Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 976
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте момичета ,днес ми насрочиха дата за лапароскопията на маточни тръби. Ако някоя от вас има представа какво трябва да нося със себе си при приемането може ли да сподели? Благодаря ви ,предварително. 😊

# 466
Освен стандартните козметични продукти и т.н. съветът ми е да си вземете широка блуза и клин за изписването. Раната на пъпа при мен беше болезнена и беше абсолютно невъзможно да облека дънки, например. Може и рокля или туника. Една книжка също не би навредила, защото си е скучно след самата операция.

Здравейте момичета ,днес ми насрочиха дата за лапароскопията на маточни тръби. Ако някоя от вас има представа какво трябва да нося със себе си при приемането може ли да сподели? Благодаря ви ,предварително. 😊

# 467
Освен стандартните козметични продукти и т.н. съветът ми е да си вземете широка блуза и клин за изписването. Раната на пъпа при мен беше болезнена и беше абсолютно невъзможно да облека дънки, например. Може и рокля или туника. Една книжка също не би навредила, защото си е скучно след самата операция.

Благодаря за отговора Nova777 😊
Ако не ставам вече досадна, мога ли да попитам, колко време след лапарото се върнахте на работа? 😬

# 468
Аз правих лапарото заради запушени тръби. Възстанових се за около две седмици. За справка съквартирантката ми също беше след лапароскопия, но за премахване на полипи. Тя на четвърти ден след операцията едва ходеше, докато аз още на втория ден ставах спокойно и се обслужвах. Лежах в реанимация няколко часа и ме качиха в стаята, а тя беше лежала там 24 часа.
А около три седмици след операцията правих ин витро и от там също бях в болничен. Реално 3 седмици след операцията бях готова да се върна на работа, като се има предвид че шофирам до там, но заради други процедури се върнах два месеца след операцията.
Съветът ми към всички е да си вземете максимален брой дни болничен, защото няма гаранция как ще протече и как ще се възстановите, а е много важно да си почивате след операцията.

Благодаря за отговора Nova777 😊
Ако не ставам вече досадна, мога ли да попитам, колко време след лапарото се върнахте на работа? 😬

# 469
Благодаря за съвета, ще те послушам и ще си взема толкова болнични колкото ми дадат от болницата.

# 470
Благодаря за съвета, ще те послушам и ще си взема толкова болнични колкото ми дадат от болницата.
Здравейте, аз също съветвам за повече дни. Аз си взех 3 седмици и се радвам. Успях психически да си почина и да преживея стреса от това, което ми се случи /извънматочна бременност/.
Съвет и много да се движите. Аз правех кръгове из коридори, стая, където можех, стараех се да лежа максимално малко, за да няма сраствания.

# 471
Вземете си нощница, а не пижама от две части. Много по-добре ще ви бъде. В моят случай ми трябваше и вода за реанимацията в която бях над 14 часа ии се очудиха че нямам в себе си вода и се чудеха в какво да ми дават. Намериха някаква малка чашка ли беше, голяма капачка от нещо ли беше .. таа мъка. Аз бях с извънматочна и превръзки ми ттябваха, не знам при други причини дали биха потрябвали.

# 472
Нямаха дори еднократни пластмасови чаши да ви дадат  вода? Уау, вече напълно са ударили дъното!

# 473
Момичета, да сте чули нещо за спиране на плановите операции?

# 474
  • София

Спряха ги вече официално.

# 475
  • София
Здравейте, сестри по съдба.

На 26.01 ми беше лапароскопията за отстраняване на : 3 ендоментриозни кисти в десен яйчник, 2 в ляв, лява тръба отстранена, сраствания зад матката : много и дебели ( каквото и да значи това) и зад дебелото черво. Всички тези ендо - забави извъртяха матката ми в ляво, и срастванията бяха огромни.
Цикъла ми стана 21 дни с постоянно зацапване. Това цапане ще се установява тепърва а) от едното ли е или Б) от неправилната позиция на мотката. Какво ще последва сега като любими хормони - ще кажа тези дни.

Оперира ме д-р Танчев в Токуда. Много съм доволна от него, прекрасен е!
Операция : 1325 лв. Самостоятелна стая по 175 лв на вечер. Две нощи прекарваш в отделението. Излизането ми от упойка след по-дълго време традиционно е тежко, и сега беше така. Много повръщане и гадене, виене на свят, но на сутринта “скокнах “ като заек , то след секцио си е песен това ставане.

Сега огромният ми проблем : кажете ми, умолявам ви, кога се маха този корем?!? Някога изобщо ще спадне ли? Аз нямам корем , плосък ми е, трениран и в момента се чувствам като надуваем батут! От гърдите надолу съм подута, ребрата че ме болят ще понеса, но не издържам корема.
На изписването когато родих имах по-малък от сега. Моля, кажете ми какво да правя. Пия много вода, ям супи, пия чай и не помислям за друга храна.
Какво друго да кажа? След толкова години борба за дете, трудна бременност и раждане, ми се искаше да спра с гинекологичните забави. Уви….ще се влача още с тях. 😮💨

# 476
  • до най-прекрасния мъж
Около седмица ще трябва да се нормализират нещата. Аз съм правила диагностична лапароскопия, горе-долу толкова ми отне. Това подуване е от газа, с който издуват корема при операцията. Те го извеждат, но остават количества, които се чистят в следващите няколко дни. Мен от това адски ме болеше вратът и не можех да спя нормално няколко дни.

# 477
Здравейте, момичета.
Предстои ми и на мен лапароскопия - диагностична.
Накратко: мисед, извънматочна и уж прекъсната дясна тръба. Ляв яйчник изместен назад и овулация само от дясно в продължение на половин година.
В крайна сметка вече имам дата за лапароскопията и отброявам оставащите дни.
Приготвила съм си 2 нощници, чехли, кърпа, превръзки, бельо и нормалните козметики. Ще си взема вода и нещо пакетирано за хапване.
 Ще звънна на регистратурата да питам, но и вас да си попитам. Прочетох за талон 7 от ЛЛ, но да попитам само за държавните болници ли се иска или и за частните, понеже ще съм в Селена? И ако пропускам нещо, да ме светнете.
Благодаря! Heart

# 478
Талон 7 за какво се използва?
На мен ми искаха направление,но понеже плановите операции бяха забранени ме приеха по спешност без направление или каквито и да било други документи.
Здравейте, момичета.
Предстои ми и на мен лапароскопия - диагностична.
Накратко: мисед, извънматочна и уж прекъсната дясна тръба. Ляв яйчник изместен назад и овулация само от дясно в продължение на половин година.
В крайна сметка вече имам дата за лапароскопията и отброявам оставащите дни.
Приготвила съм си 2 нощници, чехли, кърпа, превръзки, бельо и нормалните козметики. Ще си взема вода и нещо пакетирано за хапване.
 Ще звънна на регистратурата да питам, но и вас да си попитам. Прочетох за талон 7 от ЛЛ, но да попитам само за държавните болници ли се иска или и за частните, понеже ще съм в Селена? И ако пропускам нещо, да ме светнете.
Благодаря! Heart

# 479
  • до най-прекрасния мъж
И аз правих диагностична в Селена, нищо не са ми искали като направление. И мен ме приеха по спешност, беше по време на втората Ковид вълна. Нощница не ти е нужна, омазват ги яко с йод и кръв. На мен не ми разрешиха да сложа моя, но и се радвам, че не сложих. Така или иначе след 1 нощувка изписват, а като те раздвижат следобед, ще ти дадат чиста. Храна за вечерта не е нужна, дават мляко и бисквити, ако перисталтиката ти се е възстановила. На следващия ден има закуска. Вземи си ментови бонбони, помагат за гърлото след интубацията. Бельо ще сложиш на следващия ден, до тогава ще си с катетър, ще ти сложат огромна превръзка и еднократен чаршаф пелена. За изписването си вземи свободни дрехи около пъпа. Аз бях с дънки и копчето ми убиваше на единия разрез.

Общи условия

Активация на акаунт