Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 026
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
За храната според мен си проучете конкретното болнично заведение. Там където бях аз с огромни букви пишеше още на вратата на отделението, че храна не се предлага, оказа се че имат проблем с договора за кухня. Мен ме приеха деня преди операцията, последно ми разрешиха да обядвам, след 17 никаква храна, след 22 никаква вода. След операцията имах банка и на следващата сутрин ме пуснаха да си ходя, така че храна не ми трябваше, освен за 1 обяд.

# 226
Лукчетата са добра идея. Аз не но носех. Гърлото ми дразнеше страшно много и акушерките ми даваха.  Операцията беше малко преди обяд. Този ден бях на системи. Вечерта ми дадоха вода. На сутринта чай. Качиха ме в стаята, донесоха ми за обяд бульон и казаха само шоколад може ако си нося. И половин час по късно ме изписаха.

# 227
Здравейте,
искам да разкажа за моя опит с лапароскопията, с надеждата да внеса малко спокойствие на тези от вас, на които им предстои.
Първо, искам да отбележа, че съм благодарна, че преди операцията не прочетох нито един ред относно нея и сега си давам сметка, че може би до голяма степен това е причината да мине изключително леко за мен.
Правих я на 16.02.2021 в болница Надежда при д-р Стаменов, тъй като той имаше съмнение за ендометриоза. Оказа се, че е имало сраствания, ендо, а и тръбите са ми запушени, но това е друга тема...

И така, влязох предишния ден след поредица от изследвания, както и PCR тест, за който не ми взеха пари. До 18:00 ч. ядене, до 22:00 ч. течности. След като се събудих от упойката усещах някакви много минимални болки, а в коремната област ме болеше като при тежка мускулна треска. Събудих се в 13:00 ч. и в 15:00 ч. ме раздвижиха и ме преместиха в стаята, като този ден ми дадоха само една крем супа. Вечерта започна неприятно главоболие и болки в раменете и гърба. Оплаках се и ми сложиха система с обезболяващо. Заспах като къпана, а на сутринта вече всичко беше супер при мен. Само чувството на мускулна треска продължаваше, но със затихващо действие.
Към днешна дата нямам никакви болки, само лек сърбеж при пъпа, може би защото раната зараства.
Общо взето е това. Успех на всички, на които им предстои лапароскопия.

# 228
Love_and_Smile- вие имахте ли дренаж, какво точно са направили на операцията?

# 229
Здравейте,
А бихте ли споделили колко време общо лежахте в болницата? Искаха ли ви допълнително заплащане за избор на екип? Предстоят ми лапаро- и хистероскопия, които според ценоразписа в сайта струват 1400лв., но исках да знам дали има други скрити такси, тъй като вече ми се е случвало да ми искат допълнително пари след операция. 
Здравейте,
искам да разкажа за моя опит с лапароскопията, с надеждата да внеса малко спокойствие на тези от вас, на които им предстои.
Първо, искам да отбележа, че съм благодарна, че преди операцията не прочетох нито един ред относно нея и сега си давам сметка, че може би до голяма степен това е причината да мине изключително леко за мен.
Правих я на 16.02.2021 в болница Надежда при д-р Стаменов, тъй като той имаше съмнение за ендометриоза. Оказа се, че е имало сраствания, ендо, а и тръбите са ми запушени, но това е друга тема...

И така, влязох предишния ден след поредица от изследвания, както и PCR тест, за който не ми взеха пари. До 18:00 ч. ядене, до 22:00 ч. течности. След като се събудих от упойката усещах някакви много минимални болки, а в коремната област ме болеше като при тежка мускулна треска. Събудих се в 13:00 ч. и в 15:00 ч. ме раздвижиха и ме преместиха в стаята, като този ден ми дадоха само една крем супа. Вечерта започна неприятно главоболие и болки в раменете и гърба. Оплаках се и ми сложиха система с обезболяващо. Заспах като къпана, а на сутринта вече всичко беше супер при мен. Само чувството на мускулна треска продължаваше, но със затихващо действие.
Към днешна дата нямам никакви болки, само лек сърбеж при пъпа, може би защото раната зараства.
Общо взето е това. Успех на всички, на които им предстои лапароскопия.

# 230
  • София
Не се заплаща нищо допълнително.
За престоя общо 3 дни, първия постъпваш в болницата, втория е операцията и целия ден и през нощта си в реанимация, на другия ден те пускат в стаята и ранния следобед те изписват.
Аз останах още един ден, понеже вдигнах температура, но при мен махаха доста миоми, също имах и хистероскопия.

# 231
Моята струваше 900 лв в частна болницата. По спешност беше лежах 3 дни допълнително не съм давала нищо.

# 232
Много благодаря Simple Smile

За престоя общо 3 дни, първия постъпваш в болницата, втория е операцията и целия ден и през нощта си в реанимация, на другия ден те пускат в стаята и ранния следобед те изписват.
Аз останах още един ден, понеже вдигнах температура, но при мен махаха доста миоми, също имах и хистероскопия.

# 233

Какво значи допълнително, колко всъщност се плаща? 1400 ни казаха на нас в МД

# 234
  • София
Ами понеже P123, пита дали се заплаща нещо допълнително от цената, която е видяла в сайта на болница Надежда, аз отговарям, че не се заплаща нищо допълнително от тези 1400 лв за комбинирана лапароскопия и хистероскопия. Това е цената по ЗК.

# 235
  • София
Здравейте,

И аз минах през лапаро и хистероскопия на 1-ви Март.
Бих искала да попитам момичетата с лепени, а не шити разрези - след колко време се къпахте без защитна лепенка? Също така, върху всеки от разрезите имам едни тънки лепенки (лентички) и върху тях защитната лепенка. Как премахнахте въпросните лентички, или те си се отлепят сами при къпане без защитната лепенка?

Относно самата операция:
Болница Щерев
Хирург: Надя Магунска
Кръвни изследвания, среща с кардиолог, анестезиолог, PCR тест, рентген на белите дробове 25-26 Февруари.
Постъпване в болница на 28-ми Февруари вечерта. В същия ден прием на Фортранс (у дома) + клизма в болницата
Последно хранене 13ч на 28-ми, вода до 22ч на същия ден.
Самата операция (1-ви Март) започна в 11:30, нямам спомен кога е приключила, но според сестрите около 15:30
Реанимация и сестри - За мен се грижиха Надето и Ани. СТРАХОТНИ! Ако ви предстои операция в Щерев искрено ви пожелавам да ви се паднат те на смяна. Направиха всичко възможно да се чувствам добре, да не ме боли и да не повръщам (аз повръщам много след пълна упойка по принцип и това беше един от най-големите ми страхове) Имах катетър (изобщо не го усещах), нямах дренаж, дразнене в гърлото също не съм имала.
2-ри Март рано сутринта все още в реанимация - обезболяване, чай със захар за закуска, раздвижване. В същия ден, малко по-късно ме върнаха в болничната ми стая. Там ми бяха оставили бисквити, чай и вода. Казаха ми по възможност да се движа, за да избегна сраствания. Донесоха ми пилешка супа за обяд.
Към 13ч при мен дойде доктор Магунска, прегледа ме, разказа ми как е минала операцията, смени лепенките върху раните с водоустойчиви и ме попита дали искам да ме изпишат. Аз естествено се съгласих. Blush
До колкото си спомням от разказа на доктор Магунска са ми били извадени няколко миомни възела (не запомних точната бройка), имала съм множество сраствания, дясната тръба е премахната, имала съм и ендо.... Епикриза - казаха след 10 дни. Тогава ще знам всичко което ми е правено с точност.
Прибрах се вкъщи с 4 дупки на корема си, подута, гладна и с 3 килограма отгоре. Smile Явно заради вливанията, които ми правиха в реанимациата. Изписаха ми антибиотик и Фраксипарин за 10 дни. Към днешна дата подуването почти го няма, килограмите в плюс изчезнаха до третия ден след изписването, болка минимална.
Заплатих на каса 2265 лева
- Диагностична хистероскопия - 565лв
- Пакет Комфорт - 800лв
- Избор на екип и оперативна лапароскопия - 900лв
Аз исках да съм в самостоятелна стая и отделно си заплатих 100лв за това

Това е моят опит в общи линии. Доволна съм от Щерев като цяло.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 15:20 от lidiya_ilieva

# 236
Здравейте и от мен.
Предстои ми лапароскопия и хистероскопия края на месеца. Имате ли информация дали сега ги отлагат предвид заповедта на министъра?

# 237
Какво е хистероскопия? Не искам да си причинявам четене в нета

# 238
Най-просто казано: оглед на матката с малка камера през влагалището.

Какво е хистероскопия? Не искам да си причинявам четене в нета

# 239
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте и от мен.
Предстои ми лапароскопия и хистероскопия края на месеца. Имате ли информация дали сега ги отлагат предвид заповедта на министъра?
Не, ще те приемат с друга диагноза по спешност.

Общи условия

Активация на акаунт