не ме е боляло нито когато го махнаха, нито след това.Недейте да се настройвате предварително.С всяко нещо може да има усложнения, но не всички се случват накуп и задължително точно на нас😁
Като се връщам назад, моето лапаро мина леко . Много трудно се раздвижих, защото при всеки опит да стана ми се завиваше зверски свят и ако не беше сестрата щях да свърша на пода.Връщаше ме да легна, пак опитвахме и така , накрая се получи.Каза, че съм една от специалните и пациентки,на които трудно им се получава, но се справихме с общи усилия 😊Страховете са много, но повечето се оказват неоснователни накрая.

# 350
Савова,знам касво е диагностична лапароскопия.Ако си прочела внимателно поста ми,щеше да видиш,че се притеснявам дали не биха я "наранили".Хора са,всеки прави грешки!И да,притеснено ми е,ако на теб страховете ми ти се виждат неоснователни,а поста ми глупав-просто подмини! От много "прехвалени" и "квалифицирани" лекари съм в това положение-коремна операция с 10 шева!
Неоснователно нападателна си,но явно не е лично,защото си такава във всички теми,в които те чета!
Благодаря на всички отзовали се момичета 🙂💖
Ти колко шева искаше? Joy
И пак ти казвам докторите не са слепи! И пак да повторя порта може да се сложи по- нагоре, или по -надолу от брадавицата! А аз даже бих поискала да ми я махнат.

# 351
Савова,неспасяем случай си😁

# 352
zlatinaas, goldfinch,
Сърдечно ви благодаря за отговорите!!! Малко се поуспокоих. Дано не съм прозвучала много параноично!

# 353
Савова,неспасяем случай си😁
Кое е неспасяемото ? Вече повтарям едно и също като на малоумни. Порта може да се постави където си иска хирурга, така че да не нарани безцената брадавица!
Ако не знаеш кво е порт ей това е.

# 354
Добре,че сме ние малоумните,за да може вие много умните да разгърнете целият си потенциал и да покажете колко знаещи и компетентни сте!
Неспасяеми са арогантността  ти и грубият език!
Най-учтиво те моля да спреш да коментираш   
"малоумните"ми въпроси!
На всички в темата се извинявам!!!

# 355
Абе жена, съвземи се малко. Кво още искаш да то се каже. Обясних ти кратко и ясно! Хирурзите не са слепи и никога няма да сложат порта така че да наранят брадавицата! Още какво искаш да ти се каже?

# 356
Аз съм се съвзела,благодарих на отзовали те се още сутринта и не искам нищо повече да ми се каже!
Ти се пънеш като магаре на баир и обясняваш едно и също като на "малоумни"!

# 357
Здравейте момичета. От моята лапароскопия за отстраняване на дермиодна киста на единия яйчник(и част от яйчника) минаха 25 дни, но продължавам да чувствам болка в и около него. Вероятно е част от възстановяването, но пък не е изключено и пак да се е появил проблем. Някоя от вас с подобни симпотми след операцията?

# 358
Нормално в да имаш леки болки. Все пак са ти правили операция и част от яйчника е рязан.

# 359
Ava моята киста също беше към 5 см, аз много лесно се реших на лапаро, но вече бях пила хапчета 4 месеца и кистата не се махна.
Опити за бременност не съм правила и все още не правя.
Катетъра нито съм разбрала кога ми го сложиха и нито пък кога ми го махнаха на сутринта, преди да стана. Докато съм с него нищо не усещах.
Имах дренаж помня кога ми го махнаха, беше за секунди, така че пак не е кой знае какво.
Аз станах доста бързо, само първият път ми се зави свят. Седнах и след 3-4 минути станах пак и ме свалиха в стаята. След като ме свалиха в стаята 4 часа обикалях коридора на отделението (10 мин вървя 2 минути почивка и пак) и след това ме изписаха.
Но след това пък не мога да кажа, че кой знае колко бързо се възстанових добре че не работех по това време. Беше зима и студ и излизах само за 10-15 мин, че иначе умирах от болка. Още и още година и половина по късно ако се натоваря нещо и почват много силни болки, дали с покупки, на работа  или с спорт. Студа е ясен, много обичам зимата, но....
Ако върната времето назад пак не бих се замислила за лапарото. Мисля че колкото го отлага човек, толкова повече го е страх.

Общи условия

Активация на акаунт