Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 987
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте ,момичета. Предстой ми отстраняване на маточните тръби,мога ли да помоля за информация относно цената на лапароскопията?
Благодаря Ви.
Аз платих 900 , юли месец, в Тракия Стара Загора

# 451
Благодаря много за точната информация Петя Николова 7006. ☺️☺️☺️☺️

# 452
Здравейте!
Във вторник ще постъпя във ВИТА за лапароскопско премахване на киста при д-р Попов. Не съм от София и ще пътувам, нощува в болницата и на следващия ден ще е операцията. Не съм сигурна обаче какво ще ми струва. Попов ми каза 1400лв/здравноосигурена/, но като гледам ценоразписа на болницата, виждам отделно избор на екип 900лв.,на друг ред е лапароскопска кистектомия - 1400лв.. Въпросът ми е, ако някой е правил операция във ВИТА - цената включва ли избор на хирурга?
Да добавя, че ВИП пакета също е на 1400лв.,но какво означава не е ясно. Питах на регистратура-отговориха ми "д-р Попов ще Ви каже".
Още нещо- медицински /ластични/чорапи четох, че се препоръчват и си купих. По време на операция ли се носят или след това?

# 453
Чорапите се носят по време и след операцията. Би трябвало да ти ги дадат от болницата.

# 454
Благодаря за отговора G.Savova!
Добре, че са форумите, защото за един преглед е трудно да изясниш всичко.
Хубав ден!

# 455
Цената от 1400 лв включва избор на екип. Пине так беше миналата година. И, да, ако с точност искате да знаете крайната сума, питайте д-р Попов преди операцията, но е в този порядък. Аз не съм носила ластични чорапи. Не са ми казвали, че трябва, не са ми давали в болницата.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 11:39 от _Runaway_

# 456
Благодаря за отговорите!
Ще пиша, когато се прибера за актуалните условия. 😊

# 457
  • София
Dеscreet, успешна операция пожелавам и лек следоперативен период!🤗Моля те, пиши, когато мине и можеш, защото и на мен предстои при д-р Попов и попивам всяка информация в тази връзка!

# 458
Здравейте!
Във вторник ще постъпя във ВИТА за лапароскопско премахване на киста при д-р Попов. Не съм от София и ще пътувам, нощува в болницата и на следващия ден ще е операцията. Не съм сигурна обаче какво ще ми струва. Попов ми каза 1400лв/здравноосигурена/, но като гледам ценоразписа на болницата, виждам отделно избор на екип 900лв.,на друг ред е лапароскопска кистектомия - 1400лв.. Въпросът ми е, ако някой е правил операция във ВИТА - цената включва ли избор на хирурга?
Да добавя, че ВИП пакета също е на 1400лв.,но какво означава не е ясно. Питах на регистратура-отговориха ми "д-р Попов ще Ви каже".
Още нещо- медицински /ластични/чорапи четох, че се препоръчват и си купих. По време на операция ли се носят или след това?

Моята лапароскопия за премахване на киста при д-р Попов беше в края на март миналата година. Всичко, което платих беше 1400 за операцията + 40ина лв. за ендо баг (използват торбичка по време на операцията, в която събират съдържанието на кистата). За чорапите не знам, сега разбирам че трябва нещо такова, никой не ми е казвал, че са необходими и не съм носила.
Успех! Щом сте избрали д-р Попов сте в добри ръце. Аз имам само добри впечатления от него и екипа.

# 459
В ендобаг слагат цялата кистата за да я изкарат на вън Simple Smile.

# 460
Здравейте от болницата!
Днес в 11.00часа беше моята операция. От 16.00часа мога да кажа, че се чувствам страхотно. Преди това ми беше отпаднало.
Чудесни са всички като екип. Разбира се - доктор Попов, готиния анестезиолог,/чието име ще науча и ще запомня/, сестрите. Правят всичко по силите си, за да се чувстваш спокойно и успяват.
За всички, на които им предстои-в добри ръце сте във ВИТА.

# 461
Вече съм си вкъщи. Освен по-трудно ставане, няма други притеснения, нито болки. Понеже обещах по-подробно да разкажа-добавям, че в цената от 1400лева влиза всичко. Аз се притеснявах дали кистата е доброкачествена и пр., но щом се събудих и д-р Попов ми каза, че си е обикновена фоликуларна, така се успокоих, че ми дойдоха сили да стана и днес вече се изкъпах и си тръгнах спокойно. Пожелавам на всички, на които предстои моето бързо възстановяване!

# 462
При млади жени в репродуктивна възраст, много рядко киста да е злокачествена.

# 463
G.Savova
Така е. Никой да не се плаши! Аз обаче съм на 45години, а кистата ми беше двукамерна и разнородна и това притесни и лекарите и мен. Но като я извади се оказа еднокамерна, гладка фоликуларна. Още едно доказателство, че с преглед не може да се постави диагноза, друго е да се види при операция. Още чакам хистология естествено, но поне видът и е ок.

# 464
Виждала стм киста с безброй камери и 12л течност вътре. Оказа се че  не е злокачествена.

Общи условия

Активация на акаунт