Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 951
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Преди седмица в Торакс ми откриха киста на десния яй4ник, над пет см., ендометриозна, и казаха, 4е трябва да се оперира. Направиха ми изследване на CA 125, беше 19,9. Днес бях при др Попов във Вита и той много ме наплаши.. Каза, 4е кистата е ендометриозна или дермоидна, над шест см., 4е дори не е ясно дали е останала и малка 4аст от яй4ника! И 4е това, 4е съм на 40 и не съм раждала не е добре. Направиха ми изследвания, резултатите са: HE - 4 - 64.56 (реф.ст. <140 pmol/L), CA 125 - 38,16 (реф.до 35), рома индекс 13.3, което се води висок риск, референтната мисля, 4е беше до 11 и нещо. Не разбирам как CA 125 беше 19,9 в лабораторията на Торакс, а тук 38! При кой друг добър за кисти и лапароскопии лекар мога да отида? Др Кал4ев? или той е по скоро репродуктивен..? За др Иван Димитров 4ета някакви негативни коментари.. За др Димов, който ми препоръ4а докторката от Торакс също про4етох доста негативни коментари, 4е е много меркантилен.. Др Магунска от Щерев има 4ас 4ак за 12.04.. Др Карагьозов най ранен 4ас 7ми юни - не става.. От друга страна не трябва и да губя време.. Надявам се някой да коментира, защото много се шашнах.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 20:40 от Ally_

# 496
Интересно как са определили кистата като ендометриозна… доколкото знам, за да се твърди със сигурност, че е такава си трябва лапароскопско изследване

# 497
Интересно как са определили кистата като ендометриозна… доколкото знам, за да се твърди със сигурност, че е такава си трябва лапароскопско изследване

Еми не знам.. др Нинова от Торакс каза, 4е е ендометриозна, др Попов каза или ендометриозна или.. каква беше.. дермоидна..
По интересна ми е разликата в резултатите.. Thinking

# 498
Здравейте! Преди седмица в Торакс ми откриха киста на десния яй4ник, над пет см., ендометриозна, и казаха, 4е трябва да се оперира. Направиха ми изследване на CA 125, беше 19,9. Днес бях при др Попов във Вита и той много ме наплаши.. Каза, 4е кистата е ендометриозна или дермоидна, над шест см., 4е дори не е ясно дали е останала и малка 4аст от яй4ника! И 4е това, 4е съм на 40 и не съм раждала не е добре. Направиха ми изследвания, резултатите са: HE - 4 - 64.56 (реф.ст. <140 pmol/L), CA 125 - 38,16 (реф.до 35), рома индекс 13.3, което се води висок риск, референтната мисля, 4е беше до 11 и нещо. Не разбирам как CA 125 беше 19,9 в лабораторията на Торакс, а тук 38! При кой друг добър за кисти и лапароскопии лекар мога да отида? Др Кал4ев? или той е по скоро репродуктивен..? За др Иван Димитров 4ета някакви негативни коментари.. За др Димов, който ми препоръ4а докторката от Торакс също про4етох доста негативни коментари, 4е е много меркантилен.. Др Магунска от Щерев има 4ас 4ак за 12.04.. Др Карагьозов най ранен 4ас 7ми юни - не става.. От друга страна не трябва и да губя време.. Надявам се някой да коментира, защото много се шашнах.
Здравей. Преди една година имах киста с размери 8 см. И двамата гинеколози нз каква е. След направена лапароскопия и изследване кистата се оказа дермоидна. Яйчника се възстанови прекрасно и в момента започвам втори опит и витро. Инвитрото не е заради кистата , мъжки фактор. Успех и си потърсете лекар ,който знае какво прави. Моята операция е в Пловдив ,затова немога да кажа в София кой какъв е

# 499
Благодаря за отговора!
Именно, про4етох и за други слу4аи с по големи от моята киста, със запазване на яй4ника.. а този др Попов днес никак не беше положителен.. А 4етох, 4е е много добър в тези операции и т.н... Дали това доколко може да се запази яй4ника се вижда на ехографа? (май каза, 4е по4ти не е останал яй4ник)

Здравей. Преди една година имах киста с размери 8 см. И двамата гинеколози нз каква е. След направена лапароскопия и изследване кистата се оказа дермоидна. Яйчника се възстанови прекрасно и в момента започвам втори опит и витро. Инвитрото не е заради кистата , мъжки фактор. Успех и си потърсете лекар ,който знае какво прави. Моята операция е в Пловдив ,затова немога да кажа в София кой какъв е

# 500
Предполагам сте показали изследванията (рома скора) на доктора? Иначе и двата показателя варират. Аз си правих 2 пъти рома скор и двата пъти беше различен (но без големи отклонения). СА125 ми го мериха първия път 111, после 60, накрая беше паднал на около 40. Това в рамките на около 2/3 месеца и преди операцията.

# 501
Как падна на 40?

Предполагам сте показали изследванията (рома скора) на доктора? Иначе и двата показателя варират. Аз си правих 2 пъти рома скор и двата пъти беше различен (но без големи отклонения). СА125 ми го мериха първия път 111, после 60, накрая беше паднал на около 40. Това в рамките на около 2/3 месеца и преди операцията.

# 502
От самосебе си падна СА 125. Но реално винаги е бил над нормата.
Мисля, че бях питала Попов защо така пада, дали означава, че няма нужда от операция. Той каза, че покателят варира и другият месец може пак да е голям.

Как падна на 40?

# 503
При кой бихте се оперирали - Попов или Налбански?

# 504
Била съм на преглед и при дватама. Смятам, че и двамата са добри специалисти, които създават усещане за спокойствие у пациента. За предстоящата ми операция се спрях на Попов, заради лична препоръка от човек, чието мнение ценя.

# 505
  • София
Аз се оперирах при Попов, защото знаех, че е добър оператор, иначе не ми допадна много като лекар - не обяснява и т.н., но нямах проблеми след лапарото.
За Налбански съм чувала чудесни отзиви.
И при двамата няма да сбъркате.
Ако е водеща и цената, във Вита преди 1 година ми беше към 1400 лв, ако имате допълнително здравно, няма да върнат нищо. В Майчин Дом сигурно ще е по-евтино.

# 506
Изписват ли ви нещо за пиене след лапарото, когато са махали киста имам предвид?

# 507
  • София
Изписват ли ви нещо за пиене след лапарото, когато са махали киста имам предвид?

На мен не са.

# 508
  • София
Попов оперира във Вита, а Налбански в Майчин дом ли?
Защо казваш, че няма да върнат нищо от допълнителното здравно?

Ако е водеща и цената, във Вита преди 1 година ми беше към 1400 лв, ако имате допълнително здравно, няма да върнат нищо. В Майчин Дом сигурно ще е по-евтино.

# 509
  • София
Попов оперира във Вита, а Налбански в Майчин дом ли?
Защо казваш, че няма да върнат нищо от допълнителното здравно?

Преди Налбански беше в МД, сега не знам.
Не ми върнаха нищо, защото фактурата ми беше така формулирана - 900 лв за избор на екип, 200 лв за храна и 300 лв за избор на санитарка ( не съм избирала санитарка, и съм яла два пъти за 3 дни там). Беше ми представено от Попов, че сумата от 1400 лв съдържа 1100 лв за някакъв скъп консуматив и 300 лв за хистология. Явно хистологията се поема от Здравна каса, защото имах направление. Изводите оставям на вас, но за мен Вита е вече скъп хотел, който точи от ЗК и от пациента.

Общи условия

Активация на акаунт