Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 976
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
Даяна все едно слушам за мен само, че е основно в дясно болката. Само че аз имах киста , а ако не се бъркам ти нямаш.
Все пак изчакай епикризата ( обади се тези дни) да се види какво е точно, може да има последващо лечение което да помогне. Hands Pray
Аз примерно още съм на лечение и сега имам 1 месец почивка (1 цикъл). И после пак хапчета.

Мен днес ми се случи зверска болка около десния яйчник. Работата ми по принцип е седнала но не можех да седя, нито пък да се изправя. Присвивах се от болка. Виках си ще ми мине след 5 мин, ще ми мине, но не опитах се да стана да си взема обезболяващо, но ми беше много трудно. Точно в този момент се оказах и сама в офиса. Rolling Eyes След около 20 мин успях да стана и да отида до съседната стая да си взема хапче от чантата. И след около ще 15 мин ме отпусна. Другата седмица трябва да съм на преглед и ще споделя с докторката.

# 121
  • София
А яйчниците как са ти? Там нямаш кисти, нали?
Преди около 3 месеца доктор запознат доста с ендометриоза видя кисти(преди това нямаше кисти)и категорично каза,че са ендо и че е добре да направя лапаро и че болките са от там.Каза,че след това ще минат.
Не минаха..

# 122
И моето лапаро мина. Страхът беше повече от всичко останало. Нито упойката беше страшна, нито болката след това беше нетърпима, нито възстановяването до момента е трудно. Най-неприятната част беше ужасното схващане във врата няколко часа след операцията и ужасното подуване в корема. Но те отминаха за 5-6 дни.
Вдигнаха ме 6-7 часа след операцията, на следващия ден ми махнаха катетъра и окончателно ме раздвижиха.  Прибрах се без особени проблеми, единствено трябваше да взема клин, защото дънките бяха точно върху раната на пъпа. За няколко дни вече ставах без особена болка. Единственият проблем ми е умората и това, че не издържам дълго седнала и права. Но това е може би нормално и очаквам да отмине скоро.

Бързо възстановяване! При кого се оперира и ще приемаш ли Золадекс или нещо друго?

Пили ли сте преди лапарото витекс, див ям или нещо друго?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 09:50 от R@N

# 123
Даяна, отиди при лекаря и му го кажи това.

# 124
  • до най-прекрасния мъж
Скрит текст:
И моето лапаро мина. Страхът беше повече от всичко останало. Нито упойката беше страшна, нито болката след това беше нетърпима, нито възстановяването до момента е трудно. Най-неприятната част беше ужасното схващане във врата няколко часа след операцията и ужасното подуване в корема. Но те отминаха за 5-6 дни.
Вдигнаха ме 6-7 часа след операцията, на следващия ден ми махнаха катетъра и окончателно ме раздвижиха.  Прибрах се без особени проблеми, единствено трябваше да взема клин, защото дънките бяха точно върху раната на пъпа. За няколко дни вече ставах без особена болка. Единственият проблем ми е умората и това, че не издържам дълго седнала и права. Но това е може би нормално и очаквам да отмине скоро.

Бързо възстановяване! При кого се оперира и ще приемаш ли Золадекс или нещо друго?

Пили ли сте преди лапарото витекс, див ям или нещо друго?
Оперира ме д-р А. Ставрев в АГ Селена, Пловдив. Моята лапароскопия беше диагностична, заради некадърно направена цветна снимка в Пълмед, на която матката не се вижда, а тръбите бяха със съмнение за непроходимост, въпреки че са писали, че всичко е перфектно. Махнали са ми малък миомен възел, за който не знаех, проверили са проходимост на тръби и състояние на матка и яйчници. Нищо не пия в момента, но аз кисти, да чукна на дърво, не съм имала никога, ако за това се пие Золадекс.

# 125
  • София
Даяна, отиди при лекаря и му го кажи това.
Когато ходих за конците му го казах.
Чуди се и той защо ме боли.
Казва,че гинекологичен проблем вече няма.
Съмнява се да е от червата,но пък дебелото черво е по нагоре.
Изписа ми за газове в червата нещо и каза пак да отида.
Не виждам обаче какво може да се направи повече.
Дали противозачатъчни биха помогнали се чудя.

# 126
Защо не пробваш лапа от прополис/клей/ и пчелен восък.

# 127
  • София
Защо не пробваш лапа от прополис/клей/ и пчелен восък.
Как се пие и на кое помага?Не е ли за имунитет?

# 128
Не се пие. Лапа се прави и се слага на болното място.
https://lechenie.newage.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0% … D0%BB%D0%B8%D1%81

https://www.alenmak.org/statii.php?id=47

Трябва да търсиш по сергиите където продават истински пчелен мед.
Майка ми прави лапи. Ще я питам дали някъде не се продават готови. Може и тя да си ги прави.
Редовно ги използва и налага .
Противовъзпалителни са, болкоуспокояващи и лекуват.
Имала съм и аз преди години болки от кисти и съм слагала.
Сега кисти нямам.
Преди имах много излишни кила, откакто ги свалих и си оправих яденето нямам кисти по яйчниците.
Ще я питам и ще ти пиша допълнително.

# 129
  • Бургас
За ендометриоза нещо споменавали ли са? Чела съм, че тази тъкан се разпространява навсякъде и предизвиква болка.Дано не е това, доста неприятно заболяване е!

На мен например след абразиото ми се появиха болки по време на цикъл, но са много специфични, провокират се от нещо конкретно и са съвсем различни от преди.Лошото е, че са много силни, появяват се всеки ден  и се налага да пия обезболяващи и то няколко дена подред.Не бях пила обезболяващи от години.Ходила съм на преглед след абразиото,  но нямам отговор, който да е нещо конкретно и се чудя възможно ли е да се е образувала ендометриоза и затова да ме боли?

# 130
  • София
За ендометриоза нещо споменавали ли са? Чела съм, че тази тъкан се разпространява навсякъде и предизвиква болка.Дано не е това, доста неприятно заболяване е!

На мен например след абразиото ми се появиха болки по време на цикъл, но са много специфични, провокират се от нещо конкретно и са съвсем различни от преди.Лошото е, че са много силни, появяват се всеки ден  и се налага да пия обезболяващи и то няколко дена подред.Не бях пила обезболяващи от години.Ходила съм на преглед след абразиото,  но нямам отговор, който да е нещо конкретно и се чудя възможно ли е да се е образувала ендометриоза и затова да ме боли?
Отстранените кисти са ендо,което озн. че имам ендометриоза.
Просто се моля някой ден да се случи чудо и да мине!

# 131
Здравейте, преди месец ми направиха отворена операция за отстраняване на дермоидна киста на десния айчник. Докторите бяха категорични, че не може да направят лапаро заради големината и вида й. Всъщност кистата я откриха при преглед за установяване на бременност, която приключи с мисед в 9г.с. И въпросът ми е колко време след такава интервенция може да се работи отново за бебе? Доктораката ми каза, че поне 4-5 месеца трябва да минат, но все пак ми е интересно и вашето мнение, и при вас след колко време са се случили нещата

# 132
Здравейте, преди месец ми направиха отворена операция за отстраняване на дермоидна киста на десния айчник. Докторите бяха категорични, че не може да направят лапаро заради големината и вида й. Всъщност кистата я откриха при преглед за установяване на бременност, която приключи с мисед в 9г.с. И въпросът ми е колко време след такава интервенция може да се работи отново за бебе? Доктораката ми каза, че поне 4-5 месеца трябва да минат, но все пак ми е интересно и вашето мнение, и при вас след колко време са се случили нещата

Не е вярно, че не може да се острани киста с този размер лапароскопски. Може. Моят АГ махна 10см дермоидна на една позната. Лапароскопски. Не е била лесна операция, но може да се направи от достатъчно добър специалист.
И да, около 5-6 месеца се чака за започване на опити за повторно забременяване. Така беше при познатата ми. Тя не забременя веднага, така зе имаше още малко допълнително изчакване.

Успех!

# 133
  • София
Момичета какъв е реда за допълнителен болничен след този,който е 1 месец?
След комисия се дава,но какъв е реда?
Личната ми каза с епикризата да отида при нея и с картона и тя дава талон за комисия.Нещо такова,но не разбрах точно.
Лесно ли дава комисията допълнителен?

# 134
Преди да ви е изтекъл болничния от болницата отивате при личния лекар с епикризата и картона, както са ви казали. Той ще ви даде направление за ЛКК. Намирате удобно за вас медицинско заведение с ЛКК комисия АГ, гледайте да работи със здравна каса, защото има и платени комисии. Запазвате час за преглед при АГ специалист като на регистратура обяснете че е за ЛКК, часа ви трябва да е преди да е изтекъл болничния също и отивате с направлението, епикризата, картона, на едно листче запишете данните на работодателя си и точната си професия, за да им е по-лесно при издаването. Охкате, пъшкате, без грим, оплаквате се че ви опъва на мястото на разрезите, че ви е тежко на корема, че трудно ходите, такива дивотии. Комисиите заседават в определени дни от седмицата, така че ще оставите документите и те ще ви кажат кога да идете за болничния, като той ще бъде издаден без прекъсване и като продължение на предходния от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт