Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 046
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
предстои ми лапароскопия след около 3 сед. Въпросът ми е , колко време ще ми е нужно да се възстановя и дали ще мога да пътувам с кола веднага след операцията, тъй като ни се налага да се прибираме към България от Германия? Или не е удачно и е по- добре да се изчака с пътуването, вмъквам , че аз само ще се возя.
Благодаря Ви!!
Пътят е дълъг.  Според мен трябва да изчакате поне една седмица.

# 271
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте,
предстои ми лапароскопия след около 3 сед. Въпросът ми е , колко време ще ми е нужно да се възстановя и дали ще мога да пътувам с кола веднага след операцията, тъй като ни се налага да се прибираме към България от Германия? Или не е удачно и е по- добре да се изчака с пътуването, вмъквам , че аз само ще се возя.
Благодаря Ви!!
Пътят е дълъг.  Според мен трябва да изчакате поне една седмица.
Подкрепям напълно. Първата седмица ставах само за вода, храна и тоалет. Седенето седнала ми беше зор първите дни, прилошаваше ми, ако стоя повече от 10 мин права.
Поне седмица покой, за да отмине първоначалния дискомфорт. После няма да имаш проблеми.

# 272
Аз бях с шевове и първите 2-3 дни ми беше много сложно с движенията, прибрах се от болницата със скорост 30км/ч с кола за около 15 минути, а имах чувството че пътувах цял ден. След като ми махнаха конците вече всичко беше нормално. Не бих препоръчала веднага да пътувате.

# 273
А има и нещо друго- не дай си боже, ако има неочаквани компликации, може да отнеме и повече време. При мен целият стомах беше син, нещо са ме притискали и днес е 22я ден от операцията и първият, когато не ми е терсене. На 10я ден ходихме на разходка на 100 км и не бях съвсем във форма. А като си представя и какви са пътищата до България, по- добре изчакайте.

# 274
Благодаря Ви за съветите , много ми се искаше , тъй като братовчед ми има бал , но и аз така предполагах , че е по-добре да изчакам. Важното е всичко да мине наред пък празници ще има още 😊

# 275
Аз също бих проепоръчала да изчакате. Вероятно ще ви извикат след седмица да ви махнат конците, тогава вече може. Аз първите два дни докато бях с конците вървях доста превита. После вече като свикнах с конците, не чак толкова превита. И като ги махнаха вече беше друга работа.

# 276
Здравейте мислехме доста време за инсеминация с мъжа ми, но днес след разговор с д-р Даскалов от Пловдив решихме първо да направим лапароскопия за по сигурно. С неизяснен вторичен стерилитет съм въпреки, че имам едно детенце и нямам никакъв проблем нито аз, нито той. В Пловдив ми препоръча единствено доктор Матев и Ставрев. От Матев съм много доволна. При него правих цветна снимка и всички изследвания  преди година и нещо. Двоумя се кога доктор да си избера за операцията и ако има момичета, които са правили при някои от тях моля да ми пишат. Има ли и други добри оператори в Пловдив, които правят диагностична лапароскопия? Ако е възможно да ме ориентирате и за приблизителна цена, понеже идеята ми е всичко да се свършва в най- кратки срокове. Хубава вечер!

# 277
  • до най-прекрасния мъж
Mira882, аз се оперирах при Ставрев през ноември миналата година. Излязоха много трудно пропускащи тръби. Доволна съм до момента от него, защото не ми даде напразни надежди. Директно ми каза, че с тези тръби не ставам за инсеминация (имам 2 неуспешни в друга клиника след уж перфектна цветна снимка). Насочи ме към инвитро предвид възрастта и състоянието ми.
За момента мога да кажа, че преценката му е била точна.
Операцията мина леко и се възстанових сравнително бързо.

# 278
Здравейте, включвам се и аз в темата! Преди два дена и на мен ми направиха Лапароскопия за премахване на едната тръба с течност и един миомен възел в Щерев при д-г Магунска. Много добър професионалист. Притеснението от случващото го имаше и при мен тъй като ми беше първата операция, от незнанието какво те очаква и как ще излезеш от упойката, но за мое щастие притеснението беше най-голямо. Излезнах без проблем от упойката. В реанимацията ме държаха 4-5 часа след това ме раздвижиха и свалиха в стаята. На другия ден ме изписаха. Д-Р Магунска ми каза една седмица да приемам течни храни и да избягвам тежести и тогава да си махна водоустойчивите лепенки. Дискомфорта който имам е само тежестта в раменете и стоенето в седнало положение. Искам да попитам тъй като имам течение като МЦ дали е нормално, и възможно ли е при мен да не са ми слагали конци щом док. нищо не каза за тях. Как се справяте със захранването, кога започнахте да си хапвате от всичко. Извинявам се дългия пост.

# 279
  • до най-прекрасния мъж
Течението е нормално, все пак има оперативна намеса. Болките също са нормални - врат и рамене минават за 2-3 дни, корем за около 10-15. За конците - аз ги усещах през лепенките като ръбчета. Ама те са по 1-2 кончета на дупка, така че не очаквай за напипаш нещо огромно. Възможно е и да си лепена, щом не са ти казали да идеш да ти ги свалят след 10-тина дни.

# 280
За захранването е много индивидуално, аз първите дни исках само течно - бистри супи, пасиран компот, такива неща. Постепенно включих пюренца от каквото се сетиш, всичко което може да мине през пасатора. И много течности, бях като жабче.

# 281
Бимбо, аз се оперирах на 30.03 в белгийска болница. След като се събудих от упойка дойде вечерята. Дадоха ми едно огромно плато със шунка, салами, хлябове,  масла. Всичко ометох, нищо не ми стана.

# 282
  • София
Бимбо, аз се оперирах на 30.03 в белгийска болница. След като се събудих от упойка дойде вечерята. Дадоха ми едно огромно плато със шунка, салами, хлябове,  масла. Всичко ометох, нищо не ми стана.

О, тук ни държат гладни 2 дни.

# 283
Христос Воскресе! И на мен ми се хапват всякакви неща особено сега както е Великден, но ме е страх нищо че са минали 5 дни.

# 284
Bimbo, аз не спрях да ям през цялото време. Може би не трябва да се прекалява, ама чак пък течни храни и то по Великден.  Хапвай по малко. Аз само бялото винце спрях първата седмица, от него получавах страшни спазми, но по отношение на храната си хапвах всичко.

Общи условия

Активация на акаунт