Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 962
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
Талон 7 бях останала с впечатление, че е за хоспитализация, но ще звънна да питам.
Благодаря за подробностите, много ме улеснихте. Hug

# 481
Бонбони и от мен. Вода задължително.
Аз бях с пижама, но просто защото не съм свикнала да ходя с нощница, но си бях взела и един халат за всеки случай да не се разхождам по пижама. Храна не съм взимала ама и не трябваше да ям (моето лапаро беше за премахване на киста)
Широки дрехи на корема за изписването.

Талон 7 и направление не е ли едно и също?
Нямам много спомен вече, но аз имах направление (беше преди Ковид)

# 482
  • София
Взима се направление 7 за хоспитализация.

# 483
Преди малко звъннах на регистратурата.
Да, това направление се взима, но в момента не го искат. Приема е "по спешност", защото все още са забранени плановите операции.

# 484
Здравейте момичета! Записах час в МЦ д-р Калчев, където мисля евентуално да направя хистероскопия и трансвагинална лапароскопия, заради сраствания и непропускаща тръба от ЦС. Ако някоя от вас има впечатления от МЦ Калчев дали може да сподели как минава транс вагиналната лапароскопия, какъв е болничния престой и възстановителни процес. Съответно дали МЦ Калчев издават болнични и за колко дни, моля да сподели, както и евентуално какъв период от време трябва да мине, преди да се правят опити за бебе, след такъв вид лапароскопия. Планирам замразен трансфер, след неуспешен свеж трансфер, а вече годинките ми напредват и нямам много време. Прегледа ми е плануван чак за 22 март (нямаше по-ранен час) и съм доста притеснена. Заради преходни загуби ми се иска да правя операциите при някой добър специалист, а за д-р Калчев видях положителни отзиви. Имам правена хистероскопия при него през 2019 г., когато беше в Аделаида. Премахна множество сраствания на матката. Имам притеснението, че срастванията пак са се появили пред едната тръба, която не пропуска. Извинявам се за дългия пост, но не можах да го опиша по-кратко.

# 485
Минавам да се отчета след моята лапароскопия.
1. Д-р Даниел Ставрев
2. Пловдив
3. СЕЛЕНА
4. нзок +1250
5. Изключително доволна останах от отношението на всички.
6. Повод за лапарото: диагностична, заради извънматочна бременност и прекъсната дясна тръба; съмнения за сраствания, които се оправдаха, но дори след отстраняването им лявата тръба е пропуснала мнооого бавно

# 486
  • София
Здравейте, и на мен ми предстои лапароскопия за премахване на яйчникова киста (тъй като се появи след забременяването и вече 10 месеца след раждането още си е там вероятно е киста на жълтото тяло, която персистира). Въпросът ми е, тъй като все още кърмя дъщеричката си, как се справихте с лактацията по време на болничния престой? Страхувам се да не ми спре кърмата. Иначе вече я кърмя само вечер и/или сутрин и нощем ако се събуди, тоест отдавна вече дори и след много часове пауза не усещам тежест в гърдите, но все пак два дена горе долу... а ако трябва да приемам и някакви лекарства предварително заради алергия към упойки, които са несъвместими с кърменето, не ми се мисли... Не ми се иска още да я отбивам (до към годинка и няколко месеца исках да я кърмя). Не знам дали има други минали през това. Отделно, че ме е страх супер много от общата анестезия. Дори по време на раждането си бях без упойка заради страх от упойки. Няколко пъти са ми слагали упойка местна и ми е било мега лошо след това. Но тогава не знаех за алергиите си. Другото, което искам да попитам е за мнение за д-р Иван Димитров, който оперира в МБАЛ Света София (на Мазнейкови). Там раждах и ми препоръчаха този лекар за лапаро.

# 487
  • София
Здравейте, и на мен ми предстои лапароскопия за премахване на яйчникова киста (тъй като се появи след забременяването и вече 10 месеца след раждането още си е там вероятно е киста на жълтото тяло, която персистира). Въпросът ми е, тъй като все още кърмя дъщеричката си, как се справихте с лактацията по време на болничния престой? Страхувам се да не ми спре кърмата. Иначе вече я кърмя само вечер и/или сутрин и нощем ако се събуди, тоест отдавна вече дори и след много часове пауза не усещам тежест в гърдите, но все пак два дена горе долу... а ако трябва да приемам и някакви лекарства предварително заради алергия към упойки, които са несъвместими с кърменето, не ми се мисли... Не ми се иска още да я отбивам (до към годинка и няколко месеца исках да я кърмя). Не знам дали има други минали през това. Отделно, че ме е страх супер много от общата анестезия. Дори по време на раждането си бях без упойка заради страх от упойки. Няколко пъти са ми слагали упойка местна и ми е било мега лошо след това. Но тогава не знаех за алергиите си. Другото, което искам да попитам е за мнение за д-р Иван Димитров, който оперира в МБАЛ Света София (на Мазнейкови). Там раждах и ми препоръчаха този лекар за лапаро.

А защо не изчакате, докато отбиете и после да направите лапароскопията? Няма да се случи нищо страшно за няколко месеца, а мисля, че кърменето е важно.
За д-р Иван Димитров в МБАЛ и който преглежда в Адела съм чувала само хубави неща.
Щом имате алергии, задължително си направете тест за алергии за пълна упойка.
Иначе си е страшно, да, но стигнал човек до там, няма как.
Пробвахте ли да премахнете кистата по друг начин, не с лекарства?

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 07:34 от denizara

# 488
Здравейте момичета. Правиха ми лапароскопия на 5.03. Утре трябва да ида да ми махнат телчетата. Обаче сутринта като станах видях,че на раната при пъпа има сълзене и се усеща миризма като на гной от нея. Много ме притесни това, трябва ли да звъня на лекаря или да си изчакам до утре... На някоя случвало ли се е?

# 489
Изчакай до утре. Така или иначе ще те видят.

# 490
  • София
А защо не изчакате, докато отбиете и после да направите лапароскопията? Няма да се случи нищо страшно за няколко месеца, а мисля, че кърменето е важно.
За д-р Иван Димитров в МБАЛ и който преглежда в Адела съм чувала само хубави неща.

Лекарката, която ме преглежда два пъти (преди и след цикъл) ми каза, че най-вероятно няма да се повлияе от хормонална терапия, а и за нея първо трябва да спра да кърмя. Също така самата киста е позиционирана зад матката, тоест най-вероятно е издърпала десния яйчник, към който се води, и дори той не е на мястото си, което според нея е притеснително и говори за срастване. Поради местоположението на кистата не й се рискува да чакаме месеци и ми препоръча лапароскопия след следващият ми цикъл.

# 491
  • София

Лекарката, която ме преглежда два пъти (преди и след цикъл) ми каза, че най-вероятно няма да се повлияе от хормонална терапия, а и за нея първо трябва да спра да кърмя. Също така самата киста е позиционирана зад матката, тоест най-вероятно е издърпала десния яйчник, към който се води, и дори той не е на мястото си, което според нея е притеснително и говори за срастване. Поради местоположението на кистата не й се рискува да чакаме месеци и ми препоръча лапароскопия след следващият ми цикъл.

Аз бих отишла на друго мнение за всеки случай.

# 492
jalapeno- И аз ви съветвам да отидете на второ и трето мнение, а най-добре в Турция.

# 493
Здравейте дами Simple Smile
От известно време съм с ендо киста на десния яйчник около 3х4 см. За операцията й съм се насочила към д-р Попов от Вита. Бих искала да попитам тези от вас, които наскоро са оперирани при него горе долу какъв е периода между прегледа и самата операция?

# 494
Здравейте дами Simple Smile
От известно време съм с ендо киста на десния яйчник около 3х4 см. За операцията й съм се насочила към д-р Попов от Вита. Бих искала да попитам тези от вас, които наскоро са оперирани при него горе долу какъв е периода между прегледа и самата операция?
Около месец, но все пак зависи. Гледа не е по време на цикъл. Първоначално говорихме с него за по-ранна дата, но му казах, че има шанс да ми дойде тогава и той за по сигурно измести операцията около овулацията.

Общи условия

Активация на акаунт